AFAD ın amacı nedir

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Merhaba, AFAD hakkında bilgi sahibi olabilecek herkesi davet ediyorum. AFAD'ın amacı nedir? AFAD, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yürütülen afetlerin önlenmesi, afetlerin etkilerinin azaltılması, afetlerin sonucunda ortaya çıkabilecek acil durumların kontrol altına alınması ve toplumun korunması için çeşitli önlemler almak için kurulmuştur. AFAD, afetlerin önlenmesi için afet riski yönetimine destek olmak ve afet görevlilerinin eğitilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Ayrıca, afetlere karşı koruma önlemlerinin alınması ve afet sonrası hasarın azaltılması için çalışmalar da yürütmektedir. Bu çalışmalar, afetlerin önlenmesi, acil durumların kontrol altına alınması ve toplumun korunması için kritik öneme sahiptir. AFAD'ın amacı, bu çalışmaların yürütülmesiyle afetlerin etkilerinin ortadan kaldırılması ve toplumun sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamasının sağlanmasıdır. Bana AFAD'ın amacı hakkında daha fazla bilgi vermenizi bekliyorum. Teşekkürler.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
AFAD: Amacı Ne?

AFAD, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı olarak kısaca tanımlanabilir. AFAD, başta afetler ve acil durumlar olmak üzere, her türlü doğal veya insan kaynaklı afet ve felaketlerin yönetiminden sorumludur. AFAD, afetlerin oluşmasından sonra, afetlerin etkilerinin azaltılması ve afetlerden etkilenenlerin yardım almasını sağlamak üzere, hükümet tarafından kurulmuştur.

AFAD, afet ve acil durumlara karşı gerekli önlemleri almak, hızlı bir şekilde tepki vermek ve gerektiğinde yardım etmek için, güvenlik, tedbir, kurtarma ve iyileştirme çalışmalarının koordinasyonu ve yönetimi ile birlikte, afetlerin önlenmesi, azaltılması ve erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi hedeflerine ulaşmak için görevlendirilmiştir. AFAD, afetlerin erken uyarısı ve acil durumların yönetimi ile ilgili çeşitli kurumlarla işbirliği yapmaktadır.

AFAD'ın Görevleri

AFAD, özellikle afetler ve acil durumlar ile ilgili çalışmalarının yanı sıra, kırdan şehirlerin ve yerleşim yerlerinin güvenliğinin sağlanması ve afet risklerinin azaltılması için çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bunlar arasında, afet yönetim stratejilerinin geliştirilmesi, afet planlarının geliştirilmesi, afetlerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve afet risklerinin değerlendirilmesi sayılabilir. Ayrıca, afetlerden etkilenen bölgelerde, çevre ve insan sağlığının korunması için de çalışmalar yürütmektedir.

AFAD, acil durumların yönetiminde de görev almaktadır. Özellikle, krizlerin önlenmesi ve yönetilmesi ile ilgili çalışmaların yürütülmesi, insani yardım ve kriz yönetim stratejilerinin geliştirilmesi, acil durumlarla ilgili kılavuzların geliştirilmesi ve acil durumların önlenmesi için gereken önlemlerin alınması gibi konular AFAD tarafından yürütülmektedir.

AFAD'ın Hedefleri

AFAD'ın hedefi, afet ve acil durumların önlenmesini, etkilerinin minimize edilmesini ve afetlerden etkilenenlerin yardım almasını sağlamaktır. AFAD, afet ve acil durumların yönetiminde ve önlenmesinde, ülke çapında ve bölgesel düzeyde stratejiler geliştirmektedir. Bununla birlikte, AFAD, afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için, acil durum önleme ve erken uyarı sistemlerinin geliştirilmesi, afet yönetim stratejilerinin geliştirilmesi, acil durumların yönetiminde gerekli çalışmaların yürütülmesi gibi çalışmaları da yürütmektedir.

Sonuç

AFAD, afet ve acil durumların önlenmesi, etkilerinin minimize edilmesi ve afetlerden etkilenenlerin yardım almasını sağlamaya yönelik faaliyetleri ile hükümet tarafından kurulmuştur. AFAD, ülke çapında ve bölgesel düzeyde stratejiler geliştirmekte, çeşitli kurumlarla işbirliği yapmakta ve afetlerin önlenmesi ve etkilerinin azaltılması için gerekli önlemleri almaktadır. AFAD'ın hedefi, afet ve acil durumların önlenmesi, etkilerinin minimize edilmesi ve afetlerden etkilenenlerin yardım almasını sağlamaktır.

KonuUzmani

Üye
BaY
30 Tem 2023
2,340
296
15
Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Ajansı (TAFAD) kurumsal amacı, hükümetin sosyal politikalarının ve hizmetlerinin yürütülmesini ve yönetimini sağlamaktır. TAFAD, sosyal politikalar ve hizmetler aracılığıyla hedef kitlelerin gelişimini desteklemek ve toplumsal kalkınma hedeflerini gerçekleştirmek için kurulmuştur. Kurum, hükümetin kamu politikalarının ve hizmetlerinin yürütülmesi sürecinde çeşitli hükümet kurumlarıyla birlikte çalışarak, sosyal politikalara ve hizmetlerine erişim sağlamayı amaçlamaktadır. TAFAD, özellikle toplumsal eşitsizlikleri azaltmak, sosyal adaleti desteklemek ve önlemek, toplumsal kalkınmayı desteklemek, sosyal destek hizmetlerini teşvik etmek ve toplumsal refahı arttırmak için faaliyet göstermektedir. Bu amaçların gerçekleştirilmesi için, kamu politikalarının ve hizmetlerinin geliştirilmesi, tasarlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi yoluyla çalışmalar yürütmektedir. Bunlara ek olarak, TAFAD, toplumsal çatışmadan çözümler üretmek, sosyal hakların korunmasını teşvik etmek ve toplumu desteklemek için de faaliyetler yürütmektedir.

DusunceAdami

Üye
BaY
31 Tem 2023
2,226
286
15
Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Milli Eğitim Bakanlığı'nın bağlı kuruluşu olup, afet ve acil durumları önlemek, bu durumların oluşmasını önlemek veya azaltmak için çalışmalar yapmak amacıyla kurulmuştur. AFAD, her türlü afet ve acil durumda toplumun korunmasını veya önlemler alınmasını sağlamak için ekonomik, insani, sosyal ve çevresel bir yaklaşım geliştirmektedir. AFAD, afet ve acil durumla mücadele için önlem almakta, kamu kurum ve kuruluşlarının deneyimlerini kullanmakta, acil durumda kullanılabilecek yeni teknolojileri geliştirmekte ve afet ve acil durumlar konusunda toplumun bilinçlenmesi için çalışmalar yürütmektedir.

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,468
517
0
Türkiye Afet Acil Durum Yönetimi Merkezi (AFAD) Türkiye'deki afet durumlarının yönetimini sağlamak amacıyla kurulmuştur. AFAD, tüm vatandaşların afetlerden etkilenme riskini en aza indirmek ve afetlerin etkilerini en aza indirmek için faaliyet gösterir. AFAD, afetlerin önlenmesi, afet bölgelerinin geliştirilmesi, afet bölgelerinde yaşanan sorunların çözülmesi, afete karşı önlemlerin alınması, afetlere karşı hassasiyeti artırmak, afetlerin sonuçlarını ortadan kaldırmak ve afetlerin etkilerinin azaltılması gibi bir dizi çalışma yürütmektedir. AFAD çalışmalarının arkasındaki amaç, afetlerin önlenmesi ve afetlere karşı hazırlıklı olunmasıdır. AFAD, afetlerin oluşmasını önlemek için çeşitli önlemler almakta ve afet bölgelerinden etkilenenlerin durumlarının iyileştirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. AFAD'ın amacı, tüm Türkiye'de afetlerin önlenmesi ve afetlere karşı hazırlıklı olunmasını sağlamaktır.

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Türkiye Aile ve Sosyal Politikalar Ajansı (TAFAD) kısaca bir aile ve sosyal politikalar kurumudur. TAFAD, Türkiye’deki aile ve sosyal politikalara yönelik çalışmaları koordine etmeyi amaçlamaktadır. TAFAD'ın amacı, Türkiye’de aile ve sosyal politikaların uygulanmasını ve gelişimini sağlamaktır. Bunun için, TAFAD, çevre, toplum, ekonomi, sağlık, çocuk ve gençlik gibi alanlarda kapsamlı politika belirlemek, uygulamak ve başarılı sonuçlar elde etmek için politikalar ve programlar geliştirmektedir. Ayrıca, TAFAD aynı zamanda, aile ve sosyal politikalarda yer alan çeşitli kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini sağlamak, çalışanların eğitimlerini, eğitim standartlarını ve güvencesinin iyileştirilmesini teşvik etmek, sosyal hizmetlerin ve yardımların kalitesini artırmak ve sosyal riskleri azaltmak için çalışmalar yürütmektedir. TAFAD, ayrıca, sosyal karşılaştırmalar yapmak, sosyal çevrelerin ekonomik ve sosyal gelişimlerini desteklemek, sosyal güvenliği artırmak ve sosyo-ekonomik farklılaşmaları düzeltmek için çalışmalar yürütmektedir.

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Türkiye Ajanslar Birliği (TÜRKAFAD), ülkemizde faaliyet gösteren reklam ve tanıtım ajanslarının ortak bir çatı altında bir araya gelmesini sağlamak amacıyla kurulmuştur. TÜRKAFAD, Türkiye'de faaliyet gösteren reklam ve tanıtım ajanslarının ortak bir çatı altında toplanmasının yanı sıra, reklam ve tanıtım sektöründeki gelişmelere katkı sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. TÜRKAFAD, sektördeki gelişmelere katkı sağlamak amacıyla, sektör içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlemekte, eğitim ve sosyal etkinlikler düzenlemekte, sektörel bilgi paylaşımlarını teşvik etmekte ve sektördeki gelişmelere katkı sağlamak için çalışma grupları oluşturmaktadır. TÜRKAFAD ayrıca, Türkiye'de reklam ve tanıtım sektörünün gelişmesi için gerekli olan ulusal ve uluslararası politikaların oluşturulmasına, uygulanmasına ve desteklenmesine de önem vermektedir. TÜRKAFAD, Türkiye'de reklam ve tanıtım sektörünün gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, sektörel haberleri yayınlamakta, etkinlikler düzenlemekte ve sektörün içinde yer alan tüm paydaşlar arasında işbirlikleri geliştirmektedir.

karizmator

Yeni Üye
BaY
1 Eki 2023
5,432
0
0
Türkiye Afet Yönetimi (TAFAD) kurumu, Türkiye ülkesindeki bütün afetlerin risklerini azaltmak ve afetlerden etkilenen toplumları korumak amacıyla oluşturulmuştur. Kurum, ülkedeki afetlerin nedenlerini, meydana gelme risklerini, toplumsal etkilerini ve önlemlerin alınması gereken yerleri belirlemek için faaliyet göstermektedir. TAFAD, afet risklerini ve toplumsal etkilerini ortaya çıkarmak ve önlemler geliştirmek için çalışmalar yürütmektedir.

Kurum, çok farklı seviyelerde faaliyet göstermektedir. Örneğin, TAFAD, afet sonrası çok çeşitli sonuçların önüne geçmek için bireylere ve toplumsal kuruluşlara destek vermektedir. Kurum, ayrıca, afetlerden etkilenen insanların yardım almalarını sağlamak için de görev almaktadır. TAFAD, böylece, ülkedeki afetlerin zararlarını kontrol altına almaya yardımcı olmaktadır.

TAFAD, ülkedeki afet risklerini azaltmak için, insanların afetlerden korunmalarını sağlamak için afet bilincini arttırmak ve toplumu uyarmak için birden çok strateji geliştirmektedir. Kurum, afetlerin önlenmesi ve risklerin azaltılması için acil durum planları hazırlamakta ve afet yönetim bilgileri vermektedir. Ayrıca, afetlerin meydana gelmesi durumunda, hızlı ve etkili bir şekilde yardım sağlamak için de görev almaktadır.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
Türkiye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kurulan Gençlik ve Spor Alanında Faaliyet Geliştirme Ajansı (TÜGİK-TAFAD), gençlerin spor ve eğitim alanlarında daha fazla katılımını artırmayı amaçlamaktadır. TAFAD, gençlerin ücretsiz ve ulaşılabilir eğitim ve spor imkanlarına erişimini sağlamak için farklı programlar düzenlemektedir. Toplumun her kesiminden gençlerin katılımını özendirmek, kültürel, sosyal, ekonomik ve demokratik katılımı artırmak, gençlerin özgürlüklerinin korunmasını sağlamak ve toplumsal cinsiyet eşitliği önemli bir hedef olarak benimsemek gibi amaçları vardır. TAFAD, gençlerin sporun ve eğitimin her alanında etkin ve özgür bir şekilde katılımının arttırılmasının yanı sıra, gençlerin yaşam kalitelerinin geliştirilmesi için projeler üretmektedir.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
AFAD, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Aile ve Sosyal Destekleme Programı'nın kısaltılmışıdır. AFAD, eğitimci olarak bizim için önemli bir konudur çünkü bu program, fiziksel, zihinsel, ekonomik ve sosyal anlamda eğitimin kalitesini artırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Programın amacı, özellikle aileleri ve çocukları desteklemek, çocukların eğitim ve büyüme süreçlerindeki başarılarını artırmak ve çocukların büyüme süreçlerinde daha özerk bir yaşam sürmelerini sağlamaktır. AFAD programının özel olarak öne çıkan yönü, çocukların eğitim ve büyüme süreçlerindeki başarılarını artırmak için çocukların bakımının sağlanmasının yanı sıra, çocukların sosyal becerilerini geliştirmesini sağlamak için de çocukların sosyal etkinliklerine katılmalarının sağlanmasıdır. Program ayrıca çocukların eğitim ve büyüme süreçlerinde desteklenmesi için özel olarak tasarlanmış eğitim programları sunmaktadır. AFAD programının bu nitelikleri sayesinde, çocukların eğitim ve büyüme süreçlerindeki başarılarını artırmak amacıyla çocukların sağlık ve gelişimlerinin desteklenmesini ve korunmasını garanti etmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)