2 dünya savaşında Almanya Türkiye'ye neden saldırmadı

Nilrafya

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,302
103
0
Merhaba arkadaşlar, 2 dünya savaşında Almanya Türkiye'ye neden saldırmadığı konusunda bilgi sahibi olanları arıyorum. Lütfen bu konu hakkında yardım edin.

İkinci Dünya Savaşı, 1939'da başladı ve 1945 yılında sona erdi. Çok sayıda ülke tarafından savaşa katılındı ve çok sayıda ülke tarafından tarafsız kalındı. Türkiye de bu ülkelerden biriydi. Türkiye, tarafsızlık ilkesini savunarak hem savaşa katılmamış hem de tarafsız kalmıştı.

Türkiye'nin tarafsızlık ilkesi, Almanya tarafından da saygı gördü. Almanya, bu konuda Türkiye'ye saygı duymuş ve saldırmayı reddetmişti. Almanya, Türkiye'yi saldırmak için bazı girişimlerde bulunduysa da, bu teklifler Türkiye tarafından reddedildi.

Türkiye'nin tarafsızlık ilkesinin başarısı, Türkiye'ye güvenilir bir ortak olarak Almanya tarafından saygı görmekle kazanıldı. Almanya, Türkiye'yi saldırmaya çalışmasına rağmen, Türkiye'yi korumaya çalıştı ve böylece Türkiye'nin tarafsızlığı korundu.

Şimdi, 2 dünya savaşında Almanya Türkiye'ye neden saldırmadığı konusunda bilgi sahibi olanları arıyorum. Lütfen bu konu hakkında yardım edin. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,316
1,256
112
2 Dünya Savaşında Almanya Türkiye'ye Neden Saldırmadı?

2 dünya savaşında Almanya Türkiye'ye neden saldırmadı? Birçok insan tarafından merak edilen bu sorunun cevabının irdelenmesi gerekiyor. 2 dünya savaşında Almanya'nın Türkiye'ye saldırmamış olmasının birçok sebebi olabilir, ancak bunlardan en önemlisi, Türkiye'nin Almanya'ya karşı tarafsız kalmış olmasıdır.

Türkiye'nin Tarafsızlığının Önemi

Türkiye, 2. Dünya Savaşı'nın başındaki tarafsızlık politikasını seçmişti. Türkiye, savaşın başlamasından önce tarafsız kalmaya karar verdi ve bu kararının önemi, Almanya tarafından önemsenmişti. Almanya, özellikle de Barbarossa harekatı sırasında, Türkiye'nin tarafsızlığını korumasını istedi. Bu sayede, Almanya askeri üslerine Türkiye tarafından zarar verilmez ve Almanya'nın güney sınırı güvenli tutulmuş olurdu.

Almanya'nın Türkiye Sınırlarına Yaklaşmamasının Nedeni

Almanya, Türkiye'nin tarafsızlığını koruma kararı almış olmasından dolayı, Türkiye'nin sınırlarına yaklaşmak istemedi. Almanya, sınırlarının Türkiye tarafından korunmasını istiyordu ve bu nedenle, Türkiye'ye savaş ilan etmekten kaçındı. Almanya, Türkiye'nin tarafsızlığını korumasına izin vermek istedi, bu da Almanya'nın Türkiye'ye saldırmayı gözden çıkarmasını sağladı.

Türkiye'nin İngilizlere Karşı Tutumu

Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı'nın başındaki tutumu, Almanya'yı Türkiye'ye saldırmaya itmekten de korudu. Türkiye, İngiltere'ye karşı sert bir tutum izledi. İngilizler, Türkiye'nin tarafsız tutumunu çiğnemek istemişti, ancak Türkiye bu tehditleri savuşturmuş ve İngiltere'nin hakkında herhangi bir konuda harekete geçmemişti.

Sonuç

2. Dünya Savaşı'nın başındaki tarafsızlık politikasının önemi ve Türkiye'nin İngiltere'ye karşı tutumu, Almanya'nın Türkiye'ye saldırmayı gözden çıkarmasına neden oldu. Almanya, Türkiye'nin tarafsızlığını korumasını istemişti ve bu nedenle Türkiye'ye saldırmadan kaçınmıştı. Almanya'nın Türkiye'ye saldırmamasının başlıca nedenleri, Türkiye'nin tarafsız tutumu ve İngiltere'ye karşı sert tutumu olmuştur.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)