Abartılı anlatım ne demek

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba herkese,

Abartılı anlatım ne demek? sorusunu sormak istiyorum. Daha önce bu konuda araştırmalar yaptım ama henüz bir cevap bulamadım. Abartılı anlatımın ne olduğu ve nasıl kullanıldığı konusunda aradığım cevabı arıyorum.

Abartılı anlatım, bir konuyu, olayı veya duyguyu, olayın gerçeğe uygun olmayan şekilde daha dramatik biçimde anlatmak için kullanılan bir yöntemdir. Abartılı anlatım, sözlerin kullanımıyla, öykülerin anlatımıyla, sözlerin güçlendirilmesiyle veya özellikle belirtilen kelimelerle yapılır. Abartılı anlatım, okuyucunun dikkatini çekmek, onu etkilemek ve konuyu canlandırmak için kullanılır.

Bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Abartılı anlatımın günlük yaşamda nasıl kullanılabileceğini öğrenmek istiyorum. Örnekler, vurgular ve öneriler hakkında bilgi almak istiyorum.

Herkesin abartılı anlatım hakkında ne düşündüğünü ve nasıl kullanabileceğini öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Yardımınız ve önerileriniz için teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Abartılı Anlatım Ne Demek?

Abartılı anlatım, bir konu hakkında gereğinden fazla detay vermek veya çok fazla övgüyle konuşmak anlamına gelmektedir. Abartılı anlatım, bir konuyu çok fazla öne çıkarmak için kullanılan bir retorik tekniktir. Abartılı anlatım, konuşmacının hissettiği duygularını veya konu hakkındaki fikirlerini öne çıkarmasını sağlayarak, dinleyiciye o konuyla ilgili özel bir his vermesini sağlar.

Abartılı Anlatımın Faydaları

Abartılı anlatım, bir konuyu daha etkili bir şekilde sunmak için kullanılan bir tekniktir. Abartılı anlatım, sözcük ve cümleleri kullanarak konuşmacının fikrini daha güçlü bir şekilde ifade etmesini sağlar. Abartılı anlatım, dinleyicilere konu hakkındaki duygularını daha iyi anlatmak ve etkilemek için kullanılır. Genellikle, abartılı anlatım, özellikle siyasi konuşmalarda ve reklam reklamlarında kullanılır.

Abartılı Anlatımın Dezavantajları

Abartılı anlatım, gerçekliği çarpıtmak ve hakikati gölgelemek için kullanılabilir. Bu nedenle, abartılı anlatım, dinleyicileri sahtekarlığa yönlendirebilir. Ayrıca, abartılı anlatım, konuşmacının konu hakkındaki gerçek görüşlerini veya fikirlerini güçlendirememesi nedeniyle etkisiz kalmaktadır.

Abartılı Anlatımın Önerileri

Abartılı anlatımı kullanırken, konuşmacının, gerçekliği çarpıtmamak ve hakikati gölgelememek için dikkatli olması önerilmektedir. Ayrıca, abartılı anlatımın konuşmacının gerçek duygularını ve fikirlerini öne çıkartması için kullanılması önerilmektedir. Konuşmacının, abartılı anlatımın gerçek duygularını öne çıkarmak için kullanılabileceğini ve etkili bir şekilde kullanılabileceğini anlaması önemlidir.

oremeyenbayan

Üye
BaYaN
1 May 2023
3,211
357
17
Abartılı anlatım, bir konuyu belirli bir ölçüde abartılı şekilde açıklamak ya da anlatmak anlamına gelir. Abartılı anlatım, çoğunlukla etkili bir anlatım tarzıdır ve özellikle konuşmacıların dikkatini çekmek ve dinleyicileri etkilemek için kullanılır. Abartılı anlatım, başka bir anlatım tarzından daha fazla açıklık ve detay getirir ve anlatıcının daha yüksek bir seviyeye çıkmasına izin verir.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Abartılı anlatım, dilin anlaşılır bir şekilde kullanılmasına rağmen, özellikle fikirlerin, duyguların veya düşüncelerin daha belirgin bir şekilde anlatılması için kullanılan üslûp olarak tanımlanabilir. Bu tür bir anlatım, sözcüklerin, cümlelerin veya paragrafların çok abartılı şekilde kullanılması ile elde edilir. Abartılı anlatım, konuya olan tutumun veya duyguların daha yoğun biçimde vurgulanmasını sağlayarak, okuyucunun daha derin bir anlayışa sahip olmasını sağlar. Böylelikle, okuyucuya abartılı olarak sunulan konuya daha kolay ve kalıcı bir şekilde anlam verebilir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Abartılı anlatım, aşırı ve gereksiz bir şekilde bir konu hakkında konuşmak ya da yazmak anlamına gelir. Abartılı anlatım, mesajın gerçek anlamının veya özünün kaybolmasına neden olabilir, çünkü bu tarz bir anlatım ölçüsüzlükler, çoğu zaman anlamsız sözler ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Abartılı anlatım, özellikle okur ya da dinleyiciler üzerinde hoş olmayan bir etki bırakabilir. Dolayısıyla, abartılı anlatım kullanmaktan kaçınılmalıdır.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Abartılı anlatım, anlatılan konuların aşırı uzun ve detaylı bir şekilde tarif edilmesi anlamına gelir. Abartılı anlatımın amacı, konuya daha fazla canlılık katmak ve alıcıya daha iyi bir anlayış kazandırmaktır. Abartılı anlatımdaki önemli bir nokta, konuyu açık ve anlaşılır bir şekilde ifade etmektir. Abartılı anlatım, çoğu zaman kullanılan çeşitli sanatlar, metinler ve konuşmalarda görülür. Abartılı anlatım, belirli bir konuya karşı özgün bir şekilde karşı çıkmak için kullanılan bir tekniktir. Abartılı anlatım, özellikle kullanıcıların daha derin bir anlayış kazanmalarını sağlamak için kullanılır. Abartılı anlatım, çoğu zaman konu hakkında çok fazla bilgi edinmek için kullanılan bir yöntemdir.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Abartılı anlatım, bir konuyu çok övücü, çok övgülü ve çok çarpıcı bir biçimde açıklamak için kullanılan bir anlatım tarzıdır. Bu anlatım tarzı, konuya duyulan heyecanı veya entelektüel ilgiyi vurgulamak için kullanılır. Abartılı anlatım, konuya çok fazla övgü dolu sözler veya sözcükler ekleyerek, konuyu daha kuvvetli bir biçimde vurgulamaya çalışır. Abartılı anlatım, çoğunlukla konuya özgün olarak kullanılan özellikleri vurgulamak için kullanılır. Abartılı anlatımda, etkili kullanılan özgün sözler ve sözcükler, konuyu daha etkili bir biçimde anlatmak için kullanılır. Abartılı anlatım, konuyu çok daha çarpıcı bir biçimde anlatmak için kullanılan bir anlatım tarzıdır. Aynı zamanda, bu anlatım tarzı, konuyu daha etkili bir biçimde anlatmak için kullanılan bir yöntemdir. Abartılı anlatım, aynı zamanda, konunun özelliklerini daha etkili bir biçimde ortaya koymak için kullanılan bir anlatım tarzıdır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Abartılı anlatım, bir konuya çok fazla vurgu yaparak aşırı detaylarla anlatımının yapıldığı bir tarzdır. Metinlerde abartılı anlatımın kullanımı özellikle drama, komedi, şiir, romantik öyküler veya diyaloglar için uygundur. Bu tür metinlerde abartılı anlatım, okuyucunun duygularını harekete geçirerek onları olaya daha yakın hissetmesini sağlar. Abartılı anlatım, özellikle konuya daha fazla dikkat çekmek ve okuyucunun dikkatini çekmek için kullanılır. Abartılı anlatım, aynı zamanda özellikle hayal gücünü harekete geçirmek için de kullanılır.

Abartılı anlatım, okuyucunun daha fazla dikkatini çekmek ve okuyucuyu etkilemeye çalışmak amacıyla aşırı detayların kullanımıyla gerçekleştirilir. Abartılı anlatım, aynı zamanda okuyucunun duygularının harekete geçirilmesi ve öykünün olaylarının daha derin anlaşılmasında yardımcı olur. Abartılı anlatım konuşma dilinde de kullanılabilir. Bu tür konuşmalar, vurgu, özellikle konuşan kişinin dikkatini çekmek için aşırı kelimeler, cümleler veya ifadeler kullanılarak yapılır.

Abartılı anlatım, her metin türünde kullanılabilir, ancak kullanımının dozu çok önemlidir. Çok fazla abartılı anlatım, okuyucunun dikkatini dağıtabilir ve metni anlamak zorlaşabilir. Okuyucunun dikkatini çekmek için abartılı anlatım kullanılmalı, ancak aşırılıkların önüne geçilmelidir.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Abartılı anlatım, bir konuya aşırı ölçüde önem vermek veya bir şeyi çok büyük bir ölçekte anlatmak anlamına gelir. Abartılı anlatım, gerçekleri çarpıtarak olayları çok büyük ölçekte açıklamak için kullanılan bir tekniktir. Bu teknik, mesajın özünü vurgulamak ve daha fazla etki yaratmak için kullanılır. Abartılı anlatım, konuşma ve yazımda sürprizler ve çatışmalar yaratmak için de kullanılır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Abartılı anlatım, anlatımda kullanılan cümle ve kelimelerin aşırı ve abartılı şekilde kullanılması anlamına gelmektedir. Örneğin, bir konuşmacı, konuşmasında çok abartılı ifadeler kullanarak, konuşmasının etkisini artırmaya çalışır. Bu tür aşırı ifadeler, etkili bir anlatımı ortaya koymak için kullanılabilir veya abartılı bir anlatım tarzının kötü bir örneği oluşturmak için de kullanılabilir. Etkili bir abartılı anlatım için, güçlü ve öz anlatım kelimeleri seçmek ve kullanmak önemlidir. Ayrıca, abartıyı taşıyacak anlatımın doğru kullanımı da önemlidir.

Naime

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
280
0
0
Abartılı anlatım, bir mesajın veya anlatımın, özellikle duruma uymayan bir üslupla ifade edilmesi olarak tanımlanabilir. Bu tür bir anlatım, bir mesajın veya ifadenin doğru olarak algılanmasının önündeki engellerden biri olarak değerlendirilebilir. Abartılı anlatım, mesajın veya ifadenin anlaşılmasını zorlaştıran, özellikle öfke veya hiddet duygularının ifade edilmesi için kullanılan bir tür anlatım tarzıdır.

Abartılı anlatım, kullanıcının anlatım tarzının doğasından kaynaklanan bazı dezavantajları içerir. Özellikle, anlaşılması zor anlatımların kullanılması, iletişimin gerçek bağlamının veya içeriğinin anlaşılmasını güçleştirebilir. Diğer bir dezavantajı ise, abartılı anlatımın kullanıcının itibarını veya güvenirliliğini zedeleyebilmesidir.

Abartılı anlatımın önlenmesi için, kullanıcının hem diyalogu hem de anlatımının özgün anlamını koruyacak şekilde sözcükleri seçmesi gerekir. Diyalogun veya anlatımın tatmin edici bir biçimde ifade edilmesi için kullanılacak sözcüklerin, doğru ve doğru bağlamda seçilmesi gerekir. Ayrıca, kullanıcıların büyük harflerin kullanılmaması veya sözcüklerin tekrarlanmaması gerekir. Kullanıcılar, anlatımlarının özgün anlamını koruyacak şekilde sözcükleri seçerken veya kullanırken, öfke veya hiddet duygularının ifade edilmesi için özel bir tarz kullanmamalıdırlar.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Abartılı anlatım, bir konuya incelik ve özenle yaklaşılarak anlatım yöntemi olarak tanımlanabilir. Konuya duyulan ilgi, önem ve özenin ölçüleri arasında kullanılan bir kavramdır. Başka bir deyişle; özellikle önemli konularda, konuya ekstra önem ve özen göstermek amacıyla anlatımda fazlaca detay vermek, ilgili konuya yoğunlaşmak ve abartılı bir şekilde anlatmak olarak tanımlanabilir.

Abartılı anlatım, özellikle konuya hakim olan kişiler tarafından çoğunlukla kullanılmaktadır. Abartılı anlatım, önemli konular üzerine yoğunlaşma, konuyu detaylı bir şekilde anlatma ve dikkatli bir şekilde düşünmek gibi önemli özellikleri beraberinde getirir. Abartılı anlatım, özellikle önemli konular hakkında bilimsel araştırmalar yapılıyorsa kullanılır. Abartılı anlatım, metinlerinin herhangi bir önemli konuda araştırma yaparken kullanılabilecek önemli bir yöntemdir.

Abartılı anlatım, günlük konuşmalarda sıklıkla kullanılmaz. Bunun nedeni, konuların günlük konuşmalarda daha kaba ve kısa anlatımlarla anlatılmasıdır. Ancak akademik veya bilimsel metinlerde bu tür anlatım yöntemleri sıklıkla kullanılır. Abartılı anlatım, belirli konulara veya konu üzerine yapılan araştırmalara yoğunlaşma ve konunun detaylarını çok iyi anlamak için gereklidir. Abartılı anlatım, konuyu çok iyi anlamak ve etkili bir şekilde anlatmak için önemli bir yaklaşımdır.

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Abartılı anlatım, bir konuya çok fazla önem verilmesi veya çok fazla ayrıntıya inilmesi durumudur. Eğitimci bakış açısından, öğrencilerin abartılı anlatımı önlemek için öncelikle öğrencilere çok fazla ayrıntıya girilmemesinin ve önemsiz detaylara değinilmemesinin önemi vurgulanmalıdır. Ayrıca, öğrencilere konuyla ilgili temel kavramların önemi anlatılmalıdır. Böylelikle, öğrencilerin abartılı anlatımının önüne geçilmiş olur.

Eğitimciler, öğrencilerin anlatım becerilerini geliştirmek amacıyla, öğrencilerin konuyla ilgili temel bilgileri öğrenmelerini ve bunları kullanmalarını sağlamalıdır. Bunun için, öğrencilere konuyla ilgili gerekli bilgileri öğretmeli ve öğrencilerin konuyla ilgili çok fazla ayrıntıya girilmemesini ve önemsiz detaylara değinilmemesini sağlamalıdır. Öğrencilerin anlatım yeteneklerini artırmak için, öğrencilerin, konularla ilgili özet bilgileri sağlamak, konular arasındaki ilişkileri incelemek, öğrencilerin yazılarının anlaşılır olmasını sağlamak ve vurgu yaparak anlatım becerilerini geliştirmelerini sağlamalıdır.

Eğitimcilerin, öğrencilere abartılı anlatımı önlemek için yapmaları gerekenler, öğrencilerin konu hakkında temel bilgileri öğrenmelerini ve bunları kullanmalarını sağlamak, öğrencilerin konular arasındaki ilişkileri incelemelerini istemek, öğrencilerin yazılarının anlaşılır olmasını sağlamak ve vurgu yaparak anlatım becerilerini geliştirmelerini sağlamak olacaktır. Böylelikle, öğrencilerin abartılı anlatımını önlemiş oluruz.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,772
483
5
Abartılı anlatım, bir konu hakkında çok fazla övgü, çok fazla detay veya çok fazla kullanılan kelime ifadesi kullanılarak anlatım yapmayı ifade eder. Abartılı anlatım, aşırı gerçekçi bir üslupla konuşarak konuya hakim olunması ve izleyicilerin daha kolay anlayabileceği şekilde anlatımın yapılmasını sağlar. Bu teknik, çoğunlukla konuşmacılar tarafından kullanılır ve konuşmacının konuya hakimiyeti ve dikkat çekme yeteneğini gösterir. Abartılı anlatım, çoğunlukla konuşmanın gücünü arttırmak için kullanılır ve konuşmacının kişiliğinin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

Meltem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
291
0
0
Abartili Anlatim Ne Demek?

Abartili anlatim, iletisimde veya edebiyatta gerçegi oldugundan daha fazla, genellikle abartilmis ve dramatize edilmis bir sekilde ifade etme eylemidir. Bu tür anlatim, bir olayi veya bir durumu anlatirken büyük ölçüde sisirme, süsleme veya asiri vurgulama egilimindedir. Abartili anlatim, yazi dilinde, sözlü iletisimde, reklamlarda ve hatta sanatsal eserlerde yaygin olarak kullanilabilir.

Abartili anlatimin temel amaci, dinleyiciyi veya okuyucuyu etkilemek, dikkatlerini çekmek veya bir duygu uyandirmaktir. Bu, genellikle hikaye anlatiminda veya argüman olusturmada kullanilan bir retorik stratejidir. Abartili anlatim, bir konunun önemini vurgulamak veya komik bir etki yaratmak için kullanilabilir. Ancak, asiriya kaçmak, gerçegi çarpitmak veya yaniltici olmak da mümkündür.

Abartili anlatim, edebi türlerde sikça görülen bir tekniktir. Özellikle mizahi yazinlarda, fantastik kurgularda veya epik siirlerde abartili anlatima sikça rastlanir. Yazarlar, karakterleri ve olaylari abartarak okuyucularin ilgisini çeker ve eserin etkileyiciligini artirir. Ancak, abartinin dozunu ayarlamak önemlidir, asiriya kaçmak eserin inandiriciligini zedeler ve okuyucunun dikkatini dagitabilir.

Abartili anlatimin bir baska yaygin kullanim alani ise reklamciliktir. Reklam metinlerinde ürün veya hizmetler genellikle abartili bir sekilde tanitilir ve özellikleri büyük bir övgüyle anlatilir. Bu, tüketicilerin ürüne ilgisini çekmeyi ve satin almalarini saglamayi amaçlar. Ancak, bazen bu tür abartili iddialar gerçek disi olabilir ve tüketicilerin yaniltilmasina neden olabilir.

Abartili anlatimin bir diger örnegi de halk hikayeleri veya efsanelerdir. Bu tür hikayelerde olaylar ve karakterler genellikle abartilmis ve mitolojik bir boyuta tasinmistir. Bu, hikayenin anlatimini daha etkileyici ve unutulmaz hale getirir. Ancak, bu tür hikayelerin gerçeklikle baglantisi genellikle zayiftir ve sadece eglence veya ögretici amaçlar için kullanilir.

Sonuç olarak, abartili anlatim bir iletisim ve edebi tekniktir. Iletisimde duygusal bir etki yaratmak, dikkat çekmek veya bir mesaji vurgulamak için kullanilabilir. Ancak, abartinin dozunu ayarlamak önemlidir, asiriya kaçmak gerçegi çarpitabilir veya yaniltici olabilir. Abartili anlatim, edebi eserlerden reklamlara kadar birçok alanda karsimiza çikabilir ve iletisimde güçlü bir araç olarak kullanilabilir.

SSS (Sikça Sorulan Sorular)

Abartili anlatim gerçeklikten ne kadar uzaktir?
Abartili anlatim, genellikle gerçegi oldugundan daha fazla dramatize eder veya süsler. Bu nedenle, abartili anlatim gerçeklikten oldukça uzak olabilir. Ancak, bazi durumlarda abartili anlatimin temelinde gerçek bir olay veya duygu yatabilir.

Abartili anlatim hangi tür eserlerde sikça kullanilir?
Abartili anlatim özellikle edebi eserlerde sikça kullanilir. Örnegin, epik siirlerde, mizahi yazinlarda veya fantastik kurgularda abartili anlatima sikça rastlanir. Ayrica, reklamlarda ve halk hikayelerinde de abartili anlatim sikça kullanilir.

Abartili anlatimin iletisimdeki rolü nedir?
Abartili anlatim, iletisimde duygusal bir etki yaratmak, dikkat çekmek veya bir mesaji vurgulamak için kullanilabilir. Bu, konusmacinin veya yazarin dinleyici veya okuyucuyu etkilemesine yardimci olabilir. Ancak, abartili anlatimin dozunu ayarlamak önemlidir, asiriya kaçmak gerçegi çarpitabilir veya yaniltici olabilir.

Ilayda

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
299
0
0
Abartılı anlatım, bir konuyu, bir olayı veya bir durumu çok fazla detaya girmeden, özet bir şekilde anlatmak için kullanılan bir tekniktir. Bu tekniğin amacı, konuyu çok detaylı anlatmak yerine, daha özet ve kısa bir şekilde anlatmak ve önemli noktalarını vurgulamaktır. Abartılı anlatım sürecinde, her bir detayın önemi azaltılarak, temel olay ve konulara odaklanılır. Aynı zamanda, konu hakkında ön yargıların oluşmasına ve okurun dikkatinin dağılmasına engel olunur. Abartılı anlatımın faydaları arasında, okuyucunun anlatılan konuyu hızlıca ve özet bir şekilde anlaması, okuyucunun dikkati üzerinde kalması ve okuyucunun anlatılan konuyu kolayca hatırlaması sayılabilir.

LasTRomaNce

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,782
0
0
Abartılı anlatım, bir konuyu veya bir olayı abartarak ve aşırı vurgu yaparak ifade etmektir. Bu tür anlatımlarda gerçeklikten uzaklaşılır ve olaylar veya durumlar daha büyük, daha etkileyici veya dramatik bir şekilde sunulur. Abartılı anlatım genellikle dikkat çekmek veya duygusal bir etki bırakmak amacıyla kullanılır. Ancak, bazen gerçeği yanlış veya çarpıtarak iletmek gibi yanlış anlamalara da yol açabilir. Özellikle edebi metinlerde veya sanat eserlerinde sıkça kullanılan bir tekniktir. Ancak, iletişimde doğru ve dengeli bir anlatımı korumak önemlidir, çünkü abartılı anlatım gerçeği çarpıtabilir ve yanlış izlenimler oluşturabilir.

Fatma

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
283
3
0
Abartılı anlatım, iletişimde kullanılan bir ifadedir ve özellikle konuşma ve yazılı iletişimin bir parçası olarak kullanılır. Abartılı anlatım, sözcükleri, cümleleri veya daha uzun paragrafları kullanarak, bir konuyu çok fazla vurgulamak için kullanılan bir araçtır. Abartılı anlatım, konuyu daha çarpıcı ve etkili bir şekilde açıklamak için kullanılır. Bu durum, bir konuyu öne çıkarmak ve daha çarpıcı bir şekilde anlatmak için kullanılır. Abartılı anlatım, çoğu zaman, konuşma veya yazma etkinliğinin bir parçası olarak kullanılır.

Örneğin, bir konuşmacı, abartılı anlatım kullanarak, konuşmasının etkisini arttırmak isteyebilir. Konuşmacı, cümleleri veya paragrafları özellikle kullanarak, konuşmasını etkileyici bir şekilde kurgulayabilir. Aynı zamanda, bir yazıda, abartılı anlatım paragrafları kullanılarak bir konu daha çarpıcı bir şekilde anlatılabilir.

Abartılı anlatım, genellikle, çok sık kullanılan sözcükler, cümleler ve paragrafları kullanarak, bir konuyu çok daha etkili bir şekilde anlatmak için kullanılır. Ancak, abartılı anlatım kullanımındaki kötü uygulamalar, okuyucuların konuyu anlamasını zorlaştırabilir. Bu nedenle, abartılı anlatımın kullanımı, okuyucuya konu hakkında net bir fikir vermeyi sağlamalıdır ve gereksiz bir şekilde uzar. Abartılı anlatım, çoğu zaman, okuyucunun konuyu anlamasını veya konunun etkisini artırmak için kullanılır.

Sevim

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
307
0
0
Abartılı anlatım, iletişimde söylenen bir cümlede fazladan kullanılan kelimelerin ya da sözcüklerin kullanılarak cümlenin daha anlaşılır hale getirilmesi olarak tanımlanabilir. Bu durum, özellikle konuşma ve yazılı dil kullanımında sıkça kullanılan bir tekniktir. Abartılı anlatımın amacı, duygu ve düşünceleri daha iyi anlatmak için kullanılan sözcüklerin ve ifadelerin güçlendirilmesidir. Bu teknik, özellikle yazılı dil kullanımındaki öykülerde, şiirlerde, efsanelerde ve hikayelerde kullanılmaktadır. Abartılı anlatımın kullanımı, dinleyicilerin ve okuyucuların duygu ve düşünceleri daha iyi anlamasını ve hafızalarına kalıcı bir şekilde kaydetmesini sağlamak için de kullanılmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)