Acıma ve sevgi duygusu ne demek

AltoClef

Yeni Üye
BaYaN
7 Nis 2023
1,314
84
2
Merhaba arkadaşlar! Acıma ve sevgi duygusu ne demek? sorusunu soruşturmak istiyorum. Bu iki duygu ne anlama geliyor? Acıma ve sevgi duygusu insanların zihinlerinde nasıl şekilleniyor? Acıma ve sevgi duygusu farklı şekillerde mi yaşanıyor? Bunları öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana yardımcı olur musunuz? Lütfen, acıma ve sevgi duygusu hakkında kendinizi deneyimlemiş olanların açıklamalarını paylaşın. İlginç görüşlerinizi duymaktan memnun olacağım. Acıma ve sevgi duygusu hakkında öğrenmek istediğim her şeyi öğrenmek istiyorum.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Acıma ve Sevgi Duygusu Ne Demek?

Merhaba arkadaşlar, bu forumda acıma ve sevgi duygusu ile ilgili konuşmak istiyorum. İnsanların arasındaki ilişkilerde, duygusal anlamda önemli bir yer tutan acıma ve sevgi duygusu hakkında çok şey konuşabiliriz. Çünkü bu duygular insanların yaşamlarını ve ilişkilerini çok etkileyebilir.

Acıma Duygusu Ne Demek?

Acıma, karşımızdaki kişinin zorluklarını anlamamız, onun için üzülmemiz ve ona yardım etmeyi istememiz olarak tanımlanabilir. Acıma, insanların birbirleriyle olan ilişkilerinde çok önemli bir duygudur. Biz acımayı, karşımızdaki kişinin durumunu anladığımızda, onun için üzüldüğümüzde, ona destek vermek ve yardım etmek istediğimizde hissederiz.

Sevgi Duygusu Ne Demek?

Sevgi, insanlar arasındaki ilişkilerin olmazsa olmaz unsurlarından biridir. Sevgi, karşımızdaki kişiye karşı doğal bir tepki olarak tanımlanır. Sevgi, karşımızdaki kişiyi koruma, onu özendirme ve ona yardım etme isteği olarak tanımlanabilir. Sevgi, insanlar arasındaki ilişkilerde çok önemlidir çünkü bu duygu sayesinde insanlar arasındaki iletişim güçlenir ve aralarındaki bağlar kuvvetlenir.

Acıma ve Sevgi Duygusu Neden Önemlidir?

Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasındaki ilişkilerin güçlü ve sağlıklı olması için önemlidir. Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasındaki bağı güçlendirir ve iletişimi kolaylaştırır. Bu duygular, insanların birbirleri hakkındaki olumlu duygularını arttırır ve aralarındaki güveni güçlendirir. Ayrıca, bu duygular insanların diğer insanlara karşı hissettikleri empatiyi arttırır ve onların yaşamlarını daha iyi bir şekilde yaşamalarına yardımcı olur.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Acıma ve sevgi duygusu, insanların başkalarına karşı hissettikleri çok farklı duygulardır. Acıma, insanların başkalarının zorluklarına karşı merhamet duygusu olarak tanımlanır. Sevgi ise, insanların birbirlerine karşı duydukları pozitif, yakınlık ve şefkat hissidir. Bu iki duygu, insanlar arasındaki ilişkileri derinleştirmek için çok önemlidir ve paylaşıldıklarında, aralarındaki bağı güçlendirmektedir. Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasında sağlıklı iletişim, anlayış ve huzurlu bir ortam oluşturmaya yardımcı olur.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Acıma ve sevgi, insanların bazen aynı anda yaşadığı iki farklı duygudur. Acıma, insanların özellikle başkalarının zor durumlarında içlerinde uyandırdıkları duygudur. Acıma, başkalarının acılarını azaltmak için kendi üzüntümüzü eşit olarak paylaşmak istememizi gösteren bir duygudur. Sevgi ise insanlar arasındaki yakın ilişkilerin temelini oluşturan karşılıklı hisleri ifade eder. Sevgi, kişinin bir başkasına doğal olarak karşılıklı bağlılık, sadakat, güven ve saygı duygusuyla yaklaşmasıdır. Acıma ve sevgi, insanların birbirlerine duydukları üzüntü, saygı ve sevgiyi bir arada ifade etmek için kullandıkları iki ana duygudur.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Acıma ve sevgi duygusu iki çok önemli duygudur. Acıma, bir başkasının zor durumda veya acı çektiğini görünce, onu anlamak, ona yardım etmek veya onun dertlerini paylaşmak için gösterilen duygudur. Sevgi, bir başkasının ya da bir şeyin değerini kabul etmek, ona saygı göstermek ve onun iyiliği için efor sarf etmek demektir. Acıma ve sevgi arasındaki temel fark, acımayı gösterdiğimiz kişinin ya da şeyin değerini algılamamızdır. Sevgi, gösterdiğimiz kişi veya şeyin değerini algılamamızdır. Acıma, gösterdiğimiz kişinin ya da şeyin durumuna karşı duyarlılık sergilemek demektir. Sevgi, kişinin ya da şeyin özelliklerine karşı pozitif bir tutum sergilemek demektir. Acıma ve sevgi, insanların merhametinin ve sevecenliğinin göstergesidir. Bu duygular, insanların yaşamlarını daha özgür, daha anlamlı ve daha iyi hale getirmelerine yardımcı olur.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Acıma ve sevgi duygusu, insanların birbiriyle paylaştığı duygulardır. Acıma, insanların başkalarının duygusal, fiziksel veya psikolojik zorluklarla karşı karşıya kalmaları durumunda yaşadıkları duygudur. Acıma sadece tahammül edilemez durumlar için değil, çevremizdeki insanların her gün yaşadıkları küçük sıkıntılar için de hissedilebilir. Acıma, bir insana başka bir insana karşı güven ve sevgi duygusu uyandırır.

Sevgi duygusu ise, insanların birbirleri için duyarlı, koruyucu ve kollayıcı olmalarından kaynaklanır. Sevgi duygusu, insanların birbirlerine duyarlılık, ilgi, saygı ve değer göstermeleriyle gelişir. Sevgi, insanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve aralarında güvenin sağlanmasını sağlamak için gerekli olandır.

Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasındaki bağı güçlendiren, insanların üzerinde pozitif etkisi olan iki değerli duygudur. İnsanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, ortak hedefler ve duygular paylaşmak ve herkesi eşit şekilde değerlendirmek için acıma ve sevgi duygusu çok önemlidir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasında karşılıklı olarak oluşturulan güçlü ve samimi bir bağı ifade eder. Acıma, kişinin karşısındaki kişinin duygusal veya fiziksel olarak acı çektiğini görüp ona yardım etmek için gösterilen bir duygudur. Sevgi ise, özlem ve şefkatin birleşiminden ortaya çıkan, karşılıklı olarak birbiri için duyulan samimi bir duygudur. Acıma ve sevgi, insanlara karşı karşılıklı olarak saygı, bağlılık, sadakat ve yürekten gelen bir duygu olarak karşımıza çıkar. Acıma ve sevgi, tüm insanların karşılıklı olarak birbirlerini anlaması, kabullenmesi ve birlikte yaşamayı öğrenmesi için gerekli olan temel unsurlardan birisidir. Acıma ve sevgi, insanlar arasında karşılıklı olarak saygı, sevgi ve dostluk kurmada çok önemli bir rol oynar ve kişiler arasındaki ilişkilere olumlu bir şekilde yansır.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Acıma ve sevgi duygusu insanlar tarafından yaşanan güçlü duygulardır. Acıma, bir başkasının yaşadığı dikkat, özen ve anlayış göstermektir. Acıma, bir kişinin başka bir kişinin duygularının ve zorluklarının anlaşılmasını sağlamak için kullanılan duygudur. Acıma, genellikle bir kişinin başka bir kişinin ihtiyaçlarını karşılamak için yardım etmesi veya ona destek vermesiyle ortaya çıkar.

Sevgi ise, bir kişinin başka bir kişiye karşı gösterdiği duygudur. Sevgi, diğer kişinin ihtiyaçlarını düşünerek ve onları önemseyerek gösterilir. Sevgi, insanlar arasındaki bağı güçlendirir ve bunu yaparken diğer kişinin güvenini sağlar. Sevgi, sahip olduğunuz biçimde, sizin için önemli olan kişiye yardım etme ve onlara destek olma göstergesi olarak da kullanılabilir. Sevgi, diğer kişinin iyiliği için çalışmak ve onlara sevgi ve anlayış göstermek demektir.

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Acıma ve sevgi duygusu, insanların daha önce yaşadıkları, gördükleri ya da duydukları hakkında empati göstererek, onların durumuna karşı duyarlı olmak anlamına gelir. Acıma, içsel bir duygudur ve bize, diğer insanların hissettiklerine saygı duymayı öğretir. Sevgi ise, bir kişinin diğer bir kişiye karşı hissettiği anlayış, özen, sevgi ve kayıtsızlık duygusudur. Bu duygular, insanlar arasındaki ilişkileri geliştirmeye yardımcı olur ve sosyal bağları güçlendirir. Acıma ve sevgi duygusu, insanların birbirlerine karşı olan güven, saygı ve anlayışını arttırır. Bu duygular, kötülük ve öfke karşısında insanlara yardımcı olur ve onların özgüvenini geliştirir.

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasındaki duygusal ilişkilerin öğesidir. Acıma, bir kişinin başkasının yaşadığı zorlukların veya sıkıntıların farkında olması ve ona karşı anlayışlı ve şefkatli davranmasıdır. Sevgi ise, kişinin başka bir kişiye karşı sıcak ve güvenli duygular beslemesidir. Örneğin, bir ebeveynin çocuğuna karşı beslediği sevgi, onu korumak, beslemek, koruyacak ve ona çok şey öğretecek olan bir duygudur. Acıma ve sevgi duygusu arasında bir fark vardır. Sevgi, kişinin karşı tarafa duyduğu olumlu duygudur, ancak acıma, kişinin başkasının durumunu anlayışla karşılaması ve ona yardım etmek için çaba sarf etmesidir.

CeSaN

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,391
140
62
Acıma ve sevgi duygusu, insanların kendilerinden daha güçsüz olan insanların durumlarını anlamaları ile ortaya çıkan iki önemli duygudur. Acıma, fiziksel veya zihinsel olarak zor durumda olan veya yardıma ihtiyaç duyan biriyle ilgili bir duygudur. Acıma, diğer insanların durumunu kendi durumuyla karşılaştırmak ve onlara yardım etmek için hissedilir. Sevgi ise, insanların birbirlerine karşı hissetmeleri ile ortaya çıkan duygudur. Sevgi, başkalarına karşı duyulan duyarlılık ve sevgi olarak tanımlanabilir. İnsanlar, sevgi duygusu için birbirleriyle bağlantı kurabilirler. Bu bağ, sevgiyi ve saygıyı desteklemek için önemlidir.

Acıma ve sevgi duygusunu daha iyi anlamak için, insanların bu duyguları nasıl kazandıklarına bakmak gereklidir. Çoğu insan, çevrelerindeki kişiler aracılığıyla bu duyguları öğrenir. Aileler ve okul arkadaşları, insanların acıma ve sevgi duygusunu kazanmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda, insanlar, bu duyguları kazanmak için kültürel, sosyal ve fiziksel etkenleri de dikkate almalıdır.

Acıma ve sevgi duygusunun yararları vardır. Acıma, insanlar arasındaki bağları güçlendirmek için önemlidir. Acıma, insanlar arasındaki bağların derinleşmesini ve aralarındaki ilişkinin güvenli bir zemine oturmasını sağlar. Sevgi ise, insanların diğer insanlara karşı duyarlılık ve anlayış göstermesini sağlar. Sevgi, insanların pozitif düşünceler geliştirmesine ve birbirlerine karşı daha sevecen davranmasına yardımcı olur. Bu, insanların daha iyi iletişim kurmasına ve aralarındaki ilişkinin daha güçlü olmasına yardımcı olur.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
10,772
483
5
Acıma ve sevgi iki ayrı, ama birbirine çok yakın olan duygulardır. Her iki duygu da özellikle eğitim alanında önemli bir rol oynamaktadır.

Öncelikle acıma, bireyleri haksızlığa, zulme veya herhangi bir kötü duruma karşı savunma duygusunu göstermek anlamına gelir. Genellikle eğitim alanında öğrencilerin herhangi bir zorluk ya da konu ile başa çıkma güçlerini göstermeye yardımcı olmak için acıma duygusu uyandırılır. Öğretmenler ve öğrenciler arasındaki köprülerin inşa edilmesi ve öğrencilerin herhangi bir konu ya da zorluk ile başa çıkmalarını kolaylaştırmak için acıma duygusu önemlidir.

Sevgi ise, iki taraf arasındaki iletişimi ve bağlılığı arttırmak anlamına gelir. Eğitim alanında sevgi özellikle öğretmenler ve öğrenciler arasındaki ilişkiyi güçlendirmeye yardımcı olur. Öğretmenler öğrencilere sevgi dolu yaklaşımlarla yeterli destek verirken, öğrenciler de öğretmenlerin sevgi ve anlayışını karşılık olarak kendilerinde gösterirler. Öğretmenlerin öğrencilere sevgi ve anlayış göstermesi, onların zorluklarını yenmeye ve başarıya ulaşmaya teşvik edecekleri ortamın oluşmasını sağlar.

Sonuç olarak, acıma ve sevgi iki çok önemli duygudur ve eğitim alanında öğretmenlerin ve öğrencilerin birbirlerine karşı davranışlarının önemli bir yanını oluşturmaktadır. Acıma ve sevgi duygusu, öğrencilerin başarılı olmalarını ve öğretmenlerin güvenilir bir eğitim ortamı sunmalarını sağlamaya yardımcı olur.

Cansel

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
294
0
0
Acima ve Sevgi Duygusu Ne Demek?

Acima ve sevgi duygulari, insan iliskilerinde temel bir rol oynayan karmasik ve derin duygulardir. Bu duygular, insanin empati kurma yetenegiyle birlikte gelisir ve diger insanlarin acilarina ve mutluluklarina duyarli olma kapasitesini içerir. Hem acima hem de sevgi, insanlarin birbirleriyle bag kurmasina, yardimlasmasina ve toplumsal iliskilerini güçlendirmesine yardimci olur.

Acima, birinin baskalarinin zorluklarini, acilarini veya sikintilarini anlama ve onlara yardim etme istegidir. Bu duygu, digerlerinin yasadigi acilari hissetme yetenegiyle birlikte gelir ve insanlari baskalarinin yasadigi zorluklara karsi hassas hale getirir. Acima duygusu, yardimseverlik, cömertlik ve merhamet gibi olumlu davranislari tesvik eder. Bir kisi, baskalarinin acilarina karsi duyarli oldugunda, daha fazla yardim etmeye ve destek olmaya istekli olabilir.

Sevgi ise, derin bir bag ve samimiyet duygusudur. Sevgi, birinin baska bir kisiye derin bir duygusal bag kurma ve onlarin refahini önemseme yetenegini ifade eder. Bu duygu, romantik iliskilerde, aile baglarinda, arkadasliklarda ve toplumsal iliskilerde ortaya çikabilir. Sevgi, karsilikli güven, saygi, anlayis ve baglilikla beslenir. Bir kisi sevildigini hissettiginde, kendini degerli ve kabul edilmis hisseder ve bu da ruhsal sagligi ve mutlulugu artirabilir.

Insanlar arasindaki acima ve sevgi duygulari, toplumun dayanisma ve empati içinde bir arada yasamasina yardimci olur. Acima duygusu, sosyal yardim kuruluslari, gönüllü faaliyetler ve toplumsal hizmetler araciligiyla digerlerine yardim etme çabalarini tesvik eder. Öte yandan, sevgi duygusu, saglikli iliskilerin ve aile birliginin temelini olusturur.

Acima ve sevgi duygulari, bireylerin ruhsal ve duygusal gelisiminde önemli bir rol oynar. Bu duygulari deneyimlemek, insanlarin empati kurma ve baskalariyla derin baglar kurma becerilerini gelistirmelerine yardimci olur. Ayrica, bu duygular, bireylerin kisisel mutlulugunu ve refahini artirabilir. Acima ve sevgi, insanlarin daha anlayisli, destekleyici ve merhametli olmalarina yardimci olarak toplumsal uyumu ve dayanismayi güçlendirir.

Sonuç olarak, acima ve sevgi duygulari, insan iliskilerinde temel bir rol oynayan önemli ve degerli duygulardir. Bu duygular, insanlarin birbirleriyle bag kurmasina, toplumsal dayanismayi güçlendirmesine ve kisisel mutlulugu artirmasina yardimci olur. Acima ve sevgi, insanligin en temel degerlerinden biridir ve toplumlarin saglikli ve destekleyici bir ortamda gelismesine katkida bulunur.

Sonuç ve SSS

Acima ve sevgi duygulari, insan iliskilerinde önemli bir rol oynar ve bireylerin empati kurma yeteneklerini gelistirmelerine yardimci olur. Bu duygular, toplumsal dayanismayi güçlendirir ve insanlarin birbirleriyle daha derin baglar kurmasina olanak tanir. Acima, baskalarinin zorluklarina duyarlilik gösterme ve yardim etme istegi olarak tanimlanirken, sevgi derin bir duygusal bag ve samimiyet duygusunu ifade eder. Bu duygular, insanlarin ruhsal ve duygusal refahini artirir ve toplumlarin saglikli bir sekilde islemesine katkida bulunur.

Sikça Sorulan Sorular:

Acima ve sevgi arasindaki fark nedir?
Acima, baskalarinin zorluklarina duyarlilik gösterme ve onlara yardim etme istegi olarak tanimlanirken, sevgi derin bir duygusal bag ve samimiyet duygusunu ifade eder. Acima daha genel olarak digerlerine karsi empati kurma yetenegini ifade ederken, sevgi daha özel ve derin bir bag kurma duygusunu içerir.

Acima ve sevgi duygularinin insan iliskilerindeki önemi nedir?
Acima ve sevgi duygulari, insanlarin birbirleriyle bag kurmasina, toplumsal dayanismayi güçlendirmesine ve kisisel mutlulugu artirmasina yardimci olur. Bu duygular, saglikli iliskilerin ve toplumlarin temelini olusturur ve insanlarin ruhsal ve duygusal refahini artirir.

Acima ve sevgi duygularini nasil gelistirebilirim?
Acima ve sevgi duygularini gelistirmek için, baskalarinin zorluklarina duyarli ol

Aydan

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
304
0
0
Acıma ve sevgi duygusu, insanların yaşamlarının önemli bir parçası olan duygusal deneyimlerdir. Acıma, kişinin başka bir kişi ya da hayvanın durumunu kalbinde hissederek onu koruma veya yardım etme konusunda kendini zorlayarak harekete geçmesi anlamına gelir. Sevgi duygusu ise, kişinin başkasına veya kendisine karşı uygun bir şekilde olumlu bir duygusal tepki göstermesi anlamına gelir. Acıma ve sevgi duygusu, özellikle insanlar arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkileyebilecek pozitif duygulardır. Acıma ve sevgi duygusu arasındaki temel fark, acımayı sadece bir başkasının durumunu anlayarak harekete geçmek olarak tanımlayabiliriz. Sevgi ise, karşımızdakine olumlu bir şekilde yaklaşmamızı gerektirir ve kişiye özel bir anlam taşır. Bu iki duygusal deneyim, insanlar arasındaki ilişkileri olumlu yönde etkilemekte ve kişiye kendini iyi hissettirmeye yardımcı olmaktadır.

LegendSword

Moderator
Moderator
BaYaN
23 Mar 2024
1,767
0
0
Acıma ve sevgi duyguları insanın duygusal yaşamının önemli birer parçasıdır. Acıma, başkalarının yaşadığı zorlukları, acıları ve sıkıntıları anlama ve onlara karşı empati kurma yeteneğidir. Bir insanın acıma duygusu gelişmişse, başkalarının ihtiyaçlarını anlamak ve onlara yardımcı olmak için çaba gösterir. Sevgi ise, bir kişiye veya bir şeye karşı derin bir bağlılık, ilgi ve şefkat hissidir. Sevgi, başkalarını kabul etme, destekleme ve onların mutluluğunu önemsemeyle ilgilidir. Hem acıma hem de sevgi, insan ilişkilerinde sağlıklı etkileşimler kurmayı sağlar ve toplumsal bağların güçlenmesine yardımcı olur. Bu duyguların birlikte var olması, insanların birbirlerine destek olmalarını ve daha anlayışlı bir toplum oluşturmayı teşvik eder.

Ecem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
274
0
0
Acıma ve sevgi duyguları insanların kalbine hitap eden iki duygudur. Acıma, insanların karşısındakine karşı, o kişinin durumunda olmayı arzu ettiğiniz bir çeşit duygusal tepkidir. Sevgi ise, kişinin diğerlerine karşı duyduğu olumlu duygulardır. Acıma, bir kişinin başka bir kişinin durumuna karşı kendini üzüntü ve tazminat duygusuyla kendini ifade etmesi olarak tanımlanabilir. Acıma, insanların birbirlerine yardım etmesini ve onların sefaletlerini paylaşmalarını teşvik eder. Acıma, başka birinin sıkıntısını paylaşmak veya yardım etmek için çabalamayı gerektirir. Acıma, bir başkasının acılarının hafifletilmesi için kendini feda etmek anlamına da gelebilir.

Sevgi ise, kişinin diğerlerine karşı duyduğu olumlu duygudur. Sevgi, başkasına karşı pozitif hisleri ifade etmeyi gerektirir. Sevgi, bir başkasının ihtiyaçlarını karşılamak ve hoşgörülü olmak anlamına gelir. Sevgi, bir kişinin diğerlerinin ihtiyaçlarını öncelik olarak karşılamaya çalışmasını gerektirir. Sevgi, bir kişinin mutluluğunu öncelik olarak karşılamaya çalışmasını gerektirir. Sevgi, bir kişinin karşısındakine karşı anlayışlı ve şefkatli davranmayı gerektirir. Sevgi, diğerlerine saygı ve hoşgörüyü gerektirir. Sevgi, kişinin karşısındakiyle arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için kullanılan bir his olarak kabul edilir.

Asya

Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
279
0
5
Acıma ve sevgi duygusu, insanlar arasındaki ilişkileri etkileyen temel duygulardır. Acıma, bir başkasının zor durumundan, sıkıntısından veya sıkıntılarından duyulan üzüntü ve merhamet duygusudur. Acıma, kişinin başkasının acısını kendisinden daha fazla hissetmesi ve ona yardım etme arzusu olarak tanımlanır. Sevgi ise, bir kişinin başkasına karşı pozitif, duygusal bağlılığını ifade eder. Sevgi, iki kişi arasındaki ilişkiyi güçlendirir, güveni arttırır ve kişilerin birbirlerine karşı koruma, saygı ve anlayışını güçlendirir. Sevgi insanlar arasındaki ilişkileri pozitif bir şekilde etkilerken acıma, bir kişinin bir başkasının acısını kendi üzüntüsüne tercih etmesiyle ortaya çıkar. Acıma ile sevgi arasındaki en önemli fark, sevginin karşılıklı olması ve duygusal olarak desteklenmesi iken, acıma, bir kişinin bir başkasının acısını kendisinden daha fazla hissetmesi ve ona yardım etme arzusu olarak ortaya çıkar. Acıma ve sevgi, insanlar arasındaki ilişkileri olumlu bir şekilde etkileyen temel duygulardır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)