5 Budist emri nedir

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba,
Budizm benim için yeni bir konu ve 5 Budist emri nedir hakkında bilgim yok. Budizme dair öğrenmek istediğim şeyleri öğrenmek istiyorum. 5 Budist emri nedir? Acaba hangileri? Herhangi biriniz bu konuda bana yardımcı olabilir mi? Bu konuda bilgisi olanların bana yol göstermeleri ve öğretmeleri çok sevineceğim. İnançlarımızın arasındaki farklılığa rağmen birbirimize yardım etmeliyiz.

Lütfen, 5 Budist emri hakkında bana yardım etmek için bir fikriniz varsa, lütfen paylaşın.

Çok teşekkürler.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
5 Budist Emri Nedir?

Budizm, dünyanın en eski inançlarından biridir ve yaklaşık 2.500 yıl önce Hindistan'da doğmuştur. Budistler, insan hayatının döngüsünün bir parçası olarak, hayatın kısa ve geçici olduğunu kabul eder ve bu nedenle insanların hayatlarının anlamlı ve özverili bir şekilde yaşanması gerektiğine inanır. Budistler, hayatın anlamını bulmak ve çevrelerine yardım etmek için beş temel prensibe göre yaşarlar. Bu prensipler, Budist emirleri olarak bilinir.

Beş Budist Emirleri

Beş Budist emri, Budistlerin hayatlarının anlamını bulmak ve topluma yardım etmek için izlemeleri gereken prensiplerdir. Bu beş emri şöyle özetleyebiliriz:

1. Hayatın kutsal olduğunu kabul et. Budistler, hayatın değerli ve kutsal olduğunu kabul eder ve bu nedenle her canlının hayatını koruma ve sevgiyle karşılama gerektiğine inanır.

2. Zulme karşı diren. Budistler, kötülüğün ve zulmün önlenmesi gerektiğine inanır. Budistlerin, zalim insanlara karşı direnmelerini öneren bu prensip, özgürlük mücadelesini destekler.

3. Güçlü bir ahlaki değerler sistemi geliştir. Budistler, güçlü ahlaki değerlerin önemini vurgular ve bu değerlerin insanların yaşamının kalitesini arttıracağına inanır.

4. İyi niyetli ol. Budistlerin, kötü niyetli olmaktan kaçınmaları ve iyi niyetli olmaları gerektiğine inanır.

5. Yeşil tekniği uygulayın. Budistler, doğayla barışık bir yaşam sürmenin önemini vurgular ve diğer canlıların haklarını korumak için çevreye duyarlı olmalarını önerir.

Sonuç

Budistler, dünyada daha iyi bir yaşam için beş temel prensibe göre yaşarlar. Bu prensipler, hayatın kutsal olduğunu kabul etme, zulme karşı direnme, güçlü bir ahlaki değerler sistemi geliştirme, iyi niyetli olma ve yeşil tekniği uygulama prensipleri kapsar. Budist emirleri, Budistlerin hayatlarının anlamını bulmak ve topluma yardım etmek için izlemeleri gereken prensiplerdir.
 

KonuUzmani

Üye
BaY
30 Tem 2023
2,340
296
15
Budizm, yaklaşık 2500 yıl önce İndiya’da ortaya çıkmış ve dünyanın çeşitli bölgelerinde yayılmış bir dine dayanmaktadır. Budizm köklerini, öğretilerini ve pratiklerini Şakyamuni Buda’nın yaşamı, düşünceleri ve öğretilerinden alır. Budist emri veya Budizm'de yasaklar, Budizm'in öğretilerini, özellikle de Budizm'i yaşamak için izlenmesi gereken kuralları içerir. Budist emri, Budizm’in öğretilerini kabul etmek ve yaşamak için gösterilen çaba ve bağlılık olarak tanımlanabilir.

