Amerika kıtasını keşfeden kaşif kimdir

meyveverenagac

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,259
112
0
Merhaba!

Amerika kıtasını keşfeden kaşif kimdir? sorusuna cevap aramak için buradayım. Bu konuda bilgim ne yazık ki sınırlı. Özellikle Amerika kıtasının keşfiyle ilgili tarihi konulara ilgili olanların, benim için çok önemli yardımlarını bekliyorum.

Bu konuda araştırmalarımın sonucunda Christopher Columbus'un Amerika kıtasını keşfeden ilk kişi olduğunu öğrendim. Amerika kıtasının keşfinin önemi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Bu konuda bilgi veren kullanıcıların görüşlerini önemsiyorum.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Amerika Kıtasını Keşfeden Kaşif Kimdir?

Amerika kıtasını keşfetmeyi başaran kişi, İspanyol denizci ve gezgin Christopher Columbus olmuştur. 1492 yılında, kraliyet İspanya tarafından finanse edilen ve desteklenen bir deniz seferi ile, Columbus Amerika kıtasının ince ve keskin kıyılarını keşfetti.

Christopher Columbus'un Hayatı

Christopher Columbus 1451 yılında İtalya'da doğmuştur. Babasının adı Domenico Colombo idi. Columbus hayatı boyunca, denizciliğin her kısmını öğrendi. 1476 yılında, Genova'ya gitti ve burada İspanyol krallığına ait gemilerde çalışmaya başladı. 1483 yılında, Portekiz kralının himayesinde, Atlantik Okyanusu'na doğru yola çıktı.

Columbus'un Amerika'yı Keşfi

12 Ekim 1492'de, Columbus Hispaniola'ya vardı. Hispaniola bugünün Hait ve Dominik Cumhuriyeti'ni kapsayan adadır. Bu, Columbus'un Amerika kıtasını keşfetmeyi başardığı anlamına gelir. Aynı yıl, Columbus'un Arjantin'i, Paraguay'ı, Uruguay'ı ve Brezilya'yı da keşfetti.

Columbus'un Son Yılları

Columbus'un başarılarına rağmen, onu durduran birçok sorun oldu. 1506 yılında, Columbus ve kardeşi Bartholomew Hispaniola'ya geri döndü. 1509 yılında, Columbus'un sağlık durumu bozuldu ve 1506 yılında, Columbus'un ölümünden sonra, ailesi İspanya Kralı Ferdinand ile aralarında anlaşma sağlandı.

Anahtar Kelimeler: Amerika Kıtası, Christopher Columbus, Denizci, Gezgin, İspanyol Krallığı.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)