Ara Taş Çağı Nedir?
Ara taş çağı, çok taraflı bir kültürel ve teknolojik dönemdir. Bu dönem, yaklaşık olarak -20000 ile -3000 yılları arasında bulunur. Bu dönem, Neolitik Devrim ile başlayıp, erken Bronz Çağı ile sona erer. Bu dönemde insanlar ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlardı. Ara taş çağında, insanlar mevcut olan teknolojik araç ve gereçleri geliştirerek, daha önce elde edilemeyen şeyleri yapmaya başladılar.
Ara Taş Çağında Ne Yapılıyordu?
Ara taş çağında, insanlar tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlardı. Ara taş çağında, insanlar daha kalıcı yerleşimler kurmaya başladılar. Bu yerleşimleri, toprak ve taştan yapılan evlerde yaşayan insanlar oluşturuyorlardı. Ayrıca, bu dönemde insanlar ilk kez tekstil üretimine de başladılar. Uygun durumlarda, kurutulmuş ağaç dalları, odun ve taşlar kullanılarak yapılan aletler kullanılarak, tarımsal ürünleri üretmeye başladılar.
Ara Taş Çağında İnsanların Yaşam Tarzı Nedir?
Ara taş çağında, insanların yaşam tarzı, bugünkü yaşam tarzından farklıydı. İnsanlar, daha çok toplu yaşamayı tercih ediyorlardı. Ayrıca, bu dönemde insanların arasında eşitlik ve paylaşım vardı. İnsanlar, aynı yerde yaşayan komşuları olan küçük topluluklar oluşturuyorlardı. Bu toplulukların arasında, ortak işleri üstlenmek için çalışan gruplar da mevcuttu.
Ara Taş Çağının Sonu Nedir?
Ara taş çağının sonu, erken Bronz Çağı ile olmuştur. Ara taş çağının sonu, insanların yeni teknolojilere ve daha gelişmiş silahlara erişmesi ile olmuştur. Bu da insanların, daha çok kontrol edebilecekleri bölgeleri ele geçirmelerine olanak sağlamıştır. İnsanlar, bu dönemde değişik silahların kullanılmasını öğrenmişlerdir. Erken Bronz Çağının başlaması, insanların daha kalıcı yerleşimler kurmalarını ve daha gelişmiş kültürler oluşturmalarını sağlamıştır.