Akciğerde sıvı birikmesi hangi doktora gidilir

baymax

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,364
124
62
Merhaba,

Akciğerde sıvı birikmesiyle ilgili bir sorun yaşıyorum ve hangi doktora gidilmesi gerektiğini bilmiyorum. Son zamanlarda nefes almakta zorluk çekiyorum ve çok yorgun hissediyorum. Bunun dışında, kaslarımda ağrılar hissediyorum ve kabızlık nöbetleri yaşıyorum. Bu semptomların akciğerde sıvı birikmesi nedeniyle olduğunu düşünüyorum.

Hangi doktora gidilmesi gerektiği hakkında bilgi almak istiyorum. Ne yapmam gerektiği hakkında tavsiyelerinizi, ayrıca akciğerde sıvı birikmesi hakkında bilgi almak için hangi doktora gidileceği hakkında da tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımınız için çok teşekkür ederim.

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Akciğerde Sıvı Birikmesi Hangi Doktora Gidilir?

Akciğerde sıvı birikmesi, akciğerlerin kendine özgü bir hastalığı olan amfizem, pnömoni veya kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi akciğer hastalıklarından dolayı oluşan bir durumdur. Akciğerlerdeki sıvı birikmesi, nefes alma, çarpıntı, öksürük, ağır nefes alma ve çabuk yorgunluk gibi çeşitli semptomları da beraberinde getirir. Akciğerde sıvı birikmesi durumunda doktora gidilmesi çok önemlidir, çünkü bu durumun tedavisi erken teşhisle mümkündür.

Akciğerde Sıvı Birikmesi Teşhisi Nasıl Yapılır?

Akciğerde sıvı birikmesinin teşhisi, vücutta bulunan sıvının doktor tarafından muayene edilmesi ve gerekli tetkiklerin yapılması ile saptanır. Akciğerde sıvı birikmesinin teşhisi için, akciğer filmi, akciğer tomografisi, kalp filmi, kalp ultrasonu, akciğer sintigrafisi, akciğer biyopsisi ve kan tahlili gibi tetkikler gerekli olabilir.

Akciğerde Sıvı Birikmesi Hangi Doktora Gidilir?

Akciğerde sıvı birikmesi durumunda, hastaya bir akciğer hastalıkları uzmanı olan pulmonoloji uzmanına gönderilmesi gerekir. Pulmonoloji uzmanı, hastalık hakkındaki tüm bilgileri toplayacak ve tedavi yöntemleri önerecektir. Pulmonoloji uzmanı, hastalığın nedenini bulmak için gerekli tetkikleri yapacak, durumu değerlendirecek ve en uygun tedavi yöntemini önerecektir.

Akciğerde Sıvı Birikmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akciğerde sıvı birikmesi durumunda, tedavi, hastalığın nedenine bağlıdır. Örneğin, akciğerde sıvı birikmesi, akciğerlerdeki tıkanıklıktan kaynaklanıyorsa, tedavi, tıkanıklığın giderilmesi için gerekli olan ilaçlar veya cerrahi müdahale ile yapılır. Akciğerde sıvı birikmesi başka bir nedenle ortaya çıkıyorsa, tedavi, hastalığın nedenini gidermek için oluşturulan bir plana göre yapılır.

Anahtar Kelimeler: Akciğerde sıvı birikmesi, pulmonoloji uzmanı, akciğer filmi, akciğer tomografisi, teşhis, tedavi.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)