Alıvermek nasıl yazılır TDK

kalpbahcesi

Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,346
111
17
Merhaba,

Alıvermek kelimesinin TDK'da nasıl yazılacağını bulamadım ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Alıvermek kelimesinin nerede aramalıyım ve ne şekilde yazılacağını öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında size yardımcı olabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.

• Like
  • Love
Reactions: Ozge and Nazli

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
22,562
1,247
112
Alıvermek: TDK Ne Demek?

Alıvermek, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan bir kelimedir ve "elinden çıkarmak, teslim etmek, vermek" anlamlarına gelir. Alıvermek fiil olarak kullanılır.

Alıvermek: TDK Sözlüğündeki Anlamı

TDK sözlüğünde, alıvermek kelimesi şu anlamlara gelmektedir:

1. Birine bir şeyi elinden çıkarmak, teslim etmek, vermek.
2. Birine bir şey bırakmak.
3. Bir şeye yahut başkasına karşı vermek.

Alıvermek: Etimolojisi ve Tarihçesi

Alıvermek kelimesinin kökeni, Türkçe'deki alıvermez fiilinden gelmektedir. Alıvermez fiili, Türkçenin eski dönemlerinden beri kullanılan bir fiildir. Alıvermek kelimesinin kökeni, Türkçenin eski dönemlerinden beri kullanılan "alıvermez" fiilinden gelmektedir. Türk Dil Kurumu'nun sözlüğündeki tanımına göre, alıvermek kelimesi "elinden çıkarmak, teslim etmek, vermek" anlamlarına gelmektedir.

Alıvermek: Cümle Içinde Kullanımı

Alıvermek kelimesi, cümlelerde farklı anlamlarda kullanılabilmektedir. Örnekleri aşağıda verilmiştir:

1. Sana verdiğim kitapları alıverdim.
2. Ona evimi alıverdim.
3.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Alıvermek, bir kişinin bir şeyi satın almak için başkasından para karşılığında bir şey satın alması anlamına gelen bir fiildir. Alıvermek, karşılıklı olarak bir şeyler satın almak ve satmak için bir anlaşma yapmak olarak da tanımlanabilir. Alıvermek genellikle ticari bir işlem olarak kullanılır, ancak özel amaçlar için de kullanılabilir. Alıvermenin en yaygın biçimi, bir satıcının mal satmak için bir alıcıya para ödemesidir. Satıcı, para karşılığında ürünü alıcıya teslim eder ve bu işlem biter. Alıverme, genellikle ödeme yapmak için kredi kartı veya banka havalesi gibi dijital ödeme yöntemleri ile yapılır. Alıverme, aynı zamanda, ürünü ödeme ile satın almak için bir alıcı tarafından bir satıcıya ödeme yapmak anlamına da gelir. Alıvermede, satıcı ve alıcı arasında bir anlaşma vardır ve bu anlaşmaya göre, alıcı ödeme yapıp satıcı ürünü teslim eder. Alıverme, genel olarak ticari amaçlar için kullanılan bir işlem olarak görülür, ancak özel amaçlar için de kullanılabilir. Örneğin, bir arkadaşınızın doğum gününde bir hediye satın almak ya da bir araba satın almak gibi durumlarda da alıverme kullanılabilir.