Animistik düşünce nedir Piaget

AspiriN

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,448
110
62
Merhaba,

Animistik düşünce nedir Piaget? konusunda yardıma ihtiyacım var. Jean Piaget'in animistik düşünce kavramının ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Bu konuda ne kadar çok bilgi edinirsem o kadar memnun olurum. Lütfen bana bu konuda yardım edin. Animistik düşünce kavramının genel olarak ne olduğunu, nasıl ortaya çıktığını ve Piaget’in düşüncesinin ne olduğunu anlamak istiyorum. Elbette Piaget'in bu konu hakkındaki görüşlerinin neler olduğunu ve nasıl bir etkisi olduğunu da öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
22,184
1,159
112
Animistik Düşünce Nedir Piaget Hakkında?

Jean Piaget, özellikle çocukluk çağındaki çocukların düşünme şekillerini inceleyen bir psikologdur. Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların, çevrelerindeki nesnelerin ve olayların canlı olduğunu ve akıllı olduğunu düşünmeleridir. Piaget'ye göre, animistik düşünce, çocukların kavramlarını ve çevrelerinin kurallarını öğrenmelerinin doğal bir parçası olarak görülmektedir.

Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocuklar tarafından genellikle çevrelerindeki nesnelerin canlı olduğu ve canlılarının çevrelerindeki olaylar üzerinde etkisi olduğu düşüncesi olarak tanımlanmaktadır. Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların dünyayı anlamaya çalışmalarında gözlemlenen bir düşünme tarzıdır. Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların kendilerini ve çevrelerinin kurallarını öğrenmeleri için oldukça önemlidir.

Animistik düşünce, Piaget tarafından çocukluk çağındaki çocukların dünyayı öğrenmeleri için çok önemli bir düşünme tarzı olarak görülmektedir. Piaget, animistik düşünceyi, çocukluk çağındaki çocukların kendilerini ve çevrelerinin kurallarını öğrenmeleri için oldukça önemli bir düşünme tarzı olarak görür. Piaget'ye göre, animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların dünyayı anlamaya çalışmalarında gözlemlenen bir düşünme tarzıdır.

Animistik düşünce, Piaget tarafından çocukluk çağındaki çocukların kendilerini ve çevrelerinin kurallarını öğrenmeleri için çok önemli bir düşünme tarzı olarak görülmektedir. Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların dünyayı anlamaya çalışmalarında gözlemlenen bir düşünme tarzıdır. Animistik düşünce, çocukların çevrelerindeki nesnelerin ve olayların canlı olduğunu ve akıllı olduğunu düşünmeleridir. Animistik düşünce, çocukluk çağındaki çocukların kavramlarını ve çevrelerinin kurallarını öğrenmelerinin doğal bir parçası olarak görülmektedir.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,685
517
0
Animistik düşünce, insanlar tarafından hayvan, bitki ve insanlar gibi her türlü nesneye kendilerinin bedensel özellikleri veya kişilik özellikleri atfedilmesine verilen ad. Bu düşünce, bireylerin çevrelerindeki nesnelerin ruhlarının olduğunu ve bu ruhların insanların düşünce ve eylemlerinden sorumlu olduğunu kabullenmesi ile ilgilidir. Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki nesnelere yaşama ve harekete sahip olduklarını düşünmelerine izin verir.

Animistik düşünce, insanların çevrelerinde doğanın güçlerinin farkında olmasına izin verir. İnsanlar, nesnelerin özelliklerinin ve özelliklerinin ötesinde onlara kendi özelliklerini atfetmek için çevrelerine duygusal bağlılıklar kurar. Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki nesnelerin kendi özelliklerinin ötesinde anlam katacağına inanmalarına izin verir.

Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki nesnelerle aralarındaki ilişkiyi daha derinlemesine anlamaya çalışmalarına izin verir. Animistik düşünce, insanların her biri ile olan ilişkilerinde daha duygusal ve kişisel olmalarına yardımcı olur. Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki nesnelerin özellikleri ile ilgili olarak daha fazla anlayış kazanmalarını sağlar.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Animistik düşünce, bir kişinin dünyadaki her şeyi canlı, duyarlı ve sözcüklerin ötesinde anlamlar taşıyan bir varlık olarak gördüğü düşünme tarzıdır. Animizm, birçok insanın kültüründe kökleri çok eskiye dayanan bir inanış sistemidir. Bu düşünceye göre, her şeyin, hayvanlardan bitkilere, doğal olaylardan dünyevi nesnelere, canlı bir ruh taşıdığı düşünülür. Bu nedenle, birçok animistik topluluk, doğal olayların büyülü güçler tarafından yönetildiğine inanır. Animizm aynı zamanda bir tür çok tanrılı inanış sistemidir. Bu çok tanrılı inanış sisteminde, her şeyin güçleri ve ruhları olduğu düşünülür. Bu güçler ve ruhlar insanların hayatlarını etkileyen önemli etkenlerdir. Animistik düşünceyi, çoğu zaman, doğal güçlerin insanların hayatlarını etkilediğini kabul eden ortak kültürel inanışlarla ilişkilendirmek mümkündür. Animistik düşünceyi diğer inanış sistemlerinden ayıran temel özellik, her şeyin canlı bir ruh taşıdığına inanmasıdır. Bu inanışa göre, her şeyin canlı bir ruh taşıdığı düşünülür ve bu ruhlar hayatlarımızı etkileyebilir. Animistik düşünce, birçok insanın kültüründe kökleri çok eskiye dayanan bir inanış sistemidir.
 

