Ahlak, kişinin yaşadığı toplumun özelliklerine uygun olarak geliştirdiği davranış kalıplarıdır. Ahlaki davranışlar, bireylerin toplum içinde özgürce yaşamalarını sağlayan iyi niyet ve haysiyetle çatışma olmadan oturmuş kurallar ve kalıplardır. Ahlak, insanların toplumsal hayatta kendilerine ve topluma saygı duyarak karşılıklı olarak birbirlerini anlamaya ve kabul etmeye yönelik olarak ortak bir sistem oluşturmalarını sağlar.
Ahlaki davranışlar; karşılıklı anlayış, saygı, dürüstlük, doğruluk, adalet, merhamet, hoşgörü, ahlaklı yaşam ve yardımseverlik gibi özellikleri içerir. Eğitimciler, bunların her bireyin hayatına katkıda bulunmasını sağlamak için öğrencilerin öncelikle benlik saygısı, kendine güven ve onurlu davranışların önemini kavramalarını sağlamalıdır. Bu alanda öğrencilerin ahlaki değerleri öğrenmesi ve onları hayatına uygulamaya çalışması gerekmektedir.
Öğrencilerin, etik ve ahlakın önemini kavramalarını sağlamak için, eğitimcilerin öğrencilere çeşitli örnekler vermeleri, etik konusunda tartışmalar başlatmaları ve öğrencilere etik konularında yazma çalışmaları yaptırmaları gerekmektedir. Öğrencilerin ahlak eğitimini iyi bir şekilde almalarını sağlamak için eğitimciler, öğrencilerin hayatındaki ahlak kurallarının toplumda kabul gören kurallar olduğunu ve bunların önemini kavramalarına yardımcı olmalıdır. Eğitimciler, öğrencilere örnekler vermeli, ahlak konularını tartışmalarla konuşmalarını sağlamalı ve herhangi bir etik konuda yazma çalışmaları yaptırmalıdır.