Alıntılama nasıl yapılır makale

CeSaN

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,391
140
62
Merhaba, yeni bir forum sitesinde yeni bir makale yazmaya başlamak istiyorum ve alıntılama için doğru yöntemleri bilmiyorum. Makalenin içeriği hakkında ne kadar bilgiye sahip olursam o kadar iyi olur. Lütfen bana alıntılama nasıl yapılır konusunda yardımcı olun.

Makale yazarken alıntılama yapmak, okuyucuya kaynaklarınızın nereden geldiğini göstermek için önemlidir. Alıntılama, metin içinde kullandığınız kaynaklara atıfta bulunmak ve aynı zamanda onların telif haklarını koruma amacıyla yapılır. Metin içinde veya sonunda yer alan kaynak listesi, alıntılama yöntemlerinin bir parçasıdır. İç metin alıntılaması, kaynağınızın yazarını veya başka bir kaynağınızın doğrudan alıntılarını içeren küçük bir metin parçasıdır. Alıntılamalarınızı etik bir şekilde yapmak için, her zaman kaynaklarınızın doğru olduğundan emin olmanız gerekir.

Kaynaklarınızın güvenilir olduğundan emin olmanın bir diğer yolu da, kaynaklarınızın üzerinde tarihsel bir araştırma yapmaktır. Bu, kaynaklarınızın geçerli ve güvenilir olduğundan emin olmanıza yardımcı olacaktır. Alıntılamanızın doğru olduğundan emin olmak için, alıntılarınızın kaynağının üzerine bir araştırma yapmanız gerekecektir. Kaynaklarınızın güncel olduğundan ve kaynaklarınızın doğru alıntıladığınızdan emin olmak için, alıntılamalarınızı kontrol etmek için zaman ayırmanız gerekir.

Alıntılama yöntemleri, çeşitli kaynakların kullanılmasına izin verir. Kaynaklar arasında kitaplar, makaleler, dijital kaynaklar ve web sayfaları bulunabilir. Kaynaklarınızı alıntılamak için, her zaman çalışmanızda kullandığınız kaynakların türüne bağlı olarak farklı alıntılama yöntemleri kullanmanız gerekir. Örneğin, kitaplar için parantez içinde yazar adı ve sayfa numarasını kullanabiliyorsunuz, web sayfalarında ise URL kullanılır.

Alıntılamanın bir diğer önemli noktası, etik alıntılama için uyulması gereken kurallardır. Son zamanlarda, internet alıntılama için etik kurallar geliştirilmiştir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,493
1,159
112
Alıntılama Nedir?

Alıntılama (ya da alıntı yapma, kaynak gösterme ya da atıfta bulunma olarak bilinir), bir kişinin ya da kuruluşun bir başka kişinin yayınlanmış bir sözünü, fikrini ya da çalışmasını kullanması veya özetlemesi olarak tanımlanır. Alıntılama, özellikle akademik yazılar, raporlar ya da makaleler yazarken önem taşır. Alıntılama, çalışmanızda bir kaynak hakkında yazarken kullanılan bir etiket olarak nitelendirilir; bu nedenle, alıntılama tekniklerini öğrenmek ve uygulamak önemlidir.

Alıntılama Teknikleri Nelerdir?

Alıntılama teknikleri, bir çalışmada içerik kaynaklarının kredisi verilmesi ve çalışmanın kimin tarafından yazıldığının belirtilmesi için kullanılan kurallardır. Alıntılama teknikleri, çalışmanın türüne ve alıntılanmış olan sözün ya da fikrin kaynağına göre değişebilir. Genel olarak, alıntılama teknikleri arasında üç tür vardır: direkt alıntı, kısaltma ve çeviri.

Direkt Alıntı: Direkt alıntı, sözün veya fikrin tamamının alınmasıdır. Direkt alıntılar, sözcüklerin veya cümlelerin tamamının arasına tırnak işareti koyarak çalışmanızın içine eklenir.

Kısaltma: Kısaltma, sözün ya da fikrin bir parçasının alınması olarak tanımlanır. Kısaltma, kullanılan sözcüklerin sayısını azaltmak için kullanılır.

Çeviri: Çeviri, bir orjinal metnin başka bir dile çevrilmesidir. Çeviri sırasında kesinlikle orjinal metnin anlamını koruyan bir çeviri yapılmalıdır.

Alıntılama Nasıl Yapılır?

1. Alıntılanmış kaynağın açık bir şekilde belirtilmesi. Alıntılanmış kaynağın tamamının ya da kaynağın adının çalışmanın içinde belirtilmesi gerekmektedir.

2. Alıntılanmış metindeki her değişiklik açıkça belirtilmelidir. Alıntılanmış metinde yapılan her değişiklik açıkça belirtilmelidir.

3. Alıntılama, akademik çalışmalarda kesinlikle gereklidir. Alıntılama, akademik çalışmalarda kesinlikle gereklidir. Alıntılama, çalışmanın başka bir kişinin fikrini ya da çalışmasını kullanarak yazılmasını sağlar.

4. Alıntılama tekniklerinin kullanılması gereklidir. Alıntılanmış kaynağın kullanımı sırasında alıntılama tekniklerinin kullanılması gerekir. Alıntılama teknikleri arasında direkt alıntı, kısaltma ve çeviri yer alır.

Sonuç

Alıntılama, çalışmalarda başka bir kişinin fikrini ya da çalışmasını kullanarak yazılmasını sağlayan önemli bir etiket olarak nitelendirilir. Alıntılama teknikleri arasında direkt alıntı, kısaltma ve çeviri yer alır. Alıntılama, akademik çalışmalarda kesinlikle gereklidir ve her değişiklik açıkça belirtilmelidir.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Alıntılama, bir metnin veya konuşmanın tam bir bölümünü başka bir metin içine alıyor olmak anlamına gelir. Alıntılama, bir metne kredi verme ve aynı zamanda kaynaklarınızı gösterme sürecinin bir parçasıdır. Alıntılama için, metinleri doğru bir biçimde harfler, rakamlar veya parantezler aracılığıyla göstermek ve kaynaklarınızı açıkça belirtmek önemlidir. Alıntılama ayrıca, okuyucuların geri dönebilecekleri kaynaklarınızı kolayca bulmaları için de önemlidir.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Alıntılama, bir metnin aynen kopyalanması veya kullanılması anlamına gelir. Alıntılamanın çeşitli nedenleri olabilir, ancak en önemlisi, kaynakların doğrulanması ve tespit edilmesidir. Alıntılama, bir metin içerisinde kullanılan bir cümle ya da paragrafın kaynağının belirtilmesi için kullanılır. Alıntılamak, okuyucuya bilimsel bir çalışmanın doğruluğunu veya bir konunun özünü kavramasına yardımcı olur. Alıntılamanın, bir metin içerisinde kullanılan bütün cümle ve parçaların kaynaklarının belirtilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Metinlerin çoğu zaman kısa alıntılar içerdiğinden, alıntılamak için bu alıntıların çift tırnak içerisine alınması gerekir. Bu, okuyucunun alıntının asıl kaynağını tespit edebilmesi için gereklidir.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Alıntılama, bir yazının veya konuşmanın, başka bir kaynaktan aynen kullanılarak aktarılmasına denir. Alıntılama, yazıların ve konuşmaların doğruluğunu ve güvenilirliğini göstermek için kullanılır. Ayrıca, alıntılama, bir yazarın kendi fikrini desteklemek için kullanılan bir araç olarak da kullanılır. Alıntılama, metin içerisinde kullanılan bir cümleyi başka bir kişinin söylediği şekilde aktarmak için tırnak işaretleri veya kursiv yazı kullanılarak yapılır. Alıntılanan metnin kaynağını belirtmek için de, alıntının yanına kaynak gösterilir. Alıntılama, bilimsel araştırmalar, akademik yazılar ve edebi çalışmalar için çok önemlidir. Alıntılama, herhangi bir çalışma için geçerlilik kazandırır ve yazarın kendisine ait düşüncelerinin güvenilirliğini artırır.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Alıntılama, bir başka kaynağın fikirlerini, sözlerini veya çalışmalarını kendi çalışmalarınıza eklemek için kullanılan bir yöntemdir. Alıntılama, öncelikle çalışmanızın güvenilirliğini ve doğruluğunu kanıtlamak için çok önemlidir. Alıntılama, kullandığınız her kaynağın doğruluğunu kanıtlamaya yardımcı olur. Bu, çalışmanızın başka bir kaynaktan elde edilen bilgileri kullanarak daha doğru olduğunu gösterir. Alıntılama, belirli bir kurallara uygun olarak yapılmalıdır. Öncelikle, alıntılama için kullanılan kaynakların doğru şekilde belirtilmesi gerekmektedir. Örneğin, alıntılanan kitabın yazarı, tarihi ve sayfaları özellikle belirtilmelidir. Alıntılama, çalışmanızın güvenilirliğini kanıtlamanın yanı sıra, başka bir kimsenin çalışmasına saygı göstermek için de kullanılır.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Alıntılama, bir makalede ya da forum sitesinde kullanılan bir tekniktir. Alıntılama, kullanılan metinleri, kitap ve makalelerdeki gibi aktarmak için kullanılır. Alıntılama, bir makalede ya da forum sitesinde kullanılan bir metnin başka bir kaynaktan alındığını belirtmek için kullanılır.

Alıntılama, kaynakların takip edilebilmesi ve kütüphanecilerin kaynakların aktarımının izlenebilmesi için çok önemlidir. Ayrıca, metinlerin doğruluğu ve geçerliliği de sağlamak için kullanılır. Alıntılama, metinlerin açıkça belirtilmesi ve kaynakların belirtilmesi gerektiği durumlarda kullanılır.

Alıntılama, belirli kurallara ve standartlara göre yapılmalıdır. İlk olarak, alıntılanan metinlerin doğrudan kopyalanmaması gerekir. Yani, alıntılanan metinlerin kendi kendine anlaşılması için değiştirilmemesi gerekir. Ayrıca, alıntılanan metinleri kısaltarak ya da özetleyerek anlaşılır hale getirmek de mümkündür.

Alıntılanan metinlerin kaynağının açıkça belirtilmesi gerekir. Alıntılanan metinlerin kaynağının belirtilmesi, metinlerin doğruluğunun ve geçerliğinin doğrulanmasını kolaylaştıracaktır. Alıntılama, çoğu zaman özet bölümünde veya not bölümünde yapılmalıdır.

Alıntılama, tüm kütüphanecilerin ve akademisyenlerin işlerini kolaylaştıracak ve doğruluğunu ve geçerliğini sağlayacak çok önemli bir konudur. Alıntılama, metinlerin doğrudan kopyalanmaması ve kaynakların açıkça belirtilmesi gerektiği durumlarda kullanılmalıdır.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Alıntılama, çalışmanızda kullandığınız kaynaklardan alıntı yapmak için kullanılan bir yöntemdir. Alıntılamayı yapmak, çalışmanızda kullandığınız kaynakların kimin tarafından yazıldığını ve hangi yayına ait olduğunu belirtmenizi sağlar. Bir makale, forum sitesi veya herhangi bir diğer kaynaktan alıntı yaparken, üç temel kurala dikkat etmek gerekir.

İlk olarak, alıntı yaptığınız kaynaklarınızı belirtmek gerekir. Bunu yaparken, kaynağınızın adını, yayın yılını ve türünü yazmalısınız. Örneğin, “Clay, J. (2017). The Business of Online Shopping. Business Review, 11(1), pp. 22-25” şeklinde bir alıntı gibi.

İkinci olarak, alıntı yaptığınız kaynakların, doğrudan ve dolaylı olarak izin verildiğinden emin olmalısınız. Bir alıntı yaparken, kaynağınızın telif haklarının korunmasına dikkat etmelisiniz. Bu, kaynaklarınızın telif haklarına dikkat etmenin yanı sıra, bunların doğru şekilde kullanılmasını sağlamak için gerekli olan bir şeydir.

Üçüncü olarak, alıntı yaptığınız kaynakların, kaynağınızın orijinal metinlerinden ayrı olarak kullanılması gerekir. Örneğin, bir paragrafı doğrudan kopyalamayın. Bunun yerine, alıntı yaptığınız paragrafın anahtar kavramlarını, özetlediğiniz bir şekilde yazmalısınız.

Alıntılama bir çalışmada çok önemlidir. Bu, çalışmanızın geçerliliğini ve kaynaklarınızın kimin tarafından yazıldığının ve hangi yayına ait olduğunu göstermek için çok önemlidir. Bu nedenle, alıntılama işlemlerinizi yaparken, üç temel kurala dikkat etmelisiniz.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Alıntılama, bir makalede veya diğer yazılarda, bir kaynağın tam metnini ya da bir bölümünü kullanmaktır. Alıntılama, akademik yazıların doğruluğunu ve onurunu desteklemek için kullanılan bir tekniktir. Makale veya forum sitelerinde alıntılama, çoğu zaman kaynak gösterme veya alıntıların açık bir şekilde belirtilmesi için kullanılır. Alıntılama, kaynak gösterme ve kaynak belirtme arasındaki farka dikkat etmek önemlidir. Kaynak gösterme, bir kaynağın kullanıldığının belirtilmesidir, ancak kaynak belirtme, kaynağın tam metni veya bir bölümünün kullanılması anlamına gelir.

Alıntılama, aşağıdaki adımları içerir: İlk olarak, alıntılanmak istenen kaynağın tamamını okuyun ve kavrayın. İkinci olarak, özetlenen veya alıntılanan kısımları vurgulayın. Üçüncü olarak, alıntılanan metnin tam metnine uygun bir şekilde gösterilmesi için özetlenen veya alıntılanan kısımları alıntılayın. Dördüncü olarak, alıntılandığının anlaşılması için alıntının arasına virgül koyun. Beşinci olarak, alıntılanan kaynağın tam metnini ya da bir bölümünün kaynağının belirtilmesi için alıntının arkasına notlar yazın. Altıncı olarak, alıntılanan kaynağın tam metnini ya da bir bölümünü kullanırken, kaynak gösteriyi kullanın.

Alıntılama, akademik yazıların doğruluğunu ve onurunu desteklemek için kullanılan önemli bir tekniktir. Alıntılama, kaynak gösterme ve kaynak belirtme arasındaki farka dikkat etmek gerekir. Alıntılama için, özetlenen veya alıntılanan kısımları vurgulamak, alıntılanan metnin tam metnine uygun bir şekilde gösterilmesi için alıntılama, alıntılanan kaynağın tam metnini ya da bir bölümünün kaynağının belirtilmesi için alıntının arkasına notlar yazılması ve kaynak gösteriyi kullanmak gerekir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,956
1,315
112
Alıntılama, bir makale, forum ya da diğer bir yazının bir bölümünü kaynak göstermek için kullanılan bir tekniktir. Alıntılama, metnin ilgili bölümünün tam olarak kopyalanması ve kaynağın belirtilmesiyle yapılır. Bu, başka bir yazarın sözlerini doğru olarak alıntılamak için önemlidir. Alıntılama, metinleri karşılaştırmak ve araştırma yapmak için de kullanılır, çünkü okuyucuların karşılaştırmasını ve fikirlerini doğrulamalarını kolaylaştırır. Metinde alıntılanan bir bölüm, yerine göre tırnak işaretleri veya italik yazıyla belirtilir. Kaynak, alıntılanan bölümün sonunda genellikle parantez içinde yer alır ve kaynağın detaylarını içerir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,360
1,247
112
Alıntılama, bir makalede, forum sitesinde veya başka bir yerde, diğerlerinin söylediklerini doğru olarak aktarmak için kullanılan bir yöntemdir. Örneğin, bir kişinin yazdığı metinden alıntı yapmak için, alıntılanan kişinin sözlerini tırnak işaretleri arasına alarak başlayıp, kaynağı açık ve net bir şekilde belirtmek önemlidir. Bir örnek vermek gerekirse, “Bir insanın mutluluğu, onun yaşadıklarından çok, yaşamının anlamını anlamasıyla ilgilidir” (J.W. Goethe). Bu tür bir alıntılama, özellikle akademik yazımlarda ve yayınlarda sıkça kullanılan bir yöntemdir.
 

Ela

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
273
0
0
Alıntılama, bir metin ya da fikirlerin bir başka kaynak tarafından belirtilmiş şekliyle direkt olarak kullanılmasıdır. Alıntılamanın doğru yapılması çok önemlidir, çünkü bu, kaynak göstermeyi ve başka bir kişinin çalışmalarını saygıyla anmayı ifade eder. Alıntılama, çoğunlukla makalelerde ve akademik çalışmalarda kullanılır. Alıntılamayı doğru bir şekilde gerçekleştirmek için, ilk olarak kaynağınızı belirlemelisiniz. Daha sonra, alıntıladığınız kaynağın kitapları, makaleleri, web siteleri, vb. gibi kaynakların her biri için uygun alıntılama stilini kullanmalısınız. En son olarak, alıntıladığınız metni açıkça göstermelisiniz.
 

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Alıntılama, bir makale, kitap, gazete ya da web sitesinden alınan düşünceleri veya cümleleri korumak için kullanılan bir yöntemdir. Konunun doğru anlaşılması için, alıntılanan cümleyi doğru bir şekilde aktarmanız gerekir. Türkçe dilinde alıntılama, alıntılanan cümleyi tırnak işaretleri arasında yazmak ve kullanılan kaynağın yazarının ismini ve kaynağın ne olduğunu belirtmek olmalıdır. Örnek olarak; “Bir çok kişi, hakikati aramanın insanın doğal bir özelliği olduğunu söyler.” (Kant, 2012). Aynı zamanda, alıntılanan bir cümlenin aktarımında, anlaşılmasının kolay olması ve düşüncelerin doğru yansıtılması için, cümlenin anlaşılmasını kolaylaştırmak için kullanılabilecek bağlaçlar da kullanılabilir. Alıntılama, makale ya da forum sitelerinde kullanılan bir tür yöntemdir ve yazarın kendini savunmasına ve kendi düşüncelerini korumasına yardımcı olur. Bu, aynı zamanda, doğru bilgiye ulaşma ve aktarıma çabasının önemini vurgulamaktadır.

Alıntılama, yazarların kendi çalışmalarının özgünlüğünü korumalarını ve düşüncelerini düzgün bir şekilde aktarabilmelerini sağlayan bir yöntemdir. Bu, çalışmalarının kalitesinin yükseltilmesini ve konuyla ilgili bilgilerin doğru şekilde aktarılmasını sağlar. Alıntılama aynı zamanda, çalışmalarının kökenini tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu, düşüncelerin doğru şekilde aktarılmasını ve kaynakların doğru olarak belirtilmesini sağlar. Alıntılama, yazarların kaynaklarını belirtmek için kullandıkları kurallar olmakla birlikte, makalelerin, forum sitelerinin ve bütün diğer çalışmaların niteliğini arttırmak için de kullanılan bir yöntemdir.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,008
517
0
Alıntılama bir metin içerisinde başka bir kişinin söylediği sözleri veya bir yazara ait yazıları kullanarak haklarında herhangi bir değişiklik yapılmaksızın aynen alıntılanmasıdır. Alıntılamak, metinlerde anlaşılırlık ve doğruluk sağlamak için önemlidir. Alıntılama için, alıntılanan kaynaktan alıntılanan cümleyi ve ya paragrafı tam olarak kopyalayarak başlayabilirsiniz. Bu alıntılanan bölümün içindeki kelimelerin, büyük harfle başlaması gerekmektedir. Ardından alıntılanan bölümü ayırt edebilmek için tırnak işaretleri kullanılabilir. Son olarak alıntılanan bölümün kaynağının açık ve doğru bir şekilde gösterilmesi gerekir. Bu nedenle kaynak belirtmek için, alıntılanan bölümünün sonunda bu kaynağın ismi, yayın yılı ve sayfa numarası gibi bilgileri vermek gerekir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,360
1,247
112
Alıntılama, bir kaynaktan yararlanılarak yazılan bir metin içerisinde, bu kaynağın tam olarak belirtilmesi anlamına gelir. Alıntılama, akademik çalışmalarda, araştırmalarda, özellikle de makale ve forum sitelerinde çok önemlidir. Bilimsel çalışmaların geçerli olabilmesi için, kaynakların doğrudan alıntılar halinde belirtilmesi gerekmektedir.

Alıntılama, özellikle akademik çalışmalarda, düzenli şekilde ve kurallara uygun olarak yapılmalıdır. Alıntılanan kaynağın, metin içerisinde özellikle belirtilmesi gerekir. Alıntılama, genel olarak, ilmî kaynaklar belirtmek için kullanılır. Alıntılanan kaynağın, yazarının ismi, tarihi, başlığı, cilt numarası ve sayfasının belirtilmesi gerekir. Örneğin; “Einstein (1905) şunları söylemiştir: ‘Zaman ve mekân kavramlarının çarpık kullanımı, çoğu insanın fiziği anlamasını engelledi’”.

Alıntılama yapılırken, kaynakların doğrudan alıntılar halinde belirtilmesi yanında, kaynaklardan özetler çıkartılması da mümkündür. Özetler, metin içerisinde parantez içerisinde kısaca belirtilir. Örneğin; “Einstein (1905), zaman ve mekân kavramlarının çarpık kullanımının çoğu insanın fiziği anlamasını engelleyebileceğini belirtmiştir (Einstein, 1905).”

Alıntılama, akademik çalışmalarda, özellikle de makale ve forum sitelerinde, çok önemlidir. Alıntılamayı düzenli ve kurallara uygun olarak yapan kişiye, çalışmasının geçerliliği ve kredibilitesi sağlanır. Alıntılanan kaynağın, yazarının ismi, tarihi, başlığı, cilt numarası ve sayfasının belirtilmesi, alıntılama için oldukça önemlidir. Alıntılamanın yanı sıra, kaynaklardan özetler çıkartılması da mümkündür.
 

Asli

BuYuKFoRuMLu
14 Eyl 2023
253
0
0
Alıntılama, kaynak olarak kullanılan bir metnin özetlenmiş veya tam olarak kopyalanması olarak tanımlanır. Yazılarımızda kullandığımız kaynaklara atıf yapmak için alıntılama kullanılır. Alıntılama, özgün bir metnin parçalarını kullanarak diğer yazarların araştırmalarını ve düşüncelerini kullanmamıza olanak sağlar. Alıntılama, özellikle akademik çalışmalarda oldukça yaygındır. Alıntılamayı doğru şekilde yapmak için, alıntılanacak metnin kaynağını belirtmek gerekir. Ayrıca, özgün metne göre alıntılanan metinlerin büyük kısmını tutmak ve alıntılanan metnin anahtar kelimelerini tutmak da önemlidir. Alıntılama, yazının doğruluğunu ve yazının akademik kabullenirliliğini arttırmaya yardımcı olur.
 

Sukriye

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
320
0
0
Alıntılama, bir makale veya diğer yazı türlerinde başka bir kaynaktan alınan bilgileri, kullanılan kelimeler ve cümleleri orijinal kaynağa göre aynen ya da değiştirilmiş şekilde aktarmanın bir yöntemidir. Alıntılama, akademik çalışmalar ve diğer yazı türlerinde çok önemlidir. Bu tür yazıların orjinalliğinin kanıtlanması ve fikirlerin kaynağının belirtilmesi için alıntılama yapmak zorunludur.

Alıntılama için, öncelikle alıntılanacak kaynak seçilmelidir. Genellikle, çalışma için en güvenilir ve en yetkin kaynaklar seçilmelidir. Bunlar, akademik araştırmalar, akademik makaleler, özgün kitaplar ve bazen dijital kaynaklar olabilir. Seçilen kaynağın herhangi bir şüpheli olmadığından emin olunmalıdır.

Alıntılanacak kaynak seçildikten sonra alıntılamaya başlanabilir. Alıntılamanın yapılması için, kaynaktaki her cümle veya fikir belirtilmelidir. Alıntılanan cümleler ya aynen ya da kısaltılmış halde yazılabilir. Alıntılanacak cümleyi kullanılan sözcüklerle kopyalarken, cümlenin anlamının değişmemesi çok önemlidir. Ayrıca, alıntılanacak cümlelerin tümünden sonra kaynak belirtilmesi gerekmektedir.

Alıntılama, akademik çalışmalarda ve diğer yazı türlerinde çok önemli bir konudur. Alıntılanan fikirlerin kaynağının belirtilmesi ve çalışmanın orjinalliğinin kanıtlanması için alıntılama yapmak gerekmektedir. Ayrıca, alıntılanacak cümlelerin anlamının değişmemesi önemlidir. Bununla birlikte, alıntılanan her cümle veya fikirden sonra kaynak belirtilmesi zorunludur.
 

Cemile

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
292
0
0
Alıntılama, bir başka kişinin yazdığı yazıyı kendi metnimize dahil etmeyi ifade eder. Alıntılama, metinlerin oluşturulması için önemli bir araçtır. Alıntılanan metinler, bilimsel araştırmalarda, akademik çalışmalarda ve çoğu zaman da günlük yazılarda kullanılabilir. Alıntılama, başka bir kişinin çalışmalarından yararlanılarak, mevcut metnin kalitesinin artırılması için kullanılır.

Alıntılama için öncelikle alıntılanacak metnin kaynağının belirtilmesi gerekir. Alıntılanan metnin tamamının veya bir kısmının kopyalanması durumunda, kaynağın belirtilmesi çok önemlidir. Alıntılanan metnin herhangi bir paragrafı kullanılacaksa, bu paragrafın tırnak içine alınarak verilmesi gerekir. Alıntılanan metnin bir cümlesi kullanılacaksa, bu cümle tırnak içinde alınarak verilmelidir. Alıntılanan metnin sonunda, kaynağın ismi açıkça belirtilmelidir.

Alıntılama, özgün araştırma yapan kişilerin çalışmalarının korunması açısından önemlidir. Alıntılama, diğer kişilerin çalışmalarını kopyalama veya çalma olarak adlandırılan çalışmalardan ayırt etmek için de önemlidir. Alıntılama, metinlerin oluşturulmasında önemli bir araçtır ve etik olarak da önemlidir.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,595
1,031
15
Alıntılama, yayınlanmış kaynaklardan alınan ve kendi çalışmalarınıza dahil edebileceğiniz metinleri, görselleri veya fikirleri kullanmanızı sağlayan bir yöntemdir. Alıntılama, kaynak gösterme, telif hakkı veya diğer hakları kullanmaktan daha fazlasıdır. Alıntılama, kaynağın orijinal metnini veya fikrini doğru bir şekilde sunmanızı ve okuyucuların kaynağa doğrudan erişebilmesini sağlamanızı gerektirir. Alıntılama, yazılarınızda alınan metin veya fikirleri özgün şekilde ve etik bir şekilde kullanmanızı sağlar.
 

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü