Amfibyum hangi hayvanlar

Esrarengiz

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,315
97
47
Merhaba,

Merak ettiğim bir konu hakkında yardımınıza ihtiyaç duyuyorum. Amfibyum olarak tanımlanan hangi hayvanların olduğunu merak ediyorum. İnternette aradım ama doğru bir cevap bulamadım. Bazı kaynaklar salamandraları ve sürüngenleri, diğer kaynaklar ise kurbağaları ve sürüngenleri de dahil etmez. Bu hayvanların hepsi amfibyum olarak tanımlanıyor mu? İnternette aradığımda amfibyum olarak tanımlanan hayvanların tam olarak neler olduğunu öğrenmek için size danışmak istedim. Bu konuda uzman olan herkese sevinçle kulak vereceğim. Lütfen bu konuda yardımınızı esirgemeyin.

Teşekkür ederim.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
23,420
1,315
112
Amfibyum Hangi Hayvanlar?

Amfibyum, iki yaşam tarzına sahip olan hayvanlar olarak tanımlanır. Bir amfibyum hayvanının ömür boyu suda yaşamak ve kurak bölgelerde yaşamak için özel mekanizmalara sahip olması gerekmektedir. Amfibyumlar, kurbağalardan kertenkelelere, salamandralardan kurbağalara ve sürüngenlerden kertenkelelere kadar çok çeşitli hayvanlardır.

Amfibyumların Özellikleri Nelerdir?

Amfibyumlar, suda yaşamayı ve kurak bölgelerde yaşamayı sağlamak için çeşitli fiziksel özelliklere sahip olan hayvanlardır. Bunlar arasında kabuk, deri, solunum ve avcılık yetenekleri gibi klasik hayvan özellikleri yer alır. Su ortamında yaşamak için, amfibyumlar kabuklarının içinde soluma yeteneğine sahiptir. Ayrıca, suda yaşamak için iyi bir avcı olmaları gerekir.

Amfibyumlar Ne Zaman Suya Gitmek Zorunda Kalır?

Amfibyumlar, suya gitmek zorunda kalmaları durumunda, çoğunlukla yumurta bırakma sürecinde suya gitmek zorunda kalırlar. Yumurtalar, suda büyüyüp gelişmek için gerekli olan nemi almak için suya gönderilir. Diğer durumlarda, amfibyumlar suya giderek, beslenme, yavrulama, beslenme ve beslenme için bazı özel avantajlar sağlamak için gitmek zorunda kalırlar.

Amfibyumların Sınıflandırılması Nasıldır?

Amfibyumlar, klasik hayvan sınıflandırmalarına göre, üç sınıfa ayrılırlar. Bunlar, kurbağalar, kertenkeleler ve sürüngenlerdir. Kurbağalar, suda yaşayan ve kabukları olan küçük hayvanlardır. Kertenkeleler, kıllı veya kabuklu bir kılıfı olan ve suda yaşayan hayvanlardır. Sürüngenler de, kabukları olan ve suda yaşayan hayvanlardır.

• Like
Reactions: Sude

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)