Ağzı var dili yok kelimesinin deyimi nedir

AkilliKafa

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,346
113
62
Merhaba,

Ağzı var dili yok kelimesinin deyimini bilmiyorum ve çok merak ediyorum. Bu deyim ne anlama geliyor? Ne zaman kullanılır? Oradaki anlamı nedir?

Bu deyimin kökeni, tarihsel ve kültürel bağlamı nedir? Bu sözün anlamının ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi veya önerileriniz var mı?

Ağzı var dili yok kelimesinin deyimini anlamaya çalışıyorum ve bu konuda bazı bilgiler edinmek istiyorum. Bu konuda yardım edebilecek veya bilgimizi paylaşabilecek herhangi birinin var mı? Herhangi bir fikriniz varsa, lütfen paylaşın.

Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Anlamı ve Kökeni

Ağzı var dili yok deyimi, bir kişinin açık konuşamadığı, konuşmaktan kaçındığı veya konuşmak için çok az şeyler söylediği anlamına gelir. Bu deyim, çoğunlukla bir kişinin konuşup, konuşmaktan kaçınmasına atıfta bulunur. Deyim, çok eski zamanlara kadar uzanır, ancak özellikle gençler arasında günlük konuşmalarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Kökeni ve Tarihçesi

Ağzı var dili yok deyimi, Latincede veya Türkçede eski zamanlardan beri kullanılan bir deyimdir. Günümüzde bu deyim, konuşmaktan kaçınan veya konuşmaktan korkan kişiler hakkında kullanılmaktadır. Açıkçası, deyimin özündeki anlam, sözsüz kalmaya bağlıdır.

Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Anlamı

Ağzı var dili yok deyimi, bir kişinin konuşmaktan korktuğu veya konuşmaktan kaçındığı anlamına gelmektedir. Konuşmaktan çok korkan veya konuşmaktan kaçınan kişinin, çoğunlukla konuşmak için çok az şey söylediği anlamına gelir.

Ağzı Var Dili Yok Deyiminin Kullanımı ve Örnekleri

Ağzı var dili yok deyimi, bir kişinin konuşmaktan korktuğu veya konuşmaktan kaçındığı vakalarda kullanılır. Örneğin, bir arkadaşınız sizinle konuşmaktan çok korkuyorsa veya sizden kaçınıyorsa, bu deyişi kullanabilirsiniz. Ayrıca, eğer bir arkadaşınız sizden çok küçük bir sesle konuşuyorsa veya sizinle konuşmaktan çok korkuyorsa da, bu deyişi kullanabilirsiniz.

Sonuç

Ağzı var dili yok deyimi, çok eski zamanlardan beri kullanılan ve günümüzde konuşmaktan korkan veya konuşmaktan kaçınan kişiler hakkında kullanılan bir deyimdir. Deyim, bir kişinin konuşmaktan çok korktuğu veya konuşmaktan kaçındığı durumlarda kullanılır.

• Love
  • Like
Reactions: Sumeyye and Ebru

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)