1. Dünya Savaşı hangi tarihte başladı ve bitti

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba herkese!

1. Dünya Savaşı hangi tarihte başladı ve bitti? sorusunu sormadan önce kendimi tanıtmak istiyorum. Benim adım Emre ve bu konuyla ilgili bilgi sahibi olmak istiyorum.

1. Dünya Savaşı 28 Ağustos 1914'de başlamış ve 11 Kasım 1918'de sona ermiş. Bu savaş, Avrupa'da başlayan ve dünyaya yayılan bir savaş olarak bilinir. Savaşın nedeni, Avrupa'da otoriter liderlerin güçlerini arttırmaları, ülkeler arasında rekabeti artırmaları ve küresel konumlarının güçlenmesi için savaşa başvurmalarıdır.

Bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum. Herhangi biriniz 1. Dünya Savaşı hakkında neyi bilmek istiyorsunuz, neler oldu ve sonuç ne oldu? bilgi verebilecek misiniz?

Çok çabuk cevap bekliyorum. Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,715
1,159
112
1. Dünya Savaşının Başlangıcı ve Bitişi Hakkında Genel Bilgi

1. Dünya Savaşı, 1914 yılında 28 Temmuz'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Sırbistan'a savaş ilan etmesiyle başladı. Savaşın bitiş tarihi ise 1918 yılının 11 Ekim'de imzalanan Barış Anlaşması ile belirlendi. Savaş, birçok ülkeyi kapsayan ciddi bir savaş oldu. Savaş, sadece Avrupa'da değil, dünyanın farklı bölgelerinde de ciddi ölçekte zayiat ve tahribat yarattı.

1. Dünya Savaşının İç Etkenleri

1. Dünya Savaşı'nın başlamasına neden olan etkenler arasında öncelikle politik ve güvenlik kaygıları ile birlikte imparatorluklar arasındaki iktidar mücadelesi sayılabilir. Avusturya-Macaristan İmparatorluğu, Rusya ve Osmanlı İmparatorluğu arasındaki kıta Avrupa'sında gerçekleşen güç dengesizliğinin de etkili olduğu göz ardı edilmemelidir.

1. Dünya Savaşının Dış Etkenleri

1. Dünya Savaşı'nın başlamasında dış etkenlerin de rolü büyüktür. Bunlardan en önemlileri, Almanya'nın istikrarlı bir şekilde güçlenmesi, İngiltere ve Fransa'nın İmparatorluklarının korunması, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun Sırbistan'a karşı güç göstermesi ve ABD'nin savaşın ortasına girmesi sayılabilir.

1. Dünya Savaşının Sonuçları

1. Dünya Savaşı, Almanya, Avusturya-Macaristan, Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya'da çöküşlere yol açtı. Savaş sonrasında, dünya haritasında büyük değişiklikler yaşandı. Savaş sırasında çoğu ülkede ekonomik kriz yaşandı. Savaş sonrasında, özgürlük hareketleri arttı ve yeni devletler kuruldu. Savaş sonrasında, Avrupa ülkeleri arasında ilişkiler normalleşti, ancak savaş sonrası dönemde çok sayıda yeni sorunla karşılaşıldı.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü