Ahmak nasıl yazılır TDK

kemikkadin

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,302
135
17
Merhaba,

Ahmak nasıl yazılır TDK? sorusunu araştırmak için bu forumu seçtim. Bazı kaynaklarda 'ahmak' kelimesinin TDK'da yayımlanmamış bir kelime olduğundan emin değilim. Bu konu hakkında yardım almak istiyorum. Yani, ahmak nasıl yazılır TDK? Konu hakkında bilgilendirir misiniz lütfen? Ne yazık ki, konu hakkında söylebileceklerim bu kadar. İyi niyetli arkadaşlarımdan yardım istiyorum.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Ahmak TDK Ne Demek?

Ahmak, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde "akılsız, aptal" anlamına gelen bir sözcüktür. Ahmak, kültürler arasında değişiklik gösterse de, genellikle çoğunlukla aptallık veya körü körüne kararlar verme gibi kötü davranışların ifadesi olarak kullanılmaktadır.

Ahmak Kelimelerinin Doğal Kökeni

Ahmak kelimesinin kökeni, Eski Türkçe'den gelmektedir. Kelimenin eski anlamı, "güçsüz, aptal veya küçük yaşta çocuklar" anlamına geliyordu. Kelime, zamanla değişen anlamlarıyla bugünkü anlamına gelmiştir.

Ahmak Kelimelerinin Kullanımı

Ahmak kelimesi, günlük konuşmalarda sıkça kullanılmaktadır. Ahmak, genellikle kişinin kötü davranışlarının, aptallığının veya körü körüne kararlarının ifadesi olarak kullanılır. Ahmak kelimesi, herhangi bir kültürde ofsayt verme, hakaret etme veya başkalarına hakaret etme şeklinde kullanılmamalıdır.

• Wow
Reactions: Dilan

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Ahmak, kişinin davranışlarında, aptallık ve çok basit hatalar yaparak kendini veya başkalarını çıkmaza sokması durumu için kullanılan bir sözdür. Ahmaklık, kişinin anlam ve mantık düşüncesinden yoksun olarak gerçekçi olmayan davranışlar sergilemesi anlamına gelir. Ahmaklık, çoğunlukla özgüven yetersizliğinden kaynaklanır ve kişi karşısındakinin durumunu veya tutumunu anlamakta ve cevabını vermekte zorlanır. Ahmaklık, çoğu zaman kişinin kendini kontrol etme veya önlem alma becerilerinin yetersizliğinden kaynaklanır. Ahmaklık, çoğunlukla kötü niyetli davranışların bir sonucu olarak ortaya çıkar, ancak bazen kişinin davranışlarına karşılık yanlış bir anlayış ya da yorum da ortaya çıkabilir. Ahmaklık, genellikle farkındalık, özgüven ve kontrol yeteneklerinin geliştirilmesiyle engellenebilir.