Ahar ne demek TDK

OpaqueOpal

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,268
99
2
Merhaba herkese!

TDK'nın açıklamasına göre, ahar nedir? Açıklamasını bulmak için uğraşıyorum ama başarılı olamadım. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Ahar kelimesi, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) tanımına göre; "Bir yere sık sık dönüp, gelmek, hareket etmek; hareket, seyahat" anlamında kullanılır. Ayrıca, konuşmada kesintisiz ve aynı sözcükleri kullanarak konuşmak anlamında da kullanılır.

TDK tarafından, ahar sözcüğünün kökeni olarak "ahır" kelimesi belirtilmiştir. Ahır, atlar ve diğer hayvanların barındırıldığı bir bina olarak tanımlanmıştır. Bu nedenle, ahar ile atların ve diğer hayvanların barındırıldığı bir yere gitmek arasında bir bağlantı kurulmuştur.

Günümüzde, ahar kelimesi çoğunlukla hareketler, seyahatler, dolaşmalar veya dönüşler anlamında kullanılmaktadır. Örneğin, "O her hafta ahar ediyor" cümlesi bir kişinin her hafta gezdiği veya seyahat ettiği anlamına gelir.

Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Açıklamalarınızı ve örneklerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ahar Ne Demek TDK Hakkında:

Ahâr, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan bir Türkçe sözcüktür. Ahâr, "çok fazla, fazlasıyla, çok" anlamına gelmektedir. Ahâr, Türk Dilinin bütün dallarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Ahâr, Türk Dilinin farklı dillerdeki karşılıklarından söz edilen “çok” anlamının özgün bir biçimidir.

Ahâr, Türk Dilinin başka dillerdeki karşılıklarından farklı olarak, çok çeşitli şekillerde kullanılabilmektedir. Ahâr, genellikle çok fazla olma durumlarında kullanılır. Ahâr, fazlasıyla olma durumlarında da kullanılabilmektedir. Ahâr, çokluk, sıkıntı ya da haddinden fazla oluş gibi durumlarda kullanılır. Ahâr, özellikle Türkçenin anlatım özelliğini güçlendirmek için kullanılmaktadır.

Ahâr, Türkçe sözcüklerle kullanılarak farklı anlamlar taşıyabilmektedir. Ahâr, özellikle Türkçenin zenginliğini ortaya koymak için kullanılmaktadır. Ahâr, Türkçe sözcüklerin özgün kullanımlarının çeşitliliğini göstermek için kullanılır. Ahâr, Türkçe sözcüklerin çok çeşitli şekillerde kullanılmasının örnekleridir.

Ahâr, TDK sözlüğünde “çok” anlamına gelen bir sözcüktür. Ahâr, Türk Dilinin çok çeşitli şekillerde kullanılmasının örneklerinden biridir. Ahâr, Türk Dilinin zenginliğini ortaya koyarak çok fazla, fazlasıyla, çok anlamını taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Ahâr, TDK, Türkçe, çok, fazlasıyla, anlatım özelliği, sözcükler, zenginlik, çeşitlilik.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)