Ad Aktarması Nedir?
Ad aktarması, KPSS denilen Kıdemli Personel Seçme Sınavına girmek amacıyla, öğretmenlerin kıdem haklarını başka bir kuruma taşımalarını sağlayan bir prosedür olarak tanımlanabilir. Ad aktarması, kamu çalışanlarının, KPSS sınavına girmek için görevlerini başka bir kuruma taşımalarını sağlayan ve yasal bir prosedür olarak kabul edilen bir süreçtir. Ad aktarması, KPSS sınavının yürürlükte olan kademelendirme düzenlemelerine göre yapılır ve KPSS sınavına girebilmek için, öğretmenlerin haklarının başka bir kuruma transfer edilmesini gerektirir.
Ad Aktarmasının Faydaları Nelerdir?
Ad aktarması, KPSS'ye girebilmek için öğretmenlerin, görevlerini başka bir kuruma taşımalarını sağlar. Bu, öğretmenlerin, KPSS'ye girmek için görevlerini değiştirmek zorunda kalmadan, mevcut görevlerinde kalmayı tercih etmelerini mümkün kılar. Ad aktarması, öğretmenlerin kıdemlerini koruma olanağı sağlar ve öğretmenlerin, lise ve üniversite öğrencilerinin öğretimine katılmalarını kolaylaştırır. Ad aktarması, öğretmenlerin, öğretim üyelerinin kıdem haklarını koruma olanağı sağlar ve öğretim üyelerinin, KPSS sınavına girebilmelerine ve kademelendirme sistemindeki haklarını koruyabilmelerine olanak sağlar.
Ad Aktarmasının Dezavantajları Nelerdir?
Ad aktarması, öğretmenlerin KPSS sınavına girmelerini sağladığı gibi, öğretmenlerin kıdem haklarının başka bir kuruma transfer edilmelerine de neden olmaktadır. Bu, öğretmenlerin, mevcut görevlerinde kalmayı tercih etmemelerini gerektirecek ve bu durum, öğretmenlerin haklarını korumasına engel olacaktır. Ayrıca, ad aktarması süreci, öğretmenlerin öğretim üyelerinin kıdem haklarını korumalarını engelleyebilir.