Amfizem ameliyatı nasıl yapılır

kizingucu

Yeni Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,323
100
0
Merhaba, benim amfizem ameliyatı hakkında sorularım var. Amfizem ameliyatının nasıl yapıldığını ve ameliyatın ne gibi riskleri ve potansiyel yararları olabileceğini öğrenmek istiyorum. Ayrıca ameliyat sonrası takip edilmesi gereken kurallar hakkında da bilgi almak istiyorum. Ameliyatın tehlikelerinin ve iyileşme sürecinin ne olacağını öğrenmek istiyorum. Lütfen, amfizem ameliyatı hakkındaki deneyimlerinizi veya önerilerinizi paylaşın. Ayrıca, amfizem ameliyatının kimler için uygun olduğu hakkında da bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,569
1,159
112
Amfizem Ameliyatı Nedir?

Amfizem, akciğer tıkanıklığına yol açan kronik bir hastalıktır. Amfizem, hava yollarının kronik olarak tıkanması ve küçülmesine neden olan hava akımının kesintiye uğraması sonucu ortaya çıkar. Amfizem ameliyatı, bu durumu önlemek için hastanın akciğerlerini genişletmek için yapılan bir ameliyattır.

Amfizem Ameliyatının Farklı Tipleri Nelerdir?

Amfizem ameliyatı genellikle toraks cerrahisi veya toraks kardiyovasküler cerrahisi olarak adlandırılan farklı alanlardan biri üzerinde yapılır. Amfizem ameliyatının farklı tipleri şunlardır:

• Torakoskopik veya Endoskopik Ameliyat: Cerrah, bu tür ameliyatların yardımıyla akciğerlerin arkasındaki tıkanıklığı açabilir.

• Torakoskopik veya Endoskopik Lazer Ameliyatı: Bu tür ameliyatlar, cerrah tarafından toraks aracılığıyla yapılan bir lazer kullanarak akciğerlerin arkasındaki tıkanıklığı açmak için kullanılır.

• Torakoskopik veya Endoskopik Stent Ameliyatı: Bu tür ameliyatlar, hastanın akciğerlerinin arkasındaki tıkanıklığı gidermek için stent uygulanmasını içerir.

• Torakoskopik veya Endoskopik Balon Dilatasyonu: Bu tür ameliyatlar, hastanın akciğerlerinin arkasındaki tıkanıklığı gidermek için hava balonu kullanılarak genişletilmesini sağlamak için yapılır.

• Torakoskopik veya Endoskopik Rekonstrüksiyon: Bu tür ameliyatlar, kronik tıkanıklığın giderilmesi için akciğerlerin arkasındaki cilt, toraks duvarı veya kaburgaların düzeltilmesini içerir.

Amfizem Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Amfizem ameliyatının her türü farklı prosedürleri beraberinde getirir. Ancak, genel olarak ameliyatların hepsi şu şekilde yapılır:

• Ameliyat öncesi: Ameliyat öncesi, hastanın özgeçmişi, risklerin anlaşılması, preoperatif muayene ve gerekli ilaçların verilmesi gibi prosedürleri içerir.

• Ameliyat sırasında: Ameliyat sırasında, hastaya toraks cerrahisi ile ilgili tüm prosedürler uygulanır.

• Ameliyat sonrası: Ameliyat sonrası, hastanın nöbet geçirmesinin kontrolü, komplikasyonların önlenmesi, ağrının tedavisi, hastanın nefes alışının izlenmesi ve tedavisi gibi prosedürleri içerir.

Amfizem Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Amfizem ameliyatının her türü farklı riskleri beraberinde getirebilir. Ancak genel olarak ameliyatın riskleri şunlardır:

• Ağrı veya hassasiyet: Ameliyat sonrasında, hastanın ağrıya veya hassasiyete neden olabilecek şişkinlik, kızarıklık veya kasılma olabilir.

• Kanama: Ameliyat sırasında veya sonrasında hastanın kanamalara neden olabilecek kan pıhtılaşması veya enfeksiyon olabilir.

• Akciğer enfeksiyonu: Ameliyat sonrasında, hastanın akciğerlerinde enfeksiyon oluşma riski vardır.

• Anestezi komplikasyonları: Ameliyat sırasında anestezi kullanıldığından, anestezi komplikasyonları da oluşma riski vardır.

• Diğer komplikasyonlar: Ameliyat sonrasında, solunum yetmezliği, akciğer yırtıkları, kalp krizi, kalp yetmezliği, pnömotoraks veya pnömotoraks gibi diğer komplikasyonlar oluşma riski vardır.

Anahtar Kelimeler: Amfizem, Ameliyat, Toraks Cerrahisi, Endoskopik, Stent, Balon Dilatasyonu, Rekonstrüksiyon, Riskler.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Amfizem ameliyatı, akciğerlerin hava alıp vermesini sağlayan hava kesesini (akciğer kabuğu) genişletmek için yapılan bir cerrahi operasyondur. Ameliyat, hastanın hapşırma, öksürme, nefes alma ve nefes verme gibi hareketlerini düzeltmek için kullanılan hava kesesini, akciğerlerin hava alıp vermesini kolaylaştırmak amacıyla genişletmek için yapılır. Amfizem ameliyatı, genellikle torakoskopi (kamera yardımıyla) veya torakotomi (klasik cerrahi) yöntemleri aracılığıyla yapılır. Ameliyat, hastanın nefes alıp verme sıkıntısını almak veya azaltmak için yapılır. Ameliyat sonrasında, hastaların nefes alma, öksürme ve nefes verme yeteneği iyileşir ve hava alıp verme güçleri artar.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Amfizem ameliyatı, kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Amfizem ameliyatı, hastanın akciğer kısımlarındaki hava kesesi ve akciğer kısımlarının küçültülmesi için yapılan bir işlemdir. Amfizem ameliyatı, hastanın hava akımının iyileşmesi için yapılmaktadır. Amfizem ameliyatı, çeşitli yöntemlerle yapılabilmektedir. Bunlar, torakoskopik cerrahi, torakotomi ve torakoplasti olarak sıralanır. Amfizem ameliyatı, çoğu durumda hastanın hava akımının iyileşmesini sağlamaktadır. Fakat, bu ameliyatın yan etkileri de mevcuttur. Bu yan etkiler, pnömoni, kanama ve göğsün arka kısmındaki hassasiyete neden olan ağrı gibi tıbbi komplikasyonları içerebilir. Amfizem ameliyatı, hastanın yaşam kalitesini ve rahat bir nefes alma durumunu iyileştirebilir. Ancak, bu ameliyatın yan etkileri de göz ardı edilmemelidir.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Amfizem ameliyatı, solunum sistemi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir tür cerrahi işlemdir. Bu işlem, hastanın solunum yollarının genişletilmesi amacıyla, akciğerlerinin yeterince hava almasını sağlamak için yapılan bir operasyondur. Amfizem ameliyatı, hastanın yaşam kalitesini geliştirmek ve ona daha fazla hava alma imkanı sunmak için tasarlanmıştır. Amfizem ameliyatı genellikle küçük bir cerrahi işlemdir ve hastanın kalp ve akciğerlerinde anesteziyle yapılır. Cerrah, hastanın solunum yollarının daralmasını önlemek ve hava geçişini arttırmak için çeşitli teknikleri kullanır. Amfizem ameliyatının yan etkileri, anesteziden kaynaklanan genel risklerin yanı sıra solunum sorunlarının artması, kronik hapşırık ve balgamın arttırılması, diyafram paralizi ve kalp rahatsızlıkları olabilir.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Amfizem ameliyatı, birçok farklı yönteme göre yapılabilen bir girişimsel tedavidir. Amfizem ameliyatı, hastanın akciğer dokusundaki aşırı şişkinliği veya hava akımının kısıtlanmasını gidermek için kullanılan bir cerrahi prosedürdür. Amfizem ameliyatı, hastaya genellikle bir kameralı toraks cerrahisi aracılığıyla uygulanır. Bu, hastanın akciğerlerini kontrol etmesine olanak sağlayan küçük bir kamera ile girişimsel cerrahiye kadar uzanan bir tıbbi prosedürdür. Amfizem ameliyatı genellikle kalp, akciğer veya toraks cerrahisi uzmanı tarafından gerçekleştirilir. Bu ameliyat, hastanın ve cerrahın etkilendiği bölgeye göre farklı olabilir. Ameliyatın amacı, hastanın solunum fonksiyonunu kolaylaştırmak ve amfizem tablosunu hafifletmektir. Amfizem ameliyatı, hastanın durumuna bağlı olarak tek seferlik veya daha uzun süreli bir tedavi protokolü olabileceği gibi, hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Amfizem ameliyatı, akciğerlerin içindeki hava yollarını genişletmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu ameliyat, akciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılan birçok tedavi yönteminden farklı olarak, ameliyat sırasında doktorun sizin akciğerlerinize elle müdahalesiyle gerçekleştirilir.

Amfizem ameliyatı, genellikle kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOKH) olan hastalarda kullanılmaktadır. Ameliyat, hastanın hava yollarını genişletmek için kullanılan müdahalelerden biridir. Ameliyatın temel amacı, hastanın hava yollarının küçük kısımlarını, özellikle de parankim alanını genişletmektir. Bu, hastanın nefes almasını kolaylaştıracak ve hastanın kendisini daha rahat hissetmesini sağlayacaktır.

Amfizem ameliyatı, çoğunlukla endoskopik teknikler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Endoskopi sırasında, bir torakoskop veya başka bir görüntüleme cihazı aracılığıyla, doktor sizin akciğerlerinize girmek için küçük bir kesi yapar. Ardından, doktor hava yollarınızın içine ulaşmak için kesiyi genişletir. Doktor, küçük bir aracı kullanarak, hava yollarınızın duvarlarının arasına küçük iğneler sokar. Böylece, doktor hava yollarınızın içindeki hasar ve tıkanıklıkları gidermek üzere ince bir ağ oluşturur.

Amfizem ameliyatı, hastaların nefes alma sıkıntısını azaltmak için kullanılan etkili bir tedavi yöntemidir. Ancak, her ameliyatın riskleri vardır ve ameliyat sırasında herhangi bir komplikasyon oluşabilir. Bu nedenle, ameliyat hakkında bir uzmanın görüşünü almadan karar vermemelisiniz. Uzmanınız, ameliyatın size faydasının, risklerini aşacak şekilde olup olmadığını analiz edecek ve size uygun olup olmadığına karar verecektir.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Amfizem ameliyatı, solunum sistemindeki hava akımının normalinin üstünde olduğu durumlarda kullanılan bir tedavi yöntemidir. Amfizem ameliyatı, altta yatan hastalığın tedavisinin bir parçası olarak ya da ameliyatın tek başına yapılmasıyla uygulanabilir. Amfizem ameliyatı, dilate edilmiş hava yollarının uzatılmasını ve hava yolundaki tıkanıklığın giderilmesini amaçlayan bir cerrahi işlemdir. Amfizem ameliyatı, anestezi altında yapılan, saatler sürebilecek bir operasyondur. Ameliyatın başlangıcında, ameliyat odasına giren doktorlar, hastanın şikayetlerini ve doktorun gözlemlerini kaydeder. Cerrah, hastanın üst göğsünü açıklayarak hava yollarını ve akciğerlerini inceler. Genellikle ameliyatın başlangıcında, oksijen tüpü yerleştirilir. Oksijen tüpünden hava alan hasta, anestezi altında kalacaktır. Ameliyatın kendisi, cerrahın hava yollarını genişletmek için kullandığı cihazlarla gerçekleşir. Bu cihazlar, akciğerlerin daha fazla hava almasını sağlamak için hava yollarının kenarlarını keser ve kaldırır. Daha sonra, hava yollarından çıkan mukusu temizlemek için bir kamera ve su akışı kullanılır. Ameliyat sona erdiğinde, hasta, ameliyat odasından çıktıktan sonra hastaneye yatırılır. Ameliyatın ardından, hastanın hava akımına bağlı olarak nefes almasını kolaylaştıracak bir tedavi uygulanır.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Amfizem ameliyatı, solunum fonksiyonlarının düzeltilmesini amaçlayan bir işlemdir. Ameliyat, hava akımının boğulmasına neden olan hava yolu büzülmelerini gidermek için kullanılır. Ameliyat, genellikle akciğerlerin küçültülmesi amacıyla, hava yoluna giren hava yollarının büzülmesi nedeniyle küçültülmesi gerektiği durumlarda kullanılabilir. Ameliyatın diğer amacı, akciğerlerin daha iyi hava almasını ve daha fazla oksijene karşı karşıya kalmasını sağlamaktır.

Amfizem ameliyatının açılımı, "Açık Hava Yolları Ameliyatı"dır. Ameliyat, hastanın göğüs kafesinin açılmasını ve akciğerlerin hava yollarının büzülmesini azaltmak için, kısa bir süre içinde, hava yolunu genişletmek için küçültülmesini gerektirebilecek doku parçalarının kaldırılmasını içerir. Ameliyatın başarıyla tamamlanmasının ardından, hastalar genellikle akciğerlerinin daha iyi hava almasını ve daha fazla oksijene karşı karşıya kalmasını hissederler. Ameliyat, genellikle hastanın solunum süresinin düzeltilmesine ve öksürük nöbetlerinin azaltılmasına yardımcı olur.

Amfizem ameliyatının riskleri nelerdir? Ameliyat, anestezi sırasında, ameliyat sırasında veya ilerleyen zamanlarda ortaya çıkabilecek bazı komplikasyonları içerebilir. Anestezi sırasında riskler, solunum yetmezliği, kalp ritim bozuklukları veya anestezi alan hastanın kendisi için öngörülmeyen reaksiyonları içerebilir. Ameliyat sırasında, kan kaybı, zarar gören organlar veya kanama ortaya çıkabilir. Ameliyat sonrası, hastalar çeşitli komplikasyonlarla karşılaşabilirler, böylelikle solunum yetmezliği, enfeksiyon veya kalp ritim bozuklukları gibi durumlar ortaya çıkabilir.
 

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,435
1,247
112
Amfizem ameliyatı, akciğerlerdeki hava akımını genişletmeyi amaçlayan bir cerrahi tedavidir. Amfizem ameliyatı; hastanın akciğerlerinin küçük boşluklarının (alveoller) çevresindeki dokuların çıkartılması, akciğerlerin küçük bir kısmının çıkartılması veya akciğerlerin küçük kesilmesi ile yapılır. Amfizem ameliyatından önce hastanın akciğer basıncının ölçülmesi gerekir. Amfizem ameliyatı, genellikle hastalık hafif ilerlediğinde veya hastalığın seyrinin iyileştiği dönemlerde yapılır. Amfizem ameliyatı, hastanın yaşam kalitesini arttırma, solunum yollarındaki tıkanıklığın ortadan kaldırılması ve hastalığın ilerlemesinin durdurulması amacıyla uygulanan bir cerrahi girişimdir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,569
1,159
112
Amfizem ameliyatı, bir hastanın akciğer hastalıklarını tedavi etmek için gerçekleştirilen bir ameliyattır. Ameliyat, amfizemli hastanın hava akışını arttırmak ve akciğerlerin daha kolay boşalmasını sağlamak için yapılır. Ameliyat, anestezi altında ve genel girişim olarak yapılır. Ameliyat, akciğerlerin içindeki hava boşluklarının küçültülmesiyle hastanın nefes darlığını ve solunumu rahatlatmak için yapılan bir girişimdir. Ameliyat, hastanın boğazından veya kaburgasından yapılır. Ameliyat, akciğerlerin boşluklarının küçültülmesi ve amfizem nedeniyle oluşan dokuların çıkarılmasıyla birlikte gerçekleşir. Ameliyatın başarılı olması ve hastanın iyi bir şekilde iyileşmesi için, cerrahi ekip ameliyatın doğru şekilde yapılmasını sağlamalıdır.
 

Elifnaz

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
307
0
0
Amfizem ameliyatı, solunum sistemi rahatsızlıklarından biridir ve solunum sistemini desteklemek için gereklidir. Bu ameliyat, düşük veya orta derecede amfizemli hastalara uygulanmaktadır. Ameliyat, hastanın solunum sisteminin göğüs duvarının arkasındaki dokuların çıkarılmasıyla başlar. Bu, hastanın hava yolunun genişlemesini ve etkilenen dokuların daha iyi hava alabilmesini sağlar. Sonra, hastanın göğüs kafesinin üzerindeki küçük kaslar ve bağlar açılır veya çıkarılır. Bu, hastanın solunum kaslarının gevşemesini ve daha iyi hava almasını sağlar. Son olarak, hastanın göğüs duvarının arkasındaki etkilenen doku parçalarının çıkarılması tamamlanır. Bu ameliyat, hastanın solunum fonksiyonlarının iyileşmesine ve daha iyi hava almasına yardımcı olabilir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,501
641
5
Amfizem ameliyatı, akciğerlerin hava alış-verişini etkileyen bir hastalık olan amfizem tedavisinde uygulanan bir tür cerrahi prosedürdür. Amfizem ameliyatının amacı, akciğerlerin hava alışverişini kolaylaştırmak ve hastanın nefes alabilmesini sağlamaktır. Amfizem ameliyatının iki temel tekniği vardır: torakoskopik (küçük deliklerin kullanıldığı) ve torasik (daha büyük deliklerin kullanıldığı) ameliyatlar. Her iki ameliyat da göğüs duvarının delinmesini gerektirir ve cerrahin amfizemli alanı görebilmesi için göğüs boşluğunu genişletmesi gerekir.

Torakoskopik ameliyat sırasında, göğüs boşluğuna küçük delikler açılır ve bu deliklerden torakoskop (cerrahi işlem için genişletilmiş bir endoskop) ile göğüs boşluğu görüntülenir ve incelenir. Bu prosedürde, göğüs duvarının kaslarını gevşetmek için gaz pompalanır. Daha sonra, göğüs duvarındaki tüm skar dokuları ve amfizemli alan kesilerek alınır. Torasik ameliyat ise, göğüs boşluğuna daha büyük delikler açılır ve göğüs boşluğunda kullanılan ince bir bıçak ile amfizemli alan ve skar dokuları alınır.

Amfizem ameliyatının etkinliği, hastanın durumuna bağlı olarak değişebilir. Genellikle, hastalara solunum fonksiyonlarının iyileşmesi ve nefes almada daha fazla rahatlık sağlanması beklenmektedir. Ameliyat sonrası hastaların solunum problemleri hafifleyebilir ve yaşam kalitelerinde belirgin iyileşme olabilir. Ancak, amfizem ameliyatının amacı hastalığı tamamen tedavi etmek değil, hastanın klinik durumunu iyileştirmek ve yaşam kalitesini artırmaktır. Bu nedenle, amfizem ameliyatının başarısını görmek için hastanın takip edilmesi ve hastanın durumu ile ilgili olarak doktor tarafından önerilen tedavi planına uyulması çok önemlidir.
 

TheZenith

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,306
107
62
Amfizem ameliyatı, kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Amfizem ameliyatı, akciğerlerde meydana gelen hastalıkla ilgili olan hipertrofi veya skar dokusunu azaltmak için yapılır. Amfizem ameliyatı, küçük bir kesi yapılarak işlem yapılan bir cerrahi prosedürüdür. Ameliyat sırasında, akciğerlerin içerisindeki skar dokusu alınarak, solunum hareketlerinin normal hale getirilmesi sağlanır.

Amfizem ameliyatı, ana kollu, torakoskopi ve torakotomi teknikleri ile yapılır. Ana kollu tekniği, küçük bir kesi ile yapılan bir girişimdir. Bu teknik, akciğerin arka tarafındaki skar dokuya ulaşmak için kullanılır. Torakoskopi tekniği, torasik duvarın ön kısmından küçük bir kesi ile yapılan bir girişimdir. Bu teknik, akciğerin iç tarafındaki skar dokusuna ulaşmak için kullanılır. Torakotomi tekniği ise, küçük bir kesi ile yapılan, hem akciğerin arka tarafındaki skar dokusuna ulaşmak hem de akciğerin ön tarafındaki skar dokusuna ulaşmak için kullanılan bir girişimdir.

Amfizem ameliyatının yapılabilmesi için hastanın sağlık durumu göz önünde bulundurulmalıdır. Ameliyat öncesi hastaya fizik muayene, akciğer grafisi veya ameliyat için gereken diğer testler yapılır. Ameliyat sırasında, girişimin başarılı olması için anestezi gereklidir. Ameliyat sonrası, hasta nefes darlığının azalmasının yanı sıra, solunum hareketlerinin normal hale getirilmesi beklenir. Bu nedenle, amfizem ameliyatı, KOAH tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,083
517
0
Amfizem ameliyatı, akciğerlerin içindeki hava tüplerinin genişletilmesi amacıyla yapılan bir operasyondur. Ameliyat, hastanın öksürmesi, nefes alması ve solunumu rahatlatmak için tasarlanmıştır. Ameliyat, anestezi altında yapılır ve bazı durumlarda, hastanın solunum aktivitesinin daha da arttırılmasına yardımcı olmak için toraks bölgesinde açıklıklar oluşturulur. Ameliyat sırasında, solunum yollarındaki büzülme ve hava kesilmesi önlenir ve akciğerlerin daha iyi çalışmasına yardımcı olacak şekilde hava tüpleri daha genişletilir. Bu, hastanın nefes almasını ve öksürmesini daha kolay bir hale getirir. Ameliyat, hastanın çok ciddi solunum problemlerinin tedavi edilmesine yardımcı olmak için yapılır. Ameliyatın başarılı olması için, hastanın durumu ve genel sağlık durumu dikkatlice değerlendirilmelidir.
 

Aybike

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
296
0
0
Amfizem ameliyatı, akciğerlerdeki hava kesesinin genişlemesini sağlamak için yapılan bir işlemdir. Amfizem ameliyatı, solunum sıkıntısı olan ve zorlu bir solunum yapmak zorunda olan kişiler için önerilir. Ameliyat, bir kalp-damar cerrahı tarafından yapılır ve ameliyat sırasında, akciğerlerdeki hava kesesini değiştirmek ve genişletmek amacıyla bir takım prosedürler uygulanır. Ameliyat sırasında, ameliyat alanına lokal anestezi uygulanır ve ameliyatçı, çeşitli hava keseleri veya dokuların yer değiştirmesi gerektiğinde bu işlemleri gerçekleştirir. Ameliyat sonrası, hasta hava keselerinde solunum fonksiyonlarının artışının daha kolay ve daha iyi olduğu gözlemlenir. Ameliyat sonrası, hasta bir süre yoğun bakım ünitesinde takip edilir ve doktor tarafından belirlenen tedavi rejimine uyulur.
 

Sennur

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
276
0
0
Amfizem ameliyatı, akciğerlerdeki hava geçişini genişletmek ve solunum kolaylaştırmak için kullanılan bir cerrahi işlemdir. Ameliyat, hava sirkülasyonunu arttırmak ve solunum sıkıntısını azaltmak için önlemler almak amacıyla yapılır. Amfizem ameliyatı, ameliyat öncesi hastanın karaciğer, böbrek ve akciğerleri incelenerek hastanın uygunluğu değerlendirilerek yapılır. Ameliyat sırasında, doktorlar, hastanın akciğerlerindeki hava kesesinin genişletilmesini amaçlamak için bir tür küresel toraks ameliyatı uygularlar. Bu ameliyat, hastanın akciğerlerindeki hava kesesinin genişletilmesi ve solunumun kolaylaştırılması için kullanılan bir cerrahi prosedürdür. Ameliyat, hastanın akciğerlerine toraks adı verilen bir açık kavite oluşturmak için bir tür dikis kullanılarak yapılır. Ameliyat sırasında, hastanın öksürük refleksi, nefes alma ve dışarı atma kabiliyeti artırılmak için cerrahi işlemler uygulanır. Ameliyat sırasında, hastanın akciğerlerindeki hava kesesinin genişletilmesi ve solunum kolaylaştırılması amacıyla bir tür küresel toraks ameliyatı uygulanır. Ameliyat sonrası, hastaya gerekli ilaçların verilmesi ve solunum egzersizleri yapması gerekecektir.
 

Ayten

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
319
0
0
Amfizem ameliyatı, solunum fonksiyonlarının iyileştirilmesini sağlamak amacıyla yapılan bir cerrahi prosedürdür. Amfizem ameliyatı, solunum yolu tıkanıklıklarının giderilmesi için bir çözüm olarak kullanılır. Amfizem ameliyatı, toraks bölgesinde oluşan hava kesesinin genişletilmesi ve küçültülmesi amacıyla yapılır. Amfizem ameliyatı, küçük bir kesi ile girişimsel olarak yapılmaktadır. Ameliyat, solunumu kolaylaştırmak ve hava yollarını genişletmek amacıyla hava keselerinden çıkarılan doku parçalarının gömülmesi ile gerçekleşir. Amfizem ameliyatı, genellikle hastanın tüm amfizemli alanlarının tek seferde tedavi edilmesini sağlar. Amfizem ameliyatı sonrası hastanın nefes almasının kolaylaşması ve solunum fonksiyonlarının düzelmesi beklenir. Amfizem ameliyatı sonrası hastanın nefes darlığının önemli ölçüde azalması beklenir.
 

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü