2 dünya savaşında Almanya kime karşı savaştı

baymax

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,364
124
62
Merhaba,

2 Dünya Savaşında Almanya kime karşı savaştı? sorusuna cevap arıyorum. Yaklaşık 80 yıl önce başlayan bu savaşın tarihi oldukça karmaşık. Almanya'nın kimlerle savaştığını anlamak için gereken tarihsel mücadeleyi anlamak önemlidir.

Almanya 2. Dünya Savaşı sırasında İtalya, Japonya, Romanya ve Bulgaristan ile ittifak kurmuş ve bu ittifaklar tarafından kontrol edilen topraklar üzerinde savaşıyordu. Almanya'nın karşısında ise İngiltere, Fransa, Rusya, ABD ve diğer müttefikler vardı.

Savaşın başlangıcından sonuna kadar, Almanlar topraklarının her köşesinde çok sayıda savaşın içinde bulunmuştu. Belçika, Hollanda, Fransa, İtalya, Rusya ve diğer bölgelerden askerleri görevlendirildi. Almanya, savaşın sonrasında, müttefikler tarafından kontrol edilen Alman topraklarının büyük bir kısmını kaybetti.

Şimdi burada konuşmaya başladığımız, Almanya'nın 2. Dünya Savaşı sırasında kime karşı savaştığını öğrenmek için bilgiler edinmeye çalışıyorum. Tarihsel mücadeleleri ve Almanya'nın bu mücadeleleri nasıl kazandığını anlama konusunda bana yardım edebilecek biri var mı? Lütfen, bu konuda hakkımda detaylı bilgiler verebilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
2 Dünya Savaşında Almanya’nın Karşısında Kimler Vardı?

2 Dünya Savaşı, 1939 ile 1945 yılları arasında yaşanan dünya çapında silahlı çatışmadır. 2 Dünya Savaşı sırasında Almanya, İtalya ve Japonya’nın oluşturduğu üçlü ittifak ile İngiltere, Fransa, Sovyetler Birliği ve ABD’nin oluşturduğu müttefik güçler arasında meydana gelmiştir.

Almanya’nın Müttefikleri

2 Dünya Savaşı sırasında Almanya, İtalya ve Japonya’nın oluşturduğu üçlü ittifak arasında yer almıştır. İtalya ve Japonya, İkinci Dünya Savaşı’nın başlamasından önce Almanya ile siyasi ve ekonomik ittifaklar kurmuştur. İtalya ve Japonya, Almanya’nın müttefikleri olarak anılmıştır.

Almanya’nın Müttefik Güçleri

2 Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın karşısında İngiltere, Fransa, Sovyetler Birliği ve ABD’nin oluşturduğu müttefik güçler vardı. İngiltere, Fransa ve Sovyetler Birliği, saldırıların ve işgalin önlenmesi amacıyla önemli kararlar almış ve askeri çabayı artırmışlardır. ABD, 1941 yılında Japonya tarafından Pearl Harbor’a yapılan saldırının ardından Almanya ve İtalya’ya karşı taraf olmuştur.

2 Dünya Savaşı’nın Sonuçları

2 Dünya Savaşı, 1945’te Almanya’nın teslim olmasıyla sonuçlanmıştır. Savaşın sonunda Almanya, müttefik güçler tarafından ikiye bölünerek bölgesel hükümetlerin kurulmasına izin verilmiştir. 2 Dünya Savaşı'nın sonuçları arasında, Sovyetler Birliği'nin ve ABD'nin güçlü askeri güçlerinin ortaya çıkması, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Avrupa'nın yeniden düzenlenmesi, ABD'nin önderliğinde Birleşik Devletlerin ortaya çıkması ve uluslararası örgütlerin kurulması sayılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü