Ala hastalığı ne demek

poam

Üye
BaYaN
26 May 2023
1,293
121
17
Merhaba, benim adım Sam ve ben Ala hastalığı hakkında biraz bilgi edinmek istiyorum. Acaba Ala hastalığı ne demek? Ala hastalığı nedir, neye neden olur ve tedavisi var mı? Bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? Bana yardımcı olur musunuz lütfen?

Ala hastalığı, ciddi bir genetik hastalıktır. Genetik olarak kaynaklanan bu hastalık, bebeklerde çok erken yaşlarda ortaya çıkabilir. Bebekteki bu hastalık, bebeğin göz ve kulaklarının gelişiminde kısıtlılıklar oluşturabilir. Ayrıca bebeklerde konuşma ve madde algılama yeteneğinin de bozulmasına neden olabilir. Bu hastalığın ilerleyen evrelerinde de bebeklerde iskelet sisteminde bozulmalar, kas güçlerinin azalması ve genel olarak fiziksel gelişimde gerileme gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Tedavisi olan bu hastalığın tek tedavisi henüz bulunmamış. Ancak, hastalıkla mücadelede önemli rol oynayabilen bazı tedavi yöntemleri mevcut. Bunlar arasında fiziksel terapi, davranış terapisi, konuşma terapisi ve beslenme düzenlemesi de var. Ayrıca bu hastalıkla mücadele etmek için bazı ilaçlar da kullanılmaktadır.

Ala hastalığı hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen uzman bir hekim ile görüşerek, hastalığa ait tüm bilgileri alın. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,838
1,247
112
Ala Hastalığı Ne Demek?

Ala hastalığı, medyum-chain acil trifosfato redüksiyonu (MCTR) eksikliği olarak da bilinen, nadir görülen bir kalıtsal hastalıktır. Bu hastalık, çocukluk döneminde veya ergenlik döneminde ortaya çıkabilir ve insanların hareket, davranış ve konuşma becerilerinde etkileri olabilir.

Ala Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Ala hastalığının belirtileri farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bazı belirtiler arasında fiziksel güçsüzlük, kas zayıflığı, dil kası güçsüzlüğü, hafıza kaybı, öğrenme güçlüğü, konuşma problemleri, konfüzyon, sıkıntı, çabuk sinirlenme ve yorgunluk sayılabilir.

Ala Hastalığının Tedavisi Var Mı?

Şu anda, Ala hastalığının tamamen iyileştirilmesi için bir tedavi yoktur. Ancak, hastalık belirtilerinin giderilmesine yardımcı olacak bazı tedaviler mevcuttur. Bunlar, fizik tedavi, günlük yaşam becerilerinin geliştirilmesi, konuşma terapisi ve ilaçların kullanılması gibi tedaviler arasında olabilir.

Ala Hastalığının Önlenmesi Nasıl Olur?

Ala hastalığının önlenmesi için, doktorların hastalığın nedenlerini anlaması ve hastalık belirtilerinin erken tanınması çok önemlidir. Ayrıca, hastalığın kalıtsal yollardan geçebileceği düşünülmektedir, bu nedenle kalıtsal tıbbi testlerin yapılması ve hastalığın geçirilmesi olasılığının değerlendirilmesi çok önemlidir.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Ala hastalığı, genetik bir bozukluktur. Bu hastalık, sağlık durumuyla ilgili özellikleri olan birinin anne veya babası tarafından geçiştirilen genetik bir anormalliktir. Ala hastalığı, beyinde patolojik değişikliklere ve ileri derecede kas zayıflığına neden olur. Bu hastalığı olan bireyler, ağır ve sürekli hareket kısıtlamalarıyla hayatlarını sürdürmek zorunda kalırlar. Hastalık, tedavi edilemez ancak tedavi edilebilir. Tedaviler, hastaların yaşam kalitesini arttırmak ve çeşitli komplikasyonları önlemek için uygulanır.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Ala hastalığı, genetik bir durum olan alfa-1 antitripsin eksikliğinden kaynaklanan ve akciğerleri etkileyen kronik bir hastalıktır. Hastalık, alfa-1 antitripsin eksikliği nedeniyle akciğerlerin hava akışını etkileyen genetik bir bozukluk olarak tanımlanır. Hastalık, çoğunlukla akciğerlerin zarar görmesiyle sonuçlanır ve akciğerlerin çalışmasını güçleştirir. Bu hastalık, çoğunlukla genetik bir durum olarak kendini gösterir ve insanlarda doğuştan mevcut olarak bulunur. Birçok insanın kronik nefes darlığı ve zaman zaman öksürük gibi semptomlarla karşılaştığı bu hastalık çoğunlukla kronik obstrüktif akciğer hastalığı ile karıştırılır. Ala hastalığının tedavisi, hastalığın seyrini yavaşlatmak ve hastaların yaşam kalitesini arttırmak için çeşitli tedavi yöntemleri kullanılır.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Ala hastalığı, lizozomal stokastik sindrom olarak da bilinen, nadir görülen bir genetik hastalıktır. Hastalık, kromozomların çift olarak yer değiştirmesinden meydana gelir ve genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkar. Hastalığa neden olan genetik bozukluk, bazı alanlarda zihinsel ve fiziksel gelişimde gecikmeye neden olabilir. Hastalığın belirtileri arasında, epilepsi, konuşma problemleri, dil gelişiminin geriliği, davranışsal sorunlar, baş dönmesi, kas zayıflığı, görme bozuklukları, sindirim sorunları ve bazı büyüme bozuklukları da bulunmaktadır. Hastalığın tedavisi, hastalığın belirtilerine ve hastanın özelliklerine göre özel bir şekilde ayarlanmalıdır. Hastalığın tedavisi, ilaç kullanımı, terapi ve rehabilitasyon gibi tıbbi yaklaşımlardan oluşabilir.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Ala hastalığı, genetik olarak kalıtsal bir hastalıktır. Bu hastalık, vücutta birçok farklı hastalıkların gelişmesine neden olabilir. Hastalık, enfeksiyon veya travmaya maruz kalma sonucu oluşabilir. En sık görülen belirtileri, görme bozuklukları, kas zayıflığı, düşük enerji seviyesi ve eklem ağrılarıdır. Ayrıca, kalp ritim bozuklukları, konuşma bozuklukları, sinir sistemi hasarları veya zeka geriliği de görülebilir. Hastalık, teşhis edildiğinde, hastanın yaşam kalitesini arttırmak ve hastalık belirtilerini azaltmak için tedavi edilebilir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Ala hastalığı, hastalık olarak bilinen ama aslında bir genetik durum olan alfa-1 antitripsin (AAT) eksikliği olup, akciğerlerin enfeksiyonlara ve diğer problemlere karşı korunmasının engellenmesiyle sonuçlanan bir hastalıktır. AAT eksikliğinin nedeni, alfa-1 antitripsin genindeki mutasyonlardır. Mutasyonlar, AAT proteininin üretilmesini engeller veya özelliklerini değiştirir.

Ala hastalığı, akciğerlerin solunum yolu hastalıklarına karşı korunmasının önüne geçer. Bu durum, zaman içinde akciğerlerin hasara uğramasına ve tıkanmasına neden olur. AAT eksikliği, özellikle solunum yolu hastalıklarının önlenmesinden sorumlu olan solunum sistemini etkiler. Buna ek olarak, hastalık aynı zamanda akciğerlerin etkilenmesinin yanı sıra diğer organları da etkileyebilir.

Ala hastalığı çok ciddi bir hastalık olarak kabul edilir ve tedavisi de çok zor olabilir. Günümüzde, hastalığın tedavisinde, hastanın kanındaki AAT düzeyini yükseltmeyi amaçlayan hava yoluyla verilen ilaçlar veya plazma nakli kullanılmaktadır. Hastalık, tedaviye rağmen zaman içinde kronik bir hastalık haline gelebilir. Bu nedenle, Ala hastalığı olanların, hastalığın kontrol altına alınmasını sağlamak için düzenli olarak tıbbi destek almaları önerilmektedir.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
11,759
483
5
Ala hastalığı, aslında 'Ala dehidrataz eksikliği' olarak da bilinen, nadir görülen, genetik bir hastalıktır. Bu hastalık, özellikle çocukluk çağında ortaya çıkan, ölümcül olabilen bir metabolik hastalıktır.

Ala dehidrataz eksikliği, hücrelerin glisin aminoasitinin, özellikle de dokularda, vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılan glikojenin sentezi sırasında gerekli olan bir enzimin eksikliği anlamına gelmektedir. Bu enzimin eksikliği, glikojen sentezi sırasında biriken glisin aminoasitinden kaynaklanmaktadır. Glisin birikimi, özellikle beyin ve sinir sistemini etkileyerek, ciddi klinik tablo oluşturmaktadır.

Ala hastalığının belirtileri, genellikle kusma, bulantı, yorgunluk, ataksi, mental gerileme, ciltte sarılık, karın ağrısı ve böbrek yetmezliği gibi farklı şekillerde ortaya çıkabilir. Bebeklik çağındaki çocuklarda, besinleri emmek ve sindirmekte güçlük çekme, ileri derecede zayıflamak ve böbrek yetmezliği gibi belirtiler de gözlemlenebilmektedir.

Ala hastalığı, genellikle ebeveynler tarafından tespit edilen, genetik bir hastalıktır. Hastalık, bebeklik çağında ortaya çıkan ve ölümcül olabilen, genetik bir metabolik bozukluktur. Bu hastalık, otozomal resesif geçişli olup, hastalığa neden olan mutasyonun, ebeveynlerden biri tarafından taşınması durumunda ortaya çıkabilmektedir.

Ala hastalığının tedavisi, bu hastalığa neden olan enzimin eksikliğini gidermek amacıyla, özel olarak formüle edilmiş aminoasitlerin verilmesidir. Bu tedavi, hastaların yaşam kalitesini artıracak, hayatının süresini uzatabilecek ve hastalığın etkilerini azaltabilecek, çok etkili bir tedavi yöntemidir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Ala hastalığı (Alagille Sendromu olarak da bilinir), çoklu organları etkileyen, seyrek görülen bir genetik hastalıktır. Hastalık, genetik olarak aktarılan bir patolojiye bağlı olarak, karaciğer, kalp, göz, dolaşım sistemi, solunum sistemi ve çenelerin gelişimini ve fonksiyonunu etkileyebilir. Hastalık, JAG1 ve NOTCH2 adı verilen iki genin mutasyonuna bağlı olarak ortaya çıkar.

Ala hastalığının belirtileri çok çeşitlidir ve hastalıkta bulunan her bir kişi bu belirtilerin tezahürünü farklı şekillerde gösterir. Karaciğer bozuklukları, hastalık için en yaygın belirtilerden biri olmakla birlikte, genellikle kalp hastalıkları, göz bozuklukları, çene çıkıntıları, kulak hastalıkları, deri bozuklukları, dil bozuklukları ve düşük vücut ağırlığı da gözlenir. Hastalık, sıklıkla bebeklik veya erken çocukluk döneminde görülür ve doktorlar tarafından çeşitli testler, fiziksel muayene ve genetik testler yapılarak teşhis edilir.

Ala hastalığı tedavi edilemez, ancak hastalığın belirtileri çeşitli tıbbi yaklaşımlar ve destekleyici tedaviler ile hafifletilebilir. Karaciğer bozukluklarının tedavisinde, ilaçlar, diyet ve diyaliz gibi tedavi yöntemleri kullanılır. Kalp bozuklukları için ise, ameliyat veya ilaç tedavisi gerekli olabilir. Göz bozuklukları için, gözlük, lazer tedavisi ve cerrahi gibi seçenekler kullanılabilir. Diğer belirtiler için ise çeşitli destekleyici tedaviler uygulanabilir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,419
1,315
112
Ala hastalığı, genetik bir hastalık olarak bilinen alfa-1 antitripsin eksikliği olarak da bilinir. Bu hastalık, alfa-1 antitripsin eksikliği nedeniyle solunum yolu enfeksiyonlarına ve akciğer kronik hastalıklarına neden olan protein eksikliğine neden olur. Bu hastalık, doğuştan alınan ve hayatın herhangi bir evresinde ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Hastalık, genellikle bronşit, zatürre ve akciğer kanseri ile ilişkilendirilir. İlk belirtiler, nefes darlığı, balgam ve öksürük olabilir. Hastalığın tedavisi, alfa-1 antitripsin eksikliğinin düzeltilmesi ve bununla ilişkili belirtilerin tedavisidir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Ala hastalığı, lösemi olarak da bilinen kronik lenfositik lösemi olarak da bilinir. Bu hastalık genellikle genç çocuklar ve yetişkinlerde görülen kronik bir kan hastalığıdır. Bu hastalık, lösemik lenfositlerin (beyaz kan hücrelerinin) kontrolsüz bir şekilde çoğalmasına ve sağlıklı hücrelerin yerini almasına neden olur. Ala hastalığının temel belirtileri arasında ateş, kısırlık, solunum problemleri, yakınmalar, kansızlık ve halsizlik gibi semptomlar yer alır. Hastaların tedavi edilmesi için, hematolojik (kan) hastalıklarının teşhis ve tedavisinde uzmanlaşmış hekimler tarafından özel olarak tasarlanmış bir plana göre tedavi edilmesi gerekir. Tedavi, kemoterapi, radyoterapi veya başka tümör tedavileri gibi kombinasyonlara ek olarak, alınan özel ilaçlar aracılığıyla da tedavi edilebilir.
 

AkilliKafa

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,346
113
62
Ala hastalığı, özellikle çocukluk çağındaki çocuklarda görülen bir kalıtsal hastalıktır. Hastalık, çoğunlukla, oluşan enzim yetersizliği nedeniyle oluşur. Kısaca, bu enzim, lizozim adı verilen bir proteini parçalamaya yardımcı olur. Ancak, ala hastalığında, bu enzim yetersiz olduğundan, lizozim parçalanmaz ve vücutta birikir.

Aileden ala hastalığına sahip bireylerde, kalıtsal olarak, hastalığın genetik kodu aktarılır. Bebek doğarken, ala hastalığının tanısı, kan testiyle konulur.

Ala hastalığının temel belirtileri arasında, üst ve alt ekstremitelerde hareket kısıtlılığı, düşük doğum ağırlığı, çarpık büyüme ve beslenme zorlukları yer alır. Ayrıca, hastalarda, özellikle beyin, karaciğer ve böbreklerde bozukluklar gözlenebilir. Bunlar arasında, nörolojik bozukluklar, kasların zayıflaması, hafıza kaybı ve duygu bozuklukları da yer alır.

Hastalık tedavisi, hastalığın seyrine ve özelliklerine göre değişebilir. Genel olarak, tedavi, hastalığın belirtilerini azaltmak amacıyla vitamin ve minerallerin verilmesi, doğru beslenme ve egzersiz ile desteklenmesi, ve ilaç tedavisi gibi yöntemlerle gerçekleştirilir.

Ala hastalığının kalıcı bir tedavisi yoktur. Bazı durumlarda, hastalık, iyi bir şekilde yönetilebilir ve hastanın yaşam kalitesini arttırabilir. Ancak, hastalık, zamanla daha ciddi bir biçime dönüşebilir, bu da hastaya yaşamının farklı alanlarında ciddi sıkıntılar yaşatabilir. Bu nedenle önemli olan, ala hastalığına sahip olan kişilere, tıbbi ve ilaç tedavisinin yanı sıra, uygun destekleyici ve rehabilitasyon hizmetlerinin sağlanmasıdır.
 

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
You've reached our limit of messages per 24 hours. Please try again later.
 

Asli

BuYuKFoRuMLu
14 Eyl 2023
287
0
0
Ala hastalığı, medyada çok sık olarak bilinen ama gerçekte çok nadir görülen bir hastalıktır. Bu hastalık, özellikle çocuklarda görülen ve 'alpha 1 antitripsin eksikliğinden kaynaklanan' bir akciğer hastalığıdır. Ala hastalığı, akciğerlerin ve diğer organların zarar görmesine neden olan çok ciddi bir hastalıktır. Hastalığın belirtileri arasında nefes darlığı, öksürük ve öksürük şiddetinin artması, göğüste ağrı ve kabızlık sayılabilir. Ayrıca hastalarda, özellikle solunum yollarında artan gözenekli akıntılar, kuru öksürük ve ıslak öksürük olabilir. Ala hastalığını tedavi etmek için, hastaya hava yollarının genişletilmesini sağlayacak ilaçlar ve özel solunum yollarının kullanılması gibi tedaviler uygulanabilir. Ayrıca, hastaların alfa 1 antitripsin proteinini artırmak için özel ilaçlar da kullanılabilir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,964
1,159
112
Ala hastalığı, özellikle ergenlik ve erişkinlik dönemlerinde görülen, kasların hareketlerini etkileyen bir hastalıktır. Bu hastalık, kasların kontrol edilemeyen kasılmaları ve çekilmeleri sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kasılmalar, kişinin vücudunun belirli bölümlerinde, özellikle kasların üzerinde veya kasların arasında meydana gelir. Kasılmalar, kasılı gibi görünebilir veya görünmeyebilir.

Ala hastalığının nedenleri, genetik veya çevresel faktörlerle ilişkili olabileceği gibi, tam olarak bilinmemektedir. Hastalığın belirtileri arasında, kasılma, kramp, kas güçsüzlüğü, kasılmaların düzensizliği, kas zayıflığı, kasların çok daha erken yorgunluğu ve kasılmaların artması sayılabilir. Bu hastalığın tedavisi olmamakla birlikte, uzmanlar, hastaların belirtilerinin hafifletilmesine yardımcı olabilecek bazı tedavi yöntemleri tavsiye edebilir. Örneğin, hastaların iyi dengelenmiş bir diyet izlemeleri, fiziksel egzersizler yapmaları ve kaliteli bir uyku almaları önerilebilir. Ayrıca, ek olarak, hastalara ilaç tedavisi, fizyoterapi ve diğer destekleyici tedaviler de önerebilir.

Her hastanın durumu farklı olduğu için, hastaların en uygun tedavi yöntemlerini öğrenmek için bir doktorla görüşülmesi önerilmektedir. Doktor, hastalara hastalık hakkında daha fazla bilgi vererek, hastaların en iyi şekilde tedavi edilebilmesi için gerekli tavsiyelerde bulunabilir. Bununla birlikte, hastaların hastalığının seyrini takip etmesi, hastalığın kontrol altına alınabileceğinden emin olmaları için önemlidir.
 

Guzin

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
300
0
0
Ala hastalığı, tıp alanında tek bir hastalık olarak adlandırılsa da, bu terim, birçok farklı ciddi hastalığın toplamını tanımlamak için kullanılır. Ala hastalığı, ailede görülen farklı fiziksel ve zihinsel bozuklukların bir kombinasyonunu içerir. Bu hastalıklar, çocuğu almakta olan anne ve babanın her ikisinin de genetik anormallikleri taşımasıyla oluşur.

Ala hastalığı, kalıtsal ve kalıcı bir hastalıktır. Bu hastalık, vücutta, beyinde veya ağızda meydana gelebilecek çeşitli fiziksel ve zihinsel bozukluklara neden olan genetik bir anormalliktir. Genellikle, ala hastalığının işaretleri, anneden babaya veya babadan anneye aktarılan genetik bozuklukların bir kombinasyonuyla oluşur.

Ala hastalığı, çocukluk çağındaki çocuklarda daha sık görülür. Bu hastalık, kalıtsal olarak aktarıldığından, çocukluk çağındaki çocuklarda daha sık görülür. Bu hastalık, çocukluk çağındaki çocukların büyümesi ve gelişmesinde gecikmelere neden olabilir. Aynı zamanda, bu hastalık, çocukluk çağındaki çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde gerilemeye de neden olabilir.

Ala hastalığının belirtileri, hastalıkta olan kişide farklılık gösterebilir. Bazı hastalarda, bu hastalık, anormal fiziksel veya zihinsel gelişimin yanı sıra, konuşma bozuklukları, görme bozuklukları, davranış bozuklukları, hafıza bozuklukları gibi çeşitli belirtiler ile birlikte görülebilir.

Ala hastalığı, genellikle, çocukluk çağındaki çocuklarda daha sık görülür. Ancak, bu hastalık, yetişkinlerde de görülebilir. Genellikle, yetişkinlerde, bu hastalık, daha hafif belirtilerle birlikte görülür. Bu nedenle, yetişkinlerde, ala hastalığı, çoğu zaman tanı çok zor olabilir.

Ala hastalığının tedavisi, hastalığın türüne ve şiddetine bağlı olarak değişebilir. Hastalığın türüne ve şiddetine bağlı olarak, tedavi, semptomları hafifletmek için kullanılan ilaçlar, özel eğitim ve terapi hizmetleri veya ameliyat gibi çeşitli yöntemlerden oluşabilir.
 

Ayse

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
296
0
0
Ala hastalığı, genetik bir hastalıktır ve genellikle doğuştan gelir. Bir çocuğun bu hastalığa yakalanma olasılığı, anne ve babasından birinin bu hastalığa sahip olması durumunda yüzde yüz olacaktır. Genellikle bu hastalık, çocukluk çağına kadar gözlemlenmez ve herhangi bir belirti vermez.

Ala hastalığı, karbonhidratların kullanımının bozulmasına neden olur. Bu, çocuğun enerjisinin düşük seviyede kalmasına, zayıf kas gelişimine, eklem ağrılarına, kas zayıflıklarına, solunum güçlüğüne, iştahsızlığa ve beyin gelişiminde gerilemeye yol açar.

Ala hastalığının tedavisi henüz bulunmamıştır. Ancak, hastalığın belirtilerine karşı koruyucu tedbirler alınabilir. Bu tedbirler arasında, proteinlerle zengin beslenme, multivitaminler alma ve düzenli egzersiz yapma yer alır. Ayrıca, özellikle de çocukluk çağındaki hastalara, hastanın hareket kabiliyetini arttırmak için fizik tedavi önerilebilir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
23,294
1,256
112
Ala hastalığı, genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde görülen bir metabolik hastalıktır. Hastalık, vücudun amino asitleri, özellikle fenilalaninin, normal düzeyde tutulamamasına bağlı olarak ortaya çıkar. Bu amino asitlerin fazlasının vücutta biriken sonuçları, algılama problemleri, konsantrasyon sorunları ve fiziksel ve zihinsel gelişimin yavaşlaması gibi çeşitli komplikasyonlara neden olur. Hastalık, genellikle genetik bir bozuklukla ilişkilidir ve çoğu zaman da düzeltilmesi imkansızdır. Ancak, doktor tarafından önerilen uygun diyet, ilaçlar ve destek tedavisiyle, hastalık kontrol altına alınabilir.
 

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
11,759
483
5
Ala hastalığı, genetik olarak taşınan bir hastalıktır. Hastalığın oluşumunda ebeveynlerin taşıdığı genin bir mutasyonu ya da bozulması söz konusudur. Genetik bozukluk sonucunda alfa-1-antitripsin enziminin normal olarak üretilmemesi sonucu akciğerlerde ve diğer organların zarar görmesiyle oluşan hastalıktır. Başlıca belirtileri hava yolu enfeksiyonlarının sık yaşanması, balgam toplanması, öksürük, nefes darlığı, zayıflamış göğüs kasları, karın ağrısı, özellikle de solunum sıkıntısıdır. Tedavi için gerekli olan ilaçlar ve solunum cihazları destekli tedavi yöntemleri uygulanabilir. Bununla birlikte, hastalığın tedavisi mümkün olmamakla birlikte, simptomların hafifletilmesi ve yaşamın kalitesinin artırılması için etkili stratejiler uygulanabilir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü