Alzheimer Hastalarında Kendine Yardım Yöntemleri

JovenopheSophi

Yeni Üye
BaYaN
5 Nis 2023
1,290
112
0
Antalya
Merhaba, ben Alzheimer hastalığından muzdarip bir kişiyim. Son zamanlarda kendime yardım etmek için ne yapabileceğimi merak ediyorum. Bu konuda yardım alabileceğim herhangi bir yöntem var mı? Hangi yöntemler benim için uygun olabilir? Ya da hangi stratejileri uygulama fırsatım olabilir? Lütfen, bu konuda deneyimlerini paylaşanlar veya benimle iletişim kurmak isteyenler bana yardımcı olabilirler mi? Bu konuda herhangi bir öneriniz var mı? Teşekkürler.

• Angry
Reactions: LeylaSessiz

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Alzheimer Hastalarında Kendine Yardım Yöntemleri

Alzheimer hastalığı, çoğu zaman yaşlıları etkileyen bir hastalıktır. Bu hastalık, beyin hücrelerinin çalışmasının zayıflaması sonucunda ortaya çıkar ve bu hastalık özellikle önemseniyor ve tedavisi yoktur. Bu hastalık, kişinin hafızasının, düşünme yeteneğinin, konuşma yeteneğinin ve yürüyüş yeteneğinin de etkilenmesine neden olur. Alzheimer hastalarının kendilerine yardım etmelerine yardımcı olmak için, birkaç kendine yardım yöntemi bulunmaktadır.

Alzheimer Hastalarının Günlük Yaşamını Kolaylaştıracak Yöntemler

Alzheimer hastalarının yaşamlarını kolaylaştırmak için, çeşitli yöntemler mevcuttur. Bunlardan bazıları şunlardır:

Günlük konuşmalarını tutma: Alzheimer hastalarının günlük konuşmalarını kaydetmesi, hafızalarının gelişmesine ve konuşma yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olabilir.

Hafıza oyunları: Hafıza oyunları oynayarak, beynin hafızasının gelişmesine yardımcı olabilir.

Günlük egzersizler: Günlük egzersizler, Alzheimer hastasının düzenli olarak fiziksel aktivite düzeyini artırmasına yardımcı olabilir.

Günlük uyku düzeni: Günlük uyku düzeni, Alzheimer hastalarının günlük yaşamlarını düzenleyebilmelerine yardımcı olabilir.

Yardım Alanlarının Kullanılması

Alzheimer hastası olan bir kişi, yardım almak için yardım alanlarından yararlanabilir. Yardım alanlarından bazıları şunlardır:

Alzheimer Hastaları Derneği: Alzheimer hastaları derneği, hastaların ve yakınlarının sorularını cevaplamaya yardımcı olmak için mevcuttur.

Gönüllü Yardım Grupları: Gönüllü yardım grupları, Alzheimer hastalarına ve yakınlarına çeşitli şekillerde yardım etmek için mevcuttur.

Tıbbi Uzmanlar: Alzheimer hastaları için tıbbi uzmanlar, hastaların yaşamlarını kolaylaştırmalarına yardımcı olmak için mevcuttur.

Sonuç

Alzheimer hastalarının kendilerine yardım etmelerine yardımcı olmak için, çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler, Alzheimer hastasının yaşamını kolaylaştırmak için yardımcı olabilir. Yardım alanlarından da yararlanılması önerilmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)