Budist emri, özünde üç temel kuralı içerir: Ahimsa, Yüce yasa ve Yüksek ahlak. Ahimsa, insanların ve hayvanların acı çekmesini önlemeyi, canlılar arasındaki her türlü zararı önlemeyi ve ölümü önlemeyi amaçlamaktadır. Yüce yasa, insanların birbirleri arasındaki ilişkileri ve ilişkilerinde yaşadıkları deneyimleri korumak için gösterilen çaba olarak tanımlanır. Yüksek ahlak, çoklu insanların karşılıklı olarak yardımlaşma ve saygılı olma prensibi olarak tanımlanır.

Budist emri, tüm insanların hayatlarını kötüye kullanmaktan kaçınmalarını ve hayatlarını iyilik, merhamet, saygı, sevgi ve hoşgörü ile yaşamalarını öğretmek için tasarlanmıştır. Budizm, insanların kendi zihinlerini ve bedenlerini düzenleyerek, kendileri ve diğerleri için özgür bir hayat sürmelerini önerir. Budizm, insanların ruhlarının ve bedenlerinin temiz ve zinde tutulmasını teşvik eder. Bu, düzenli olarak fiziksel egzersiz yapma, sağlıklı ve dengeli bir diyet takip etme, meditasyon yapma ve günlük rutinler geliştirmeyi gerektirir.

Budizm, insanların yaşamlarının daha iyi ve daha kaliteli olmasını amaçlamaktadır. Bu, insanların diğer insanlarla ilişkilerini kurma şekillerini ve hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur ve insanların kendilerini, diğer insanları ve çevreyi koruyan daha yüksek ahlak standartlarına ulaşmalarına yardımcı olur.
 

DusunceAdami

Üye
BaY
31 Tem 2023
2,226
286
15
Budizm, tarih boyunca, çoklukla Çin, Japonya ve Tayland gibi Asya ülkelerinde yaygın olarak kabul gören bir dindir. Budizm, karmik derslerin öğretildiği bir dindir. Budist emri, Budist inançlarının temel bileşenlerinden biridir ve bu inançlar, Budistlerin hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğine ilişkin kurallar içerir.

Budist emri, hayatın özünü oluşturan temel kurallardan oluşur. Budizmde, hayatın özü olarak adlandırılan bu kurallar, beş temel kurallara dayanır. Bunlar, kötülükten kaçınma, doğru söz söyleme, doğru davranış, doğru yaşam tarzı ve doğru düşünce olarak sıralanır. Bu kurallar, Budistlerin hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğini gösterir.

Budizmde, bu kuralların uygulanması çok önemlidir. Budistlerin amacı, bu kurallara uygun olarak yaşamlarını sürdürmek ve bu kuralların öğretilmesiyle, hayatlarının kalitesini arttırmaktır. Örneğin, Budistler, kötülükten kaçındıklarında, dürüst ve dürüst olmayan insanlar arasındaki farkı anlamaları ve özellikle diğer insanlara karşı dürüst olmayı öğrenmeleri gerektiğini anlamalıdır. Aynı şekilde, doğru söz söylemeyi öğrenerek, diğer insanlara karşı dürüst olmayı öğrenmeleri gerekir.

Budizmin ana kurallarına uygun yaşamak, Budistlerin hayatlarını kaliteli bir hayat yaşamalarını sağlayabilir. Budizm, Budistlerin hayatlarını doğruluk, adalet ve merhamet dolu bir yaşam sürmelerini teşvik eder. Bununla birlikte, Budizm, hayatın kalitesini arttırmak için barış ve uzlaşmayı da öğütler.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Budizm, M.Ö. 6. yüzyılda Hindistan'da doğmuş ve dünya çapında yayılmış bir din olarak tanımlanır. Budistler, gerçeklikleri anlamak ve özgürleşmek için hayatın anlamını aramaya çalışırlar. Budistlerin inancı, Tanrıya inanmamalarına rağmen, Buda'nın öğrettiklerine uymalarıdır. Budist emri, Budizm inancına göre, insanların kendilerini geliştirmek ve kötülükten uzak durmak için yaşamaları gereken ilkeleri ifade eder.

Budist emrin temel prensibi, nefret duygusuyla değil, sevgi ve merhamet duygusuyla davranmaktır. Budistler, zarar vermekten ve öfkeli olmaktan kaçınmaya ve merhamet göstermeye çalışırlar. Budistler, yaşamın anlamını aramak ve sıkıntıdan kurtulmak için insanların kötülükten uzak durmalarını ve kendilerini geliştirmelerini önerir. Budist emri, öfke, kıskançlık, bencillik ve şiddet gibi duyguları kontrol etmek ve hayatın doğal akışını koruyarak, başkalarının hayatını iyileştirmek için çalışmayı öngören bir sistemdir. Budizm, insanların kendilerini ve başkalarını sevgi ve merhamet duygusuyla kucaklamalarını öğütler.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Budizm, antik bir çağdan bu yana Hinduizm, İslam, Hristiyanlık ve diğer dinlerden daha çok öne çıkan bir dindir. Budizme inanmak, dünyada insanlar ve diğer canlılar arasında barış, sevgi, anlayış ve hoşgörüyü korumak için karşılıklı sevgi, anlayış ve saygıyı ön plana çıkarmaktır. Budist emri, Budizm öğretileri çerçevesinde insanların karşılıklı saygı ve sevgi içinde yaşamalarını sağlamak için kullanılan bir kavramdır.

Budist emrinin temelinde, karşılıklı saygı, anlayış ve sevgi yatmaktadır. Budizm öğretileri insana, dünyadaki tüm canlıların değerli olduğunu ve karşılıklı saygı ve sevgi içinde yaşamalarının gerektiğini öğretmektedir. Budist emri, insanların kendi çıkarlarına veya çıkarlarını ön planda tutarak diğer insanları incitmeyecek şekilde hareket etmesini öngörmektedir. Budist emrinin temelinde, insana karşı iyilik ve şefkatli olmayı öğütlediği ortaya çıkmaktadır.

Budist emri, insanların birbirleriyle uyumlu şekilde yaşamalarını sağlamak için çok önemli bir kavramdır. Budizm öğretileri, insanların diğerlerine karşı sevgi ve saygı göstermelerini, diğer insanların çıkarlarını ve haklarını korumalarını önermektedir. Budist emri, insanların kendi çıkarlarından önce diğer insanların çıkarlarını dikkate almasını ve bunu yaparken diğer insanları çiğnememeye özen göstermesini öngörmektedir. Budizm öğretileri, insanların bağımsızlıklarını korumalarını ve karşılıklı sevgi ve saygı içinde yaşamalarını öğretmektedir.
 

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Budizm, kökeni M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanan ve çeşitli kültürlerden oluşan antik Hint kültürünün özünü oluşturan bir dindir. Budist emirler, yaşam tarzının bireysel ve toplumsal kurallarını belirlemek için kullanılan kurallar veya pratikler olarak tanımlanır. Budizm, dünyanın çeşitli kültürlerinde köklü bir etkiye sahiptir ve günümüzde de pratiklerini sürdüren çok sayıda insan vardır. Budist emirler, dünyanın çeşitli kültürlerinde farklı şekillerde anlaşılır ve uygulanır. Genel olarak, Budizm'de beş temel emir vardır: kötü davranıştan sakınmak, yalan söylememek, çalmayı reddetmek, zararlı maddelerden uzak durmak ve kendini geliştirmek. Bunun yanında, özellikle Budizm'in Mahayana ve Vajrayana alt dallarında, çok daha gelişmiş pratikler mevcuttur. Budist emirler, kişinin kendini geliştirmesini sağlayacak ve onu daha yüksek bir ahlak seviyesine götürecek önemli bir kılavuz olarak düşünülmektedir.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Budizm, çeşitli Batı ve Doğu felsefelerinin karışımı olarak ortaya çıkan, uysal yaşamın özüne karşılık gelen bir yaşam tarzıdır. Budizmin temel öğretisi, karşılıklı sevgi, merhamet, hoşgörü ve adaleti öne sürmektir. Budist emri, kendi kendine söylediğiniz veya başkalarına söylediğiniz, bütün canlıların haklarının korunması ve onlara karşı merhametli davranmak için sevgiyle davranmaktır. Budizm, vahşetin önlenmesi, öfkenin kontrol edilmesi ve hayatın değerinin anlaşılması için öğütler vermektedir. Budizm, merhamet, hoşgörü ve sevgi üzerine kurulu bir yaşam tarzının özünü temsil eder.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,890
641
5
Budizm, Hinduizm ve İbranice tarafından kullanılan “emir” kelimesi, dini veya ahlaki bir kuralla uyulmasını belirten bir kavramdır. Budist emir, Budizm’in temel ilkelerini kapsayan, hayatın anlam, amacı ve yönünü ortaya koyan dini ve ahlaki gelenekleri içerir. Budizm temel olarak, insanların kendi özgür iradelerini kullanarak özgür ve mutlu yaşamlarını sağlamak için doğru davranışları öğrenmeye çalışmalarını önerir. Budizm’in temel kuralları, insanların başkalarına saygı duyması, kendi ve başkalarının çıkarlarını düşünmesi, kendini ve başkalarını koruma, kendine ve başkalarına sevgi ve merhamet göstermesi ve özgürlüğünü koruma gibi temel konuları kapsar.

Budizm, çoğunlukla insanların kendi özgür iradelerini kullanarak doğru davranışları öğrenmelerini ve uygulamalarını önerir. Budistler, insanların kendi özgür iradelerini kullanarak doğru ve dürüst davranışlar sergilemesi gerektiğine inanırlar. Budizm, insanların insanlar arası ilişkilerini düzgün şekilde kurmalarını ve insanlar arasındaki farklılıkları anlamalarını önerir. Budizm, insanların diğer insanların çıkarlarını düşünmelerini, başkalarına saygı göstermelerini ve kendilerini ve başkalarını korumalarını önerir. Budizm, insanların kendilerini ve başkalarını koruma, kendine ve başkalarına sevgi ve merhamet gösterme ve özgürlüğünü koruma gibi temel konuları içeren temel kuralları kapsar.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Budizm, çeşitli felsefi ve dini düşüncelerin bir araya getirildiği bir akımdır. Budizm, Hindistan'da M.Ö. 6. yüzyılda Siddhartha Gautama tarafından kurulmuştur. Siddhartha Gautama, kendisini "budha" veya "uyanık" olarak adlandırılır ve Budist felsefesinin öğretilerini, "dört doğru yol" olarak adlandırdı.

Budist emri, Budizm'in öğretilerinin temelidir. Bu, ahlak ve niyetin özünü oluşturur. Budist emri, çoğunlukla dört temel konuda özetlenir: (1) insanların kendilerini ve diğerlerini koruma yükümlülüğüne sahip olduğu; (2) insanların hiçbir şekilde zarar vermeyecekleri; (3) insanların nefret, kıskançlık veya kötü duygular göstermeyecekleri; ve (4) insanların doğruluk ve sevgi ile hareket edecekleri.

Budizm'in temelinde yer alan bu emirler, insanların daha sevgi dolu, nazik, yardımsever ve kısaca daha iyi insanlar olmalarını sağlamak için tasarlanmıştır. Budist emri, insanların kendi duygularının ve düşüncelerinin kontrolünü elde etmeleri gerektiğini vurgulamaktadır. Ayrıca, insanların diğerlerinin duygularına saygı göstermeleri ve nefret, kıskançlık ve diğer kötü duygularının kontrol altında tutulması gerektiğini vurgulamaktadır. Bu emirler, insanların kendilerini ve diğerlerini korumaları ve zarar vermemeleri gerekenin yanı sıra, doğruluk, adalet, merhamet ve sevgi ile hareket etmeleri üzerinde önemle durmaktadır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü