Acem işi ne demek

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
17,095
398
5
Acem işi, Türkçe'de bir üretim sürecinin başında yer alan, küçük, sıradan, işleri içeren bir terimdir. Acem işleri, genellikle, üretim sürecinin başında yer alan çalışmalardır ve çoğunlukla hazırlık ve tamamlama işleri şeklinde ifade edilir. Acem işlerinin sıklıkla görülen özellikleri arasında, önemli bir ölçüde el becerisi gerektirmesi, malzemelerin kolayca temin edilebilmesi veya çok fazla zaman almama gibi özellikler yer alır. Acem işlerinin, özellikle, küçük üretim tesislerinde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir. Acem işler genellikle, üretim sürecinin başında yer alan, sabit yöntemlerle yapılan, düşük maliyetli, kolayca öğrenilebilen ve herhangi bir ön tecrübeye ihtiyaç duyulmaksızın yapılabilecek işler olarak tanımlanır. Acem işlerin çoğu, üretim tesislerindeki mekanik makinelerin çalışabilmesi için gerekli olan bazı ön çalışmaların yapılması gibi işleri kapsar. Örneğin, bir makineyi kurmak veya kalibre etmek gibi işler acem işler arasında yer alır. Bazı acem işleri, üretim süreçlerinde mekanik makinelerin düzgün çalışmasını sağlamak için gerekli olan temizlik ve bakım işlerini de kapsayabilir. Diğer örnekler arasında, parça üretimi için kullanılan malzemelerin kesilmesi, bir parça üretiminde kullanılan aletlerin kontrolü, boyanma, kapama, kaplama, kaynak veya dipçik işleri gibi işler de sayılabilir. Acem işler, özellikle, üretim tesislerinde veya atölyelerde, çalışan işçiler tarafından yürütülen işlerdir. Acem işler, çoğu zaman, üretim sürecinin başında yer alan, düşük maliyetli ve herhangi bir ön tecrübeye ihtiyaç duyulmaksızın yapılabilecek işler olarak tanımlanır. Acem işlerinin, üretim sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanması için gerekli olan önemli birer parçası olduğu söylenebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)