Amerikanın başında kim var

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Merhaba,

Amerikanın başında kim var? sorusuna cevap arıyorum. Yüksek derecede önemli olan bu soruya cevap ararken, konuyla ilgili herhangi bir bilgiye sahip olmadığım için tüm bilinçli desteğe ihtiyacım var.

Amerika Birleşik Devletleri'nin başında neler olduğu, her siyasi ve hukuki sorumlulukların kimin sırtında olduğu hakkında herhangi bir fikrim yok. Amerika Birleşik Devletleri'nin kamu yönetiminde neler olduğu, kimin yönetiminde çalıştığı ve kimin kararlarını yürürlüğe koyduğu hakkında yardıma ihtiyacım var.

Bu konuyla ilgili herhangi bir bilgiye, araştırma yapmış ve/veya bu konu hakkında kapsamlı bilgilere sahip olan herhangi birinin desteğine ihtiyacım var. Bana yardımcı olabilecek herhangi bir kişinin, lütfen bu konu hakkında kapsamlı bir cevap verebilmesi için bana yardım etmesini öneririm.

Herhangi bir fikriniz varsa, lütfen paylaşın! Teşekkürler.

Daniel1336

Co-Admin
Yetkili
Co-Admin
BaY
4 Nis 2023
10,217
1,281
112
Amerikanın Başında Kim Var?

Amerikan Birleşik Devletleri, dünyanın en büyük ve en güçlü federal devletidir. Birleşik Devletler, kongresi tarafından yönetilen bir federal devlettir. Birleşik Devletlerin hükümeti, anayasaya göre üç ana bölüme ayrılır: Kongre, Başkan ve Yüksek Mahkeme. Bu üç bölümün üstünde, başkanın üstünlüğü altında Birleşik Devletlerin başında bir kişi vardır: Başkan.

Başkanın Görevleri

Başkan, Amerikan hükümetinin en üst düzey yetkili kişisidir. Birleşik Devletlerin başkanı, anayasaya göre çeşitli görevleri yerine getirir:

• Birleşik Devletlerin başındaki temel güvenlik görevlisi olarak görev yapar.

• Ulusal güvenliği korur.

• Dış politikada yetki sahibi olarak görev yapar.

• Ülke içi sorunları çözmek için stratejiler geliştirir.

• Föderal yasaları imzalar ve onaylar.

• Ulusal ekonomiyi denetler.

• Ulusal savunma politikalarını geliştirir.

• Devlet dairelerinin başkanı olarak görev yapar.

• Birleşik Devletlerin dışındaki ülkeler ile ilişkileri geliştirir.

Başkan Nasıl Seçilir?

Birleşik Devletlerin başkanı, başkanlık seçimiyle seçilir. Başkanlık seçimleri, her üç yılda bir düzenlenir. Seçimlerden önce, partilerin adaylarını belirleyebilmek için her iki yılda bir başkanlık için adayların seçildiği seçimler yapılır. Seçimlerin sonunda, adaylar arasında kimin kazanacağı anlaşılır ve kazanan aday, Birleşik Devletlerin başkanı olarak seçilir.

Şimdiki Başkan Kim?

Birleşik Devletlerin başkanı, 2020 seçimlerinde kazanan Demokrat Parti adayı Joe Biden'dır. Obama dönemi başkanı Barack Obama'dan sonra Biden, 46. Birleşik Devletler başkanı olarak görev yaptı. Biden, 20. yüzyılda dünyaya gelen ilk kadın başkan Vize Başkan Kamala Harris ile birlikte başkanlığını sürdürüyor.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)