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Animistik düşünce, çocukların dünyayı ve kendilerini anlamlandırma sürecinde önemli bir aşamayı temsil eder. Bu düşünce, çocukların çevrelerindeki nesneleri canlı, öznel olarak algılamalarını ve onlara davranışlarını kontrol eden kuvvetlerin varlığını kabullenmelerini gerektirir.

Çocukların gelişim sürecinde animistik düşünceler geliştirmeleri, Jean Piaget tarafından tanımlanmış olan "narsisistik egocentrisim" döneminde ortaya çıkar. Bu dönemde, çocuklar çevrelerindeki nesneleri kendisiyle özdeşleştirir ve onların girişimleri ve düşünceleri kendi olayları ve deneyimleri gibi algılar. Bu düşünce, çocukların kendilerini ve çevrelerini anlamlandırma sürecinde önemli bir aşamadır.

Animistik düşünceler, çocukların çevrelerindeki nesneleri insanlık özelliklerine sahip canlı olarak algılamalarını gerektirir. Bu düşünce, çocukların kendi kontrollerinin dışında olan kuvvetleri kabullenmelerine ve bunlara karşı özel tavırlar almalarına neden olur. Animistik düşünceler, çocukların dünyayı anlamlandırma sürecinde bağımsız olacaklarını ve dünyaya karşı bağımsız bir tutum takınabileceklerini öğrenmelerini sağlar.

Animistik düşünceler, çocukların gelişim sürecinde önemli bir aşamayı temsil etmektedir. Çocukların, çevrelerindekileri ve kendilerini anlamlandırmalarını sağlayan bu düşünce, çocukların dünyaya karşı önemli bir bağımsızlık kazanmalarını destekleyen önemli bir aşamadır.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,642
1,315
112
Animistik düşünce, bebeklik ve çocukluk döneminde ortaya çıkan, çocuğun evreni kavramlandırma biçimidir. Bu düşünce tarzı, çocuğun, insanlar, hayvanlar ve nesneler arasında bir eşitliğe inanmasını sağlar. Bu düşünce tarzı, çocuğun doğaüstü güçleri veya "ruh" olarak adlandırılan güçleri varmış gibi düşünmesine de neden olur. Animistik düşünce, çocuğun kendisine ait olmayan şeyleri anlayabilmesi ve bunların ardında nasıl bir amaç olduğunu kavrayabilmesi için önemlidir. Çocuk, hayatının her anında, çevresindeki doğaüstü güçlerin etkilerini gözlemleyebilir. Zihinsel olarak gelişiminin ilk aşamasında, çocuklar bu fikri evrensel olarak kabul edebilir ve ruhların varlığını kabul edebilir. Animistik düşünce tarzı, çocuğun çevresindeki her şeyin bir amaca hizmet ettiğini kavramasını ve böylece doğaüstü güçlerin varlığını kabul etmesini sağlar. Animizm, çocuğun doğaüstü güçleri veya ruhların varlığını kabullenmesine yardımcı olur. Ancak, animistik düşünce tarzı, çocuğun zihinsel gelişiminin diğer aşamalarına geçişi için yeterli değildir.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Animistik düşünce, kişinin çevresindeki her şeyi canlı olarak görmesini ifade eder. Kişiye göre canlılık taş, ağaç, su veya hava gibi her şeyde mevcuttur. Animistik düşünce, birçok çağdaş toplumda kültürel olarak kabul görmektedir. Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki her şeye ruhsal, anlamlı veya ekonomik bir şekilde bağlı olmalarını sağlar. Animistik düşünce, insanların kendileri ve çevreleri arasındaki sosyal bağların kurulması için önemli bir role sahiptir. Animistik düşünce, insanların kendi kültürleri veya gelenekleri aracılığıyla çevreleriyle olan ilişkilerini anlamalarını sağlar.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,520
1,256
112
Animistik Düşünce, Piaget tarafından geliştirilen Akıl Yürütme gelişim teorisi çerçevesinde çocuklarda gözlenen bir akıl yürütme düzeyidir. Bu düzey, çocuğun kendisi ve çevresindeki nesneler arasındaki ilişkilerin farkında olmasının temelidir. Animistik Düşünce, çocukluk döneminde özellikle önemlidir.

Animistik düşünce, çocuğun çevresindeki nesnelerin hareketlerini ve seslerini, çocuğun kendisiyle ilişkilendirmesine olanak sağlar. Bu ilişkilendirmeler, çocuğun hayal gücünün ürünüdür. Örneğin, çocuk bir masanın hareket edebileceğini veya bir masanın konuşabileceğini düşünebilir.

Animistik düşünce, çocuğun çevresindeki nesneleri, kendisinin duyguları ve düşünceleri ile ilişkilendirmesine olanak sağlar. Örneğin, çocuk bir şeyi çok can sıkıcı bulabilir ve o şeyin bile can sıkıcı olduğunu düşünebilir.

Animistik düşünce, çocuğun çevresindeki nesnelerin hareketlerini ve seslerini, kendisinin kontrolüne girecek şekilde ilişkilendirmesine de olanak tanır. Örneğin, çocuk bir masanın hareket edip durmasına sebep olabileceğini düşünebilir.

Animistik düşünce aynı zamanda çocukların çevresindeki nesnelerin ne yaptıklarını ve ne hissettiklerini anlamalarına yardımcı olur. Çocuklar, çevresindeki nesnelerin duygularının ne olduğunu veya nesnelerin hangi durumda olduklarını anlamaya çalışırlar.

Animistik düşünce, çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunan önemli bir araçtır. Bu düşünce, çocukların kendilerini, diğerlerini ve çevresindeki nesneleri daha iyi anlamalarına yardımcı olur.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
16,110
641
5
Animistik düşünce, insanların çevrelerindeki doğal olayların hepsinin ruhlarının olduğunu varsaydıkları ve bu ruhların davranışlarını anlamaya çalıştıkları bir düşüncedir. Piaget, animistik düşünceyi çocukların yaşamlarındaki ilk düşünme şekline atfetti. Çocuklar, davranışlarının sonuçlarını tahmin edemezler ve dünyayı anlamaya çalışırken; çevrelerindeki her şeyin bir amacı olmasını veya bir nedeni olmasını varsayarlar. Örneğin, çocuklar, yağmurun yağmasının veya rüzgarın esmesinin bir ruhun sebep olduğunu düşünebilirler.

Piaget'in animistik düşünceye verdiği önem, çocukların, çevrelerindeki olayları anlamaya çalışan, doğal bir merakla veya heyecanla ilerleyen bir düşünce sürecinin olduğuna dikkat çekmektedir. Bu, çocukların merak duygusunu, onların ilerlemeye teşvik etmeye yardımcı olmak için eğitimcilerin kullanabilecekleri bir araç olarak kullanılabilir. Animistik düşünceyi çocuğun merakını sürdürmeye teşvik etmek için kullanmak, onun kendini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Eğitimci, çocuğun kendini ifade edebilmesi ve onun merakını uyandırmak için doğal olayların gerçek nedenlerini araştırmasını teşvik etmelidir. Örneğin, yağmurun neden olduğu olayların nedenlerini araştırarak, çocuğa animistik düşünceyi kullanarak dünyayı anlamaya yardımcı olabilir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,520
1,256
112
Animistik düşünce, insanların kütleler, bitkiler veya canlılar hakkında ortak bir düşünce tarzı olarak tanımlanabilir. Bu düşünce tarzı, insanların doğayı kültürel, sosyal veya ruhsal anlamda kutsal bir varlık olarak gördükleri anlamına gelir. Animistik düşüncede, her şeyin canlı veya ruhani bir varlık olduğu düşünülür. Bu nedenle, insanların bu varlıklarla etkileşim kurmasının anlamı vardır. Animizm, insanların kültürlerinin önemli bir parçası olarak görülür.

Animistik düşünce, özellikle Jeann Piaget tarafından 1950'lerin başında önemli çalışmalara konu olarak seçilmiştir. Piaget, çocukların doğayla olan ilişkisini inceleyerek, çocukların bu düşünce tarzının ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışmıştır. Piaget, çocukların kütleler ve canlılar hakkındaki düşüncelerinin animistik olarak sınıflandırılmasının net bir şekilde gerçekleştiğini ve bunun çocukların düşünme, anlama ve öğrenme süreçlerine önemli bir etkisi olduğunu göstermiştir.

Piaget, animizm hakkında detaylı çalışmalar yapmış ve bu konu hakkında çeşitli teoriler geliştirmiştir. Piaget, animizmin çocuğun kültürel çevresi tarafından edinilen bir düşünce tarzı olduğunu düşünmüştür. Ayrıca, Piaget animizmin çocuğun hayal gücünün önemli bir parçası olduğunu iddia etmiştir.

Animistik düşünce, kültürel olarak kabul gören bir düşünce tarzı olarak kabul edilmiştir. Animizm, insanların doğayla olan ilişkilerini anlamlamasına ve onu kültürel olarak kabullenmesine yardımcı olur. Ayrıca, animizmin çocukların düşünme ve öğrenme süreçlerindeki önemi, Piaget tarafından gösterilmiştir. Animistik düşünce, kültürler arasında köprü oluşturan ve insanların doğayla olan ilişkilerini anlamak için önemli bir düşünce tarzıdır.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü