Alerjik Hastalıkların Diğer Adları
Alerjik hastalıklar, çoğu insanın hayatını etkileyebilecek kronik bir hastalık olarak düşünülebilir. Alerjik hastalıkların farklı çeşitleri vardır ve bunların her biri farklı isimler taşıyabilir. Bu makalede, alerjik hastalığın diğer adlarını inceleyeceğiz.
Alerji, genellikle alerjenlerden kaynaklanan, cilt, solunum, göz, sinir sistemi veya bağışıklık sistemine bağlı olarak ortaya çıkan bir tür ishal hastalığıdır. Alerjenler, çoğu zaman alerjenlerin doğrudan temasından kaynaklanıyor veya bu kimyasalların alınmasıyla veya solunmasıyla insan vücuduna girmesiyle ortaya çıkıyor. Alerjik hastalıkların çeşitli adları vardır.
Atopik Dermatit
Atopik Dermatit, alerjik reaksiyonların en yaygın türüdür. Atopik dermatit, çoğunlukla alerjenlerin etkisiyle ortaya çıkan bir cilt hastalığıdır. Atopik dermatit, kuru, kaşıntılı ve çatlak ciltler, kabarcıklar, kızarıklık ve döküntüler gibi belirtiler gösterebilir. Bu hastalık, çoğunlukla küçük çocukları etkiler ve genellikle cilt kaşıntısı, kızarıklık ve döküntüleri neden olur.
Rinit
Rinit, alerjik hastalıklar arasında en yaygın olanlarından biridir. Rinit, genellikle alerjenlerin etkisiyle ortaya çıkan ve hapşırma, burun akıntısı, alerjik burun akıntısı, göz kaşıntısı ve gözlerin kızarması gibi belirtileri olan kronik bir burun hastalığıdır.
Astım
Astım, alerjik hastalıklar arasında en yaygın olanıdır. Astım, solunum sistemindeki alerjik reaksiyon sonucunda ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Bu hastalık, öksürük, hırıltılı nefes alma, nefes darlığı ve nefes alıp verirken ses çıkarması gibi belirtileri olan kronik bir hastalıktır.
Konjunktivit
Konjunktivit, alerjik hastalıklar arasında en yaygın olanlardan birisidir. Konjunktivit, gözlerin alerjenlerin etkisiyle iltihaplanmasıyla ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalık, gözlerin kızarıklığı, kaşıntısı, akıntısı, yanması ve yorgunluğu gibi belirtileri olan kronik bir hastalıktır.
Özet
Alerjik hastalıkların farklı çeşitleri vardır ve bunların her biri farklı isimler taşıyabilir. En yaygın alerjik hastalıklar arasında atopik dermatit, rinit, astım ve konjunktivit bulunmaktadır. Bu hastalıkların tümü, alerjenlerin etkisiyle ortaya çıkan kronik bir hastalıktır.