1948 insan hakları evrensel bildirgesini kim hazırlamıştır

AtarliGenc

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,328
127
2
Merhaba arkadaşlar,

1948 insan hakları evrensel bildirgesini kim hazırlamıştır? hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bildirge hakkında bilgi edinmeye çalışırken, kimin bu bildirgeyi hazırladığını öğrenmek istedim. Özellikle bu konu hakkında bilgisi olan veya bu bildirgenin tarihçesini bilen kişilerden yardım istiyorum.

Bildirge, uluslar arası toplumun insan haklarının korunmasını temin etmek için çabaladığı bir belgedir. 1948 yılında, Uluslararası Haklar Konseyi tarafından çıkarılan bu belge, insan haklarının tam olarak ne olduğunu ve bu hakların korunmasının nasıl sağlanacağını tanımlamıştır. Ancak, bu bildirgenin kim tarafından hazırlandığını öğrenmekte zorlanıyorum.

Bu konuda yardımınızı ve desteğinizi bekliyorum. Bilgi edinmek için lütfen bu konu hakkında bilgisi olan veya bu bildirgenin tarihçesini bilen kişilerden destek istiyorum. Teşekkür ederim.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,885
1,159
112
1948 Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi Nedir?

1948 yılında, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi, insan hakları konusunda küresel bir standart oluşturmak amacıyla oluşturulmuştur. Bildirge, tüm insanların herhangi bir ayrım yapmaksızın doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlükleri koruma için oluşturulmuştur. Bildirge, üzerinde uzlaşılan olan 50 maddeden oluşmaktadır. Bildirge, siyasi, sosyal ve ekonomik hakları kapsamaktadır. Bildirge, insanların haklarının uluslararası alanda tanınması ve korunmasının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır.

1948 Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi Kim Tarafından Hazırlanmıştır?

1948 Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi, Birleşmiş Milletler Komisyonu tarafından hazırlanmıştır. Komisyon, şubat 1947'de kuruldu ve dünyanın dört bir yanından gelen üyelerden oluşmaktadır. Komisyonun başkanlığını Eleanor Roosevelt, ABD'nin eski Başkanı Franklin Roosevelt'in karısı olan sosyal aktivist Eleanor Roosevelt tarafından yürütülmüştür. Komisyon, insan haklarının korunmasını sağlamak amacıyla çalışmış ve çeşitli ülkelerin kültürlerinden ve düşüncelerinden faydalanmıştır. Komisyon tarafından hazırlanan Bildirge, 10 Aralık 1948 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilmiştir.

1948 Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin Ne Amaçla Hazırlanmıştır?

1948 Evrensel İnsan Hakları Bildirgesinin amacı, insanların haklarının ve özgürlüklerinin uluslararası alanda tanınmasını ve korunmasını sağlamaktır. Bildirge, insanların temel insan haklarının korunmasını, siyasi, sosyal ve ekonomik haklarının tanınmasını ve insanların özgürce yaşayabilmesini amaçlamaktadır. Bildirge, herhangi bir ayrım yapmaksızın tüm insanların haklarının korunmasının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır. Bildirge, insanların özgürlüklerinin ve haklarının korunmasının birinci önceliği olmasını öngörmektedir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü