AHAM ne demek

Abide

Tanınmış Üye
BaYaN
28 Kas 2020
1,308
108
62
Merhaba herkese!

AHAM ne demek? sorusunu sormaya geldim. Geçtiğimiz günlerde bu kısaltmayı gördüm, ancak ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum. Arama motorlarında aradım ancak cevap bulamadım. Bana yardım edebilecek olan var mı?

AHAM yani "As He's Always Meant" olduğu söyleniyor ancak bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum. İnternette aradığımda bu kısaltmanın günlük konuşmada kullanıldığını ve cümle içinde olduğunda kişisel duyguları ifade eden bir kısaltma olduğunu öğrendim. Bu konuda daha fazla bilgiye sahip olanlar var mı?

Bu kısaltmanın tam olarak ne anlama geldiğini, nerede ve nasıl kullanıldığını öğrenmek istiyorum. Bu konuda bana yardım edebilecek olan herkese çok teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
AHAM Ne Demek?

AHAM, İngilizce sözcüklerinin kısaltması olan “A Here And Now Moment” kelimelerinin baş harflerinden oluşur. AHAM, anı yaşamak ve geçici olarak kendini orada ve şu anda hissetmek anlamına gelir. AHAM, günlük yaşamda sıkça karşılaşılan anları ifade etmek için kullanılan bir terimdir.

AHAM’ın Anlamı

AHAM, anı yaşamak ve kendini orada ve şu anda hissetmek anlamına gelir. Anı yaşamak, geçmişte yaşanan anılardan farklıdır. Geçmişte yaşanan anılar, bir diğerinin yaşamını veya özelliklerini etkileyebilir. Anı yaşamak ise, sadece şu anda yaşadıklarımızın etkisini hissetmek anlamına gelir.

AHAM, zihinsel durumumuza ve bedensel duygularımıza odaklanmak anlamına gelir. Şu anda yaşadıklarımızın farkına varmak, bu durumdaki duygularımızın farkına varmak ve bu durumda kalmaya çalışmak anlamına gelir. AHAM, özellikle stresli durumlarda kullanılmalıdır.

AHAM’ın Faydaları

AHAM, zihinsel ve bedensel sağlığın korunması ve geliştirilmesi için önemlidir. Zihinsel sağlık, her zaman güvenli ve sağlıklı durumda olmak için gereklidir. AHAM, kişinin kendini özgür ve güvende hissetmesini sağlayarak kendini daha iyi hissetmesini ve daha iyi yaşamaya başlamasını sağlar.

AHAM, kişinin stresi azaltmasına ve daha iyi kararlar almasına da yardımcı olabilir. Böylece, kişinin hayatını daha iyi yönetebilmesine ve daha iyi kararlar alabilmesine yardımcı olur.

AHAM’ın diğer faydaları arasında, daha iyi konsantrasyon ve odaklanma sağlaması, daha iyi düşünme ve çözüm üretme yeteneğine sahip olması, daha iyi karar verme yeteneği geliştirmesi, duygusal dengeyi sağlaması ve kişinin daha iyi kişisel gelişiminin sağlanması da yer alır.

AHAM Nasıl Uygulanır?

AHAM, kişiye özel bir şekilde uygulanır. Kişi, kendini orada ve şu anda hissetmek için kendini rahat hissetmeye ve kendini rahatlatmaya çalışmalıdır. Kişi, kendini konumunu ve şu anda yaşadıklarını kabul etmeye ve kabul etmeye çalışmalıdır.

Kişi, gözlemci tarzında kendini izlemeye ve kendi duygularını tanımaya çalışmalıdır. Kişi, kendi duygularının nedenlerini ve nasıl hissettiğini anlamaya çalışmalıdır. Bunu yaparken, kişi ne hissettiğine dikkat etmeli ve bu duygularını kabullenmelidir.

AHAM, kişinin rahatlamasını ve kendini daha iyi hissetmesini sağlayarak günlük yaşamda daha iyi performans sergilemesini sağlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)