Aile hekimi Ne muayenesi yapar

Caesar

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,423
132
62
Merhaba,

Aile hekimi ne muayenesi yapar? Bu soruya cevap arıyorum çünkü Aile hekimliğine gitmeyi planlıyorum ve ne tür muayeneler yapıldığını öğrenmek istiyorum.

Aile hekimliğinin ne tür muayeneler yapabildiğini öğrenmek istiyorum. Özellikle çocukların fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile ilgili muayeneler hakkında bilgi edinmek istiyorum. Ayrıca Aile hekimliğinde kalp, tansiyon, şeker, mama ve diğer muayenelerin neler olduğunu öğrenmek istiyorum.

Aile hekimliği hakkında daha çok bilgi edinmek istiyorum. Eğer Aile hekimliği hakkında deneyimleriniz varsa, lütfen bunu paylaşın. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Aile Hekimlerinin Ne Muayenesi Yapmakla Görevli Olduğu

Aile hekimliği, sağlık alanında çok çeşitli görevleri olan ve her yaştan insanlara hizmet veren bir meslektir. Aile hekimleri, özellikle de çocuklar ve gençler ile ilgili olarak geniş bir sağlık hizmeti sunarlar. Aile hekimleri, hastalara çeşitli muayeneler yaparak hastalığınızın ne olduğunu belirlemeyi hedefler. Genellikle, aile hekimleri fiziksel muayene, kan tahlili, röntgen ve diğer testleri kullanarak hastalığınızın ne olduğunu belirler.

Aile Hekiminin Yapabileceği Muayeneler

Aile hekimleri, hastalarının fiziksel durumunu gözlemleyerek birçok muayeneyi yaparlar. Bu muayeneler arasında; vücut sıcaklığının ölçülmesi, nabız ölçümü, tansiyon, solunum, kulak, burun, boğaz ve diğer vücut bölgelerinin incelenmesi sayılabilir. Aile hekimleri ayrıca, hastalarının çocukluk döneminden itibaren yaşadıkları sağlık durumlarını değerlendirir ve bu durumların gelecekteki sağlık durumunu etkileyebilecek bir tahmin yürütürler. Bazen, aile hekimleri aynı zamanda hastalarının genel sağlık durumlarını da değerlendirerek, hastaların diyetlerinin, yaşam tarzlarının veya fiziksel aktivite düzeylerinin değerlendirilmesi gibi önlemleri alırlar.

Aile Hekiminin Yapamayacağı Muayeneler

Aile hekimleri, çoğu zaman hastalarının özel sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için diğer doktorlara referans gönderir. Bu durumda, hastalara daha özel bir muayene yapmak için bir uzmana yönlendirilmeleri gerekebilir. Çoğu aile hekimi, hastalarının gebe kalmaları, düşükler, kanser, kalp hastalıkları, diyabet, astım gibi kronik hastalıklar veya kas-iskelet sistemi gibi daha kompleks veya özel sağlık durumları gibi konularda uzmanlık gerektiren durumlarda destek olamaz.

Sonuç

Aile hekimleri, çocuk sağlığı, obezite, grip, astım gibi konularda destek olmakla birlikte, daha özel veya kompleks sağlık durumlarında hastalarını diğer uzmanlara yönlendirmelidir. Aile hekimleri, hastalarına çeşitli muayeneler yaparak, hastalığınızın ne olduğunu belirlemek ve gelecekteki sağlık durumunu tahmin etmek için çalışırlar.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)