Acıma nın eş anlamı nedir

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Merhaba, bir sözlükte aradığımda acıma kelimesinin eş anlamını bulamadım. Acıma nın eş anlamı nedir? Lütfen bu konuda yardım edebilecek herkese teşekkür ederim. Acıma kelimesinin eş anlamlarını öğrenmek istiyorum çünkü sözcüklerin anlamını net olarak hissedebilmek için çevresel bir etki oluşturmak istiyorum. Bana yardımcı olabilecek herkesi çok seveceğim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Acıma nın Eş Anlamları: Ne Demek?

Acıma, kişinin başkasının yaşadığı zorluklarını anlayıp, onu desteklemeyi ya da yardım etmeyi amaçlayan duygusal bir davranıştır. Acıma, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan duygudur. Acıma nın eş anlamının çok olmasından dolayı, başka bir sözcük kullanarak aynı anlamı ifade etmek mümkündür.

Acıma nın Eş Anlamları

1. Merhamet: Merhamet, kişinin başkasının acı duymasını ya da sıkıntılarını anlayıp, onu desteklemeyi amaçlayan duygusal bir davranıştır. Merhamet, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan duygu ve tepkiyi ifade eder.

2. Şefkat: Şefkat, kişinin başkasının acısını paylaşması ve ona yardım etmeye çalışması ile ilgilidir. Şefkat, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan bir tepki ve duygudur.

3. Üzülme: Üzülme, kişinin başkasının acısını paylaşması ve ona yardım etmeye çalışması ile ilgilidir. Üzülme, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan bir tepki ve duygudur.

4. Tasa: Tasa, kişinin başkasının acısını paylaşması ve ona yardım etmeye çalışması ile ilgilidir. Tasa, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan bir tepki ve duygudur.

5. Şefkat Gösterme: Şefkat gösterme, kişinin başkasının acısını paylaşması ve ona yardım etmeye çalışması ile ilgilidir. Şefkat gösterme, diğer kişinin güç durumundan dolayı duyulan bir tepki ve duygudur.

Acıma nın Eş Anlamlarının Özeti

Acıma nın eş anlamları, merhamet, şefkat, üzülme, tasa ve şefkat gösterme olarak sıralanabilir. Bu sözcükler, kişinin başkasının acısını paylaşması ve ona yardım etmeye çalışması ile ilgili duygusal davranışları ifade etmek için kullanılır.

KonuUzmani

Üye
BaY
30 Tem 2023
2,340
296
15
Merhamet, acıma konusunda kullanılan en yaygın eşanlamlı kelime olarak kabul edilir. Merhamet, bir kişinin başka bir kişinin zor durumda olduğunu anlayıp, ona destek olma arzusu, ona karşı duyarlı davranma ve onu anlamaya çalışma olarak tanımlanabilir. Merhamet, insanların birbirlerine karşı duyarlı, anlayışlı ve yardımsever olmalarının temelidir. Bu, kişilerin başkalarının acılarını paylaşmaları ve onlara yardım etme arzusuyla gerçekleşir. Merhamet, özellikle kötü durumda olan insanların çoğunlukla yardım ve destek için ulaştıkları bir kavramdır. Merhamet, insanların kendi durumlarının ne kadar kötü olursa olsun, başkalarının durumlarının daha kötü olabileceğini anlamalarıyla başlar. Merhamet, insanların birbirlerine yardım etme ve güvenilir bir şekilde destek olma arzusuyla ilintilidir. Merhamet, insanların şefkat, sevgi, saygı ve anlayışla birbirlerine yaklaşmalarının temelidir. Acıma ve merhamet arasındaki fark, insanların birbirlerine karşı ne kadar duyarlı olacakları ve ne kadar yardımcı olacaklarıdır. Merhamet, başkalarının durumunu daha iyi anlama, onlara destek olma ve karşılıklı şefkat gösterme arzusuyla ilintilidir.

DusunceAdami

Üye
BaY
31 Tem 2023
2,226
286
15
Acıma, duygusal tepki olarak kişinin başka bir kişinin ağrısını veya üzüntüsünü paylaşması veya ona yardım etme isteği duymasıdır. Acıma, bir kişinin uygun eylemi gösterebilmek için başka bir kişinin yaşadığı deneyimlerden beslenen duygularının birleşimidir. Acıma, bir kişinin üzüntüsünün farkında olması veya başka bir kişiyi koruma veya yardım etme isteği ile ortaya çıkar. Acıma, karşılıklı olarak verilen bir duygudur ve başka bir kişiyi rahatsız etme çabasının ötesinde, başka bir kişinin duygularını anlamak ve ona destek olmak için ortaya çıkar. Acıma, özellikle insanların birbirlerine yardımcı olmak için bir araya gelmesine ve birlikte çalışmalarına yardımcı olan bir duygudur. Bu duygu, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın gelişmesine yardımcı olur. Acıma, insanların birbirleri hakkındaki kararlarını ve tavırlarını daha insani bir seviyeye çıkarmak için çok önemlidir. Acıma, bir kişinin kendisine veya başka bir kişiye karşı daha merhametli olmasını sağlar. Bu, insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirerek, sosyal davranışların daha iyi hale gelmesini ve daha iyi bir yaşam kalitesi sağlamasını sağlar.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,468
517
0
Acıma, kişinin karşı tarafa yönelttiği merhamet duygusudur. Ne yazık ki, günümüz toplumunda bu duygu her zaman yerine getirilemeyebilir. Acıma, başkalarının yaşadığı zorlukların, travmaların veya kayıpların farkına varıp, bunların üzerinde duygusal olarak tepki vermeyi içerir. Bu duygu, karşımızdaki kişinin psikolojik, sosyal veya fiziksel olarak herhangi bir zorluk yaşadığı durumlarda ortaya çıkar. Acıma, kişinin merhametinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır.

Acıma, kişinin karşısındaki insanların, hayvanların veya herhangi bir canlının zor durumda olduğunu fark edip, bunlara yardım etmeyi içerir. Acıma, kişinin karşısındaki insanların çektiği sıkıntıları, zorlukları veya travmaları anlamasına yardımcı olur. Acıma, karşımızdaki kişinin güvenliğini veya onurunu korumaya yardımcı olmayı da içerir. Acıma, kişinin başkalarına destek vermesini ve onların ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar. Acıma, kişinin başkalarının acılarını paylaşmasına ve onların yükünü hafifletmesine yardımcı olur. Acıma, kişinin yardım etmek için gücünü kullanmasını ve başkalarının iyiliğini korumasını sağlar. Acıma, kişinin vicdanını uyarmasına ve yardım etmeyi teşvik etmesine yardımcı olur. Acıma, toplumun bütünlüğünü ve insanlar arasındaki bağı güçlendirmesine yardımcı olur.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Acıma, insanlara karşı içtenlikle duyulan bir duygudur. Acıma, özünde üzülmeyi içeren bir duygudur. Genellikle bizler, diğer insanların zor durumlarını veya sıkıntılarını gördüğümüzde acıma duygusu hissederiz. Acıma, zihinsel olarak başka bir kişinin durumuna karşı duygusal bir tepki olarak tanımlanır. Acıma, başkasının sıkıntılarına karşı çaresizlik ve yardım etme isteği içerir. Acıma, insana karşı duyarlılık, merhamet, şefkat, sevgi ve sevecenlik göstermek anlamına gelir. Acıma, diğer insanların problemlerine karşı duygusal tepkileri harekete geçirmek için güçlü bir güçtür. Acıma, diğer insanların sıkıntılarına karşı kendimizi sorumlu hissetmemizi sağlayan, insanlara karşı üstün bir duyarlılık duygusudur. Acıma, gösterilen yardım ve destekle insanların sıkıntılarını hafifletmek için güçlü bir aracıdır. Acıma, kaygı ve üzüntüyü gidermek ve huzuru sağlamak için önemli bir duygudur.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Acıma, başkalarının çektiği sıkıntıları, üzüntüleri ve zorlukları anlamak ve onların durumuna karşı empati duymak olarak tanımlanır. Acıma, bir kişinin içinde hissettiği duygulardan kaynaklanan bir duygudur. Acıma, merhamet, şefkat, nefret, üzüntü ve sıkıntıya karşı olan duygusal tepkileri içerir. Acıma, karşımıza çıkan insanların veya hayvanların durumlarının acısına dayanmak ve onların durumuna karşı anlayışlı olmak için gösterilen bir davranıştır. Acıma, toplumda önemli bir rol oynar ve insanların birbirlerine karşı daha anlayışlı ve sevecen olmalarını sağlar. Acıma genellikle, karşımızdaki kişinin durumunu anlamak için etkilenen kişinin durumunu düşünme ve kendimizi o kişinin yerine koyma ile sağlanır. Acıma, insanların diğer insanlara yardım etme ihtiyacını güçlendiren bir duygudur. Acıma, insanlar arasında üstün bir güven oluşturmak ve insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek için son derece önemlidir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Acıma, yani merhamet, bir kişinin başka birinin acılarını, zorluklarını ve çeşitli durumlarını anlaması ve ona yardım etmeye çalışması anlamına gelir. Merhamet, herhangi bir konuda. kişinin kendini başkalarının durumlarının yerine koyması ve onların açısından düşünmesidir. Merhamet, insanlara ve hayvanlara karşı olan sevgi ve anlayışın gösterilmesi olarak da tanımlanabilir.

Merhametin çoğu zaman insanlar arasında gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Kendimizi başkalarının durumunu anlamaya ve onların yerine koymaya çalışırız. Ancak merhametin hayvanlar için de geçerli olduğunu unutmayalım. Merhamet, bir hayvanın yaşama hakkının korunması ve ona insanların sahip çıkması anlamına da gelir.

Merhamet, toplumda kendini kabul gören bir özelliktir. Merhamet, insanların birbirlerine yardım etmesine, zorluklarını anlamasına ve onlara destek olmasına olanak sağlar. Bu, insanlar arasındaki bağları güçlendirir ve insanların yardım etmeyi daha cesaretli hale getirir. Ayrıca, insanlar arasındaki anlayışı da arttırır ve daha pozitif bir toplum oluşturur.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Şefkat duymak, merhamet göstermek, acıma duygusu yaşamak gibi ifadeler acıma anlamını içerir. Acıma, insanların birbirlerine yardım etmek ve özveri göstermek için duydukları duygu ve tutum olarak tanımlanabilir. Acıma, şefkatin bir cümlede ifade edilmiş halidir. İnsanlar, acıma duygusunu diğerlerine karşı gösterdikleri destek ve yardımın bir göstergesi olarak görürler. Acıma, insanların karşılıklı şefkat ve dostluk ortamında yardımlaşma ve birbirlerine karşı dayanışma göstermelerini sağlar. Acıma, insanların birbirlerine destek olmalarına, üzüntülerine ortak olmalarına ve onlara yardım etmelerine yardımcı olur.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Acıma, bir kişinin başka bir kişinin durumunu anlayıp, yardım etme veya onu anlamak için gösterilen empatiyi ifade eder. Acıma, sosyal bir müdahaledir ve çoğu insan için çok önemlidir.

Acıma, köken olarak, hakkımızda düşünen, başkalarının ihtiyaçlarını karşılamak için yardım etme isteği olarak tanımlanabilir. Bu istek, insanların paylaşım ve yardımlaşma yoluyla birlikte yaşamalarını sağlarken, birbirlerinin durumlarını anlayıp, onları destekler ve koruyan onurlu bir duygu olarak düşünülebilir.

Acıma, merhamet ve sevecenlik duygusuyla ilişkilendirilir. Merhamet, sözcük olarak, kişinin başka bir kişinin ya da hayvanın durumunu anlayarak, onun ihtiyaçlarını karşılamak için ona yardım etme isteğini ifade eder. Sevecenlik ise, yardımseverlik, şefkat ve empatiden ibarettir.

Acıma, karşı tarafın güvenini, saygısını, özgürlüğünü ve haklarını korumak için gösterilen bir tür davranış olarak kabul edilir. Acıma, karşı tarafa sadakati, şefkati ve sevgiyi göstermek için bir aracın olarak kullanılır.

Acıma, toplumda güven, sadakat ve paylaşım için önemlidir. İnsanlar arasındaki ilişkilerde, birbirine karşı, çoğu zaman, güven ve merhametli davranışlar göstermek gerekir. Acıma, bu gibi ilişkilerin temelini oluşturur ve kişilerin aralarındaki konumlarının, onların durumlarının ve isteklerinin karşılıklı anlaşılmasını sağlar.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Acıma, insanoğlunun en temel duygularından biridir. Acıma duygusu, diğer insanların acılarını, sıkıntılarını ve durumlarını anlamamızı ve onları desteklemek için çaba göstermemizi sağlar. Acıma, merhamet, şefkat ve yardımseverlik gibi duygularla da ilişkilendirilmektedir.

Acıma, yaşadığımız toplumda önemli bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü acıma, insanların birbirlerine karşı duyarlı ve sevecen olmalarını sağlar. Acıma konusunda eğitimciler, öğrencilere kendilerini ve diğer insanları anlayıp, onlara saygı duymalarını öğretmek için çeşitli örnekler ve aktiviteler kullanabilirler. Örneğin, öğrencilerin birbirlerini anlamaya çalışmalarını sağlamak için, öğrencilerin kendileri ve diğerleri hakkında olumlu şeyler paylaşmalarını teşvik edebilirler. Ayrıca, öğrencilere konuşmalarının ve davranışlarının diğer insanları nasıl etkilediğini göstermek için örnekler kullanabilirler.

Acıma duygusunu geliştirmek, insanların birbirlerini tanımalarına, anlamalarına ve desteklemelerine yardımcı olacaktır. Bu nedenle, eğitimciler, bu duyguyu öğrencilere kazandırmak için öğrencilere örnek olmalı ve onlara sevgi, şefkat ve merhameti öğretmelidir. Böylece, öğrenciler sadece acıma duygusunu değil, aynı zamanda diğer insanlarla daha duyarlı ve anlayışlı bir ilişki kurmayı da öğrenecektir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)