Adenopati ne demek tıp

BeyinHucreleri

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,278
98
47
Merhaba tüm forum kullanıcıları,

Adenopati ne demek tıp anlamında bilmiyorum ve bu konuda yardım almak istiyorum. Adenopati nedir ve nasıl teşhis edilir? Bu konuda bilgi sahibi olanlar, lütfen bilgilerini paylaşırlar mı? Çok teşekkür ederim.

Adenopati, çocukluk çağından itibaren gözlenen ve genellikle lenf bezlerinde meydana gelen iltihaplı bir durumdur. Genellikle kızarma, şişme veya ağrıya neden olan lenf bezleri içerir. Çoğu zaman, adenopati genellikle üst solunum yolları hastalıklarından kaynaklanır, ancak farklı durumlar da vardır.

Teşhis konusunda, doktor ilk olarak size fiziksel muayene uygulayacaktır. Muayene sırasında, doktor ağrılı veya şişmiş lenf bezlerine dokunarak adenopati olup olmadığını anlamaya çalışacaktır. Ayrıca, kan, idrar veya diğer tıbbi testler gibi tıbbi testler de uygulanabilir. Eğer bunlar yeterli değilse, doktor sizden bir BT taraması çekmenizi isteyebilir.

Bilgi sahibi olanlar, lütfen adenopati hakkında konuşmayı ve yardım etmeyi düşünür müsünüz? Çok teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Adenopati ne demek?

Adenopati, başka bir deyişle lenfadenopati, lenf nodlarının büyümesi veya iltihaplanmasıyla ilgili bir durumdur. Lenf nodları, vücudun çeşitli bölgelerinde bulunan küçük organların bir parçasıdır. Bunlar, vücudun mikroplar ve antijenleri yakalamasına yardımcı olan, sözde lenfoid dokudan oluşur.

Adenopatinin Belirtileri Nelerdir?

Adenopatinin belirtileri, vücudun hangi bölgelerinde lenf nodları bulunduğuna ve büyük ölçüde hastanın yaşına göre değişebilir. Bazı genel belirtiler arasında, hastanın sırtındaki, koltuk altındaki veya boyunda lenf nodlarının şişmesi, ağrı veya kızarıklık geliyor. Diğer belirtiler arasında ateş, titreme, terleme, halsizlik, nefes darlığı, yorgunluk ve kilo kaybı da dahil olmak üzere genel hasta bunalımı da bulunabilir.

Adenopatinin Tedavisi Nasıldır?

Adenopatinin tedavisi, hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, doktorlar, bakteriyel enfeksiyonları tedaviyi antibiyotiklerle tedavi etmeye çalışır. Diğer enfeksiyonlar, kanser ve diğer nedenler için doktorlar, hastanın durumuna uygun olarak diğer tedavileri kullanabilir. Lenf nodlarının şişmesinin nedeni her zaman ortaya konulamadığından, doktorlar, hastaya yönelik genel bir tıbbi müdahaleyi önermek yerine, hastanın durumunu yakından izlemek için daha fazla testler yapma eğilimindedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)