Aka ne demek Tureng

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba,
Aka ne demek Tureng? sorusunu aramakta olduğum için bu forum sitesine geldim. "Aka" kelimesinin Tureng sözlüğünde ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Tureng sözlükte "aka" kelimesinin ne anlama geldiğini bilen var mı? Bu soruya cevap verebilir misiniz? Lütfen bana yardım edin.

Ayrıca, "Aka" kelimesinin Tureng'de ne anlama geldiğini öğrenmek üzere diğer kaynaklarda da araştırmalar yaptım ama sonuç alamadım. Eğer bu soruya cevap verebiliyorsanız, lütfen öğrenebileceğim daha fazla bilgi paylaşın. Bir başka forum sitesinde bu soruyu aramaya devam ediyorum ve Tureng sözlüğüne bir göz atıyorum.

Herhangi bir bilgi veya ipucu ile destek olmanızı rica ediyorum. Teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,933
1,256
112
Aka Ne Demek Tureng?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) sözlüklerinde, “Aka” kelimesi “siyah” anlamına gelmektedir. Sözlüklerin dışında, “Aka” kelimesi aynı zamanda sıfat olarak kullanılmaktadır. Bu sıfat, kullanıcılar tarafından çoğunlukla kötü amaçlar için kullanılmaktadır. Örneğin, bir kişiyi “akalı” olarak nitelendirmek, onu kötülük veya suçlu davranışlarla suçlamak anlamına gelmektedir.

Tureng Sözlük, “Aka” kelimesinin “siyah” anlamı üzerine odaklanmıştır. Ayrıca, bu kelime “karanlık” veya “koyu” anlamına da gelebilmektedir. Bu kelimenin eş anlamlıları arasında, “karabasan”, “kara”, “siyah”, “koyu”, “gökkuşağı ötesi”, “bulanık” ve “koyu gri” gibi kelimeler bulunmaktadır.

Aka Nerede Kullanılır?

Aka kelimesi genel olarak renklerle ilgili konularda kullanılmaktadır. Örneğin, bir ürünün rengini tarif ederken “Aka” kelimesi kullanılabilir. Ayrıca, bir kişiyi tarif ederken de bu kelime kullanılabilmektedir. Örneğin, bir kişinin saç rengini tarif ederken “Aka” kelimesi kullanılabilir.

Ayrıca, “Aka” kelimesi kullanıcılar tarafından çoğunlukla kötü amaçlar için de kullanılmaktadır. Örneğin, bir kişiyi “akalı” olarak nitelendirmek, onu kötülük veya suçlu davranışlarla suçlamak anlamına gelmektedir. Bu kelimeyi bu şekilde kullanmak için kullanıcıların dikkatli olmaları gerekmektedir.

Sonuç

Tureng Sözlük tarafından, “Aka” kelimesinin “siyah” anlamı üzerine odaklanılmaktadır. Bu kelime, aynı zamanda sıfat olarak da kullanılmakta ve çoğunlukla kötü amaçlar için kullanılmaktadır. Bunun için, bu kelimeyi kullanıcıların dikkatli olmaları gerekmektedir. Ayrıca, “Aka” kelimesi renklerle ilgili konularda kullanılmakta ve bir ürünün rengi tarif ederken de bu kelime kullanılabilmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)