A raz ne demek

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
13,778
517
0
Raz ne demek?

Raz, Türkçe'de özne veya nesne ile ilgili olarak kullanılan bir sözcüktür. Sözcük, hem Türkçe hem de diğer dillerde, genellikle özne veya nesne ile ilgili açıklamalar için kullanılır. Örneğin, "Ben razıyım" cümlesi, kişinin bir teklifi kabul ettiğini anlatmak için kullanılır. Aynı şekilde, "Razı olmuyorum" cümlesi, kişinin bir teklifi reddettiğini ifade eder.

Raz sözcüğü, aynı zamanda "yeter" anlamına da gelir. "Razıyım" cümlesi bu durumda kullanılırsa, kişinin görevini yerine getirdiği anlamına gelir. Buna ek olarak, "Razı olmuyorum" cümlesi, kişinin bir şeyi başarılı bir şekilde tamamlayamadığını anlatmak için kullanılır.

Raz sözcüğü, aynı zamanda farklı anlamlar da taşır. Örneğin, Türkçe'de raz sözcüğü, "kabullenme" veya "hoşgörü" anlamına da gelir. "Razıyım" cümlesi bu durumda, kişinin başka kişinin fikrine karşı hoşgörü gösterdiğini anlatmak için kullanılır. Aynı şekilde, "Razı olmuyorum" cümlesi de kişinin fikrine karşı hoşgörüsüzlük gösterdiğini anlatmak için kullanılır.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
25,640
1,256
112
Raz ne demek? Raz, halk arasında kullanılan bir deyimdir ve “özellikle” anlamına gelir. Örnek olarak, “Senin o kadar raz olduğunu düşünüyorum” gibi bir cümleyi kurmak mümkündür. Bu deyim, özellikle aşırı bir konuşma tarzıyla kullanılmaz, ancak daha sakin bir biçimde kullanılırsa, konuşmacının daha kesin bir şekilde ifade etmek istediğini gösterir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)