Amerikada saat ücreti ne kadar

kemikkadin

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,302
135
17
Merhaba,

Amerikada saat ücreti ne kadar? konusunda bilgi edinmek istiyorum. Çalışma hayatına yeni başladığım için daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Yakın zamanda işe başladım ve işe başladığım firma tarafından verilen saat ücreti ile ilgili bilgi almak istiyorum. Saat ücreti ne kadar olması gerektiği, vb. hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bu konuda beni destekleyebilecek herhangi bir Amerikalı vatandaş, çalışma hayatında deneyimli olan kişi veya kurum, lütfen açıklayabilecekleri her şeyi paylaşmaya hazır olmalılar.

Teşekkürler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Amerikada Saat Ücreti Ne Kadar?

Günümüzde Amerika Birleşik Devletleri'nde çalışanlar için saat ücretleri hakkında çok fazla değişkenlik var. Federal Saat Ücreti Kanunu, minimum saat ücretinin ne olacağını belirlemek için bir çerçeve oluşturur. Ancak, çoğu eyalet ve işverenler, bu federal saat ücreti kanununu aşarak minimum saat ücretleri için daha yüksek ücretler öngörebilmektedir.

Federal Saat Ücreti Kanunu

Federal Saat Ücreti Kanunu, ABD'deki işçilerin saatlik ücretlerini belirlemek için bir çerçeve oluşturur. Saatlik ücretler, ücretlendirme birimlerinin çalışanlarının çalışma sürelerine göre ücret almalarını sağlar. Federal Saat Ücreti Kanunu, 2020 itibariyle işverenlerin, çalışanlarına minimum saat ücreti olarak $7.25 ödemesi gerektiğini öngörür.

Eyalet Saat Ücreti Kanunları

Eyaletlerin saat ücreti kanunları, federal saat ücreti kanununu aşabilir. Eyaletler, işverenlerin çalışanlarına ödemek zorunda oldukları minimum saat ücretlerine ilişkin daha yüksek ücretler öngörebilir. ABD'nin çoğu eyaleti, 2020 itibariyle minimum saat ücretinin $7.25 altında olmasını öngörmemektedir. Örneğin, Washington eyaleti, minimum saat ücreti olarak $13.50 ödemeyi gerektirmektedir.

İşverenlerin Saat Ücreti Politikaları

Bazı işverenler, minimum saat ücreti kanununun üstünde çalışanlara saat ücreti ödemek için özel politikalar oluşturmuştur. Bu politikalar, saatlik ücretinin federal ve eyalet saat ücreti kanunlarından daha yüksek olmasına izin vermektedir. Örneğin, bazı işverenler, saatlik ücreti olarak $15.00 ödemeyi gerektirmektedir.

Sonuç

Amerikada saat ücreti ne kadar hakkında konuşursak, her eyaletin kendi saat ücreti kanunları ve işverenlerin kendi saat ücreti politikaları vardır. 2020 itibariyle federal saat ücreti kanunu, çalışanlarına minimum saat ücreti olarak $7.25 ödemelerini gerektirmektedir. Ancak, eyaletler ve işverenler, daha yüksek saat ücreti ödemelerini gerektirebilirler.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)