Aile hekimi doktoru neye bakar

AkilliKafa

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,346
113
62
Merhaba,

Aile hekimleri neye baktıklarıyla ilgili tam olarak ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında bilgi edinmek için buradayım. Aile hekimleri, vücut sağlığının genel olarak nasıl korunacağını, bu sağlık konularıyla ilgili hangi konuların ön plana çıkarılacağını ve bu konuların çözümü için çareler üretilmesini sağlamak için kullanılan bir tür doktordur. Aile hekimleri, çocuk gelişimi üzerine, sağlık korunması üzerine, aile planlaması üzerine, çocukluk çağı hastalıkları üzerine, cinsel sağlık üzerine, sigara bırakma üzerine, obezite üzerine, depresyon ve anksiyete üzerine, kalp hastalıkları üzerine, diyabet üzerine, kanser üzerine ve çok daha fazlası üzerine uzmanlaşmışlardır.

Bu konuda bilgi sahibi olanların yardımını rica ediyorum. Lütfen aile hekimlerinin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için ne tür kaynaklara başvurabileceğimi söyleyin. Bana yapılabilecek her türlü yardım için çok teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Aile Hekimi Doktoru Neye Bakar?

Aile hekimliği, bir hastanın genel sağlığını koruyup geliştirmek için önlemler almak ve yakından izleyen bir sağlık hizmetidir. Aile hekimleri, her yaştan insanların sağlık durumlarını kontrol ederler ve bunun için çeşitli testler yaparlar. Aile hekimleri ayrıca hastalıkların tedavisini ve önlenmesini de sunarlar.

Aile hekimliği genel olarak aşağıdaki alanlara odaklanmaktadır:

Fiziksel Sağlık

Aile hekimleri, vücut fonksiyonlarının gelişimini takip ederler. Bunu yaparken, fiziksel kontroller, kardiyak ve fiziksel sağlık testleri gibi testleri yaparak vücudun herhangi bir hastalığa karşı hassasiyetini ölçerler.

Mental Sağlık

Aile hekimleri, hastanın duygusal ve ruhsal durumunu da izler. Bazen hastaların daha iyi anlaması için psikolojik testler uygulayabilirler.

Kronik Hastalıkların Takibi

Aile hekimleri, kronik hastalıkların tedavisini ve hastalıkların kontrolünü sağlamak için yakından izlerler. Bu, hasta ve aile hekimleri arasındaki iletişimi güçlendirir ve hastalıkların daha kolay tedavi edilmesini sağlar.

Kişisel Bakım

Aile hekimleri kişisel bakım konularında da danışmanlık yaparlar. Bu, kişisel bakım konularını içeren beslenme, egzersiz, sigara ve alkol kullanımı gibi konuları içerir.

Önleyici Sağlık Hizmetleri

Aile hekimleri, önleyici sağlık hizmetleri sunmak için hastalara aşılar, tarama testleri ve diğer önleyici hizmetleri verirler. Aile hekimleri ayrıca hastalara hastalıkların önlenmesi ve sağlık alışkanlıklarının geliştirilmesi hakkında bilgi verir.

Aile hekimleri, her hastaya özel hizmetler sunmak için hazır olurlar. Aile hekimleri, muayene ve tedavi konusunda uzmanlaşmışlardır ve hastaların sağlık durumunu yakından izlerler. Aile hekimleri, hastaların sağlığını koruyup geliştirmek için gerekli olan tüm hizmetleri sunmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)