Açık Öğretim Lisesi ders geçme notu kaç

CeSaN

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,391
140
62
Merhaba,
Açık Öğretim Lisesi’nde ders geçme notu kaç olmalı? Öğrenci olarak bu konuda yardım almak istiyorum. Açık Öğretim Lisesi’nde geçerli olan geçme notu ne olmalı? Lütfen bu konuda deneyimli olanların yardımını istiyorum.

Açık Öğretim Lisesi’nde geçerli olan geçme notu hakkında elimde hiçbir bilgi yok. Okula başladığımdan beri bu bilgiye ulaşmak istiyorum. Öğrenci olarak bu konuda doğru bilgilere sahip olmak istiyorum, çünkü bu bilgiler derslerimin başarısını etkileyebilir.

Açık Öğretim Lisesi’nde ders geçme notu kaç olmalı? Lütfen bu konuda deneyimli olanların yardımını bekliyorum. Eğer çok önemli bir konu ise, lütfen ayrıntılı olarak yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Açık Öğretim Lisesi Ders Geçme Notu Kaç?

Açık Öğretim Lisesi'nde öğrencilerin başarılı olabilmesi için, mezuniyet için dersleri geçmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için, ne notun geçme notu olması gerektiğini bilmesi gerekmektedir.

Açık Öğretim Lisesi Ders Geçme Notu

Açık Öğretim Lisesi'nde, öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için, derslerin yazılı ve sözlü kısımlarından en az her ikisinden de 50 üzerinden en az 60 not almaları gerekmektedir. Derslerin yazılı ve sözlü kısımlarından her ikisinden de 50 üzerinden 60 not almak, geçme notunun en az 60 olduğu anlamına gelmektedir.

Açık Öğretim Lisesinde Geçme Notu Nasıl Hesaplanıyor?

Açık Öğretim Lisesi'nde, öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için, derslerin yazılı ve sözlü kısımlarından en az her ikisinden de 50 üzerinden en az 60 not almaları gerekmektedir. Geçme notu, yazılı ve sözlü kısımlardaki notların ortalaması olarak hesaplanmaktadır.

Açık Öğretim Lisesinde Ders Geçme Notu Öğrenme Yolları

Açık Öğretim Lisesi'nde, öğrencilerin dersleri geçebilmeleri için, derslerin yazılı ve sözlü kısımlarından en az her ikisinden de 50 üzerinden en az 60 not almaları gerekmektedir. Öğrencilerin bu notu alabilmeleri için, derslerin içeriğini öğrenmeleri, derse konsantre olmaları, ödevlerini zamanında yapmaları ve sınavlara hazırlanmaları gerekmektedir. Ayrıca, öğrencilerin kendilerini konu hakkında bilgilendirmeleri, konuda takılıp kalmalarını önlemek için çok önemlidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)