Açgözlü deyim mi

GaddarKerim

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,308
131
2
Merhaba! Son zamanlarda çok açgözlü deyim kullanıyorum ve ne anlama geldiğini merak ediyorum. Açgözlü deyim ne demek? Bu deyimin kökeni nereden? Bu deyimin çeşitli kullanımları nelerdir? Açgözlü olmak/açgözlü deyim kullanmak ne zaman uygun? Açgözlü deyimleri kullanmak ne zaman ve nasıl yanlış olur?

Çok yardımlarınızı bekliyorum! Lütfen, bu deyim hakkında bilgilerinizi paylaşın ve sorularıma cevap verin.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Açgözlü Deyiminin Ne Anlama Geldiği

Açgözlü deyimi, isteklerini karşılamak için çok fazla istekte bulunan ve isteklerini gerçekleştirmek için çok fazla çaba harcayan kişilere verilen bir isimdir. Açgözlü olarak bilinen kişiler, isteklerini karşılamak için gayret göstermekte ve çoğu zaman başarısız olmaktadırlar. Açgözlü deyiminin kaynağı, Mısırlı filozof Eflatun tarafından kullanılan bir sözcüktür. Eflatun, "Açgöz kimseye hiçbir şey vermez" (Homeros, İlyada 4.140) şeklinde söylemiştir.

Açgözlü Deyiminin Tarihçesi

Açgözlü deyim, Mısır ve Yunan kültürlerinden kaynaklanmaktadır. İlyada'da, Homeros tarafından "Açgöz kimseye hiçbir şey vermez" şeklinde kullanılmıştır. İlk kez 13. yüzyılda İtalyanca olarak kullanılmış ve 15. yüzyılda İngilizceye geçmiştir. Açgözlü deyim, bugün hâlâ konuşma dilinde kullanılmaktadır.

Açgözlü Deyiminin Kullanımı

Açgözlü deyim, kendini beğenmiş ve isteklerini karşılamak için çok fazla çaba harcayan kişilere verilen bir isimdir. Açgözlülük, arzu ve isteklerini gerçekleştirmek için çok fazla çaba harcamak olarak tanımlanabilir. Açgözlü deyim, çoğu zaman olumsuz bir anlamda kullanılmaktadır.

Açgözlü Deyiminin Anlamı

Açgözlü deyiminin anlamı, arzu ve isteklerini karşılamaya çalışan kişilerin bu çabasının boşa çıkacağını ifade etmektir. Açgözlü deyim, isteklerini karşılayamayan ve asla mutlu olamayan kişileri temsil eder. Açgözlülük, arzu ve isteklerini karşılamak için çok çaba harcayan ve bunu başaramayan kişilere verilen bir isimdir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)