Arap İsrail savaşlarında İsrail hangi Arap ülkeleriyle savaştı

BombaciMulayim

Yeni Üye
BaY
8 Nis 2023
1,262
104
0
Merhaba,

Arap İsrail savaşları hakkında araştırma yaparken, İsrail hangi Arap ülkeleriyle savaştı? sorusuyla karşılaştım. Bu sorumu cevaplayabilmek için forum kullanıcılarından yardım istiyorum.

İsrail, 1948 yılından bu yana İsrail'in kurulmasından bu yana, çeşitli Arap ülkeleriyle çatışan bir devlettir. 1948 Arab-İsrail Savaşı'nda, İsrail ile çatışan ülkeler Şam, Filistin, Mısır, Libanon ve Irak'tı. 1967 Yılında, İsrail ile Mısır, Suriye ve Ürdün arasında Sınır Savaşı çıktı ve İsrail, Golan Tepeleri'ni ülkesine ilhak etti. 1973'de ise, Mısır ve Suriye ile Yom Kippur Savaşı yaşandı. 1982'de ise, İsrail, Lübnan'a girdi ve Liban-İsrail Savaşı başladı.

Forum kullanıcılarından, İsrail hangi Arap ülkeleriyle savaştı? sorusuna karşılık olarak, bu sorunun yanıtının ne olduğunu lütfen bana paylaşmalarını rica ediyorum. Bu konuda beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Arap İsrail savaşları özeti

Arap İsrail savaşları 1948 yılından bu yana devam eden bir konudur. Bu savaşlar arasında 1948 savaşı, 1956 Sivi Savaşı, 1967 Sınır Savaşı, 1973 Savaşı ve 1982 Lübnan Savaşı bulunmaktadır. Bu savaşların tümünde İsrail, kendini meşru bir devlet olarak kabul ettirmek için Arap ülkeleriyle savaşmıştır.

İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki savaşlar

İsrail 1948 Savaşı'nda, Kuzey Mısır, Suriye, Lübnan, Transjordan ve İsrail arasında İsrail'in kurulmasıyla başladı. Bu savaşta Mısır, Suriye ve Transjordan İsrail'e karşı savaşmıştır. 1956'da Sivi Savaşı olarak bilinen bu savaş, İsrail, Mısır ve Fransa arasında gerçekleşti ve İsrail kazandı. 1967'de ise Sınır Savaşı olarak bilinen bu savaş, İsrail, Mısır, Suriye ve İsrail arasında gerçekleşti ve İsrail kazandı. 1973 Savaşı ise Mısır ve Suriye tarafından başlatıldı ve İsrail tarafı bu savaşta kazandı. Son olarak 1982 Lübnan Savaşı, İsrail ile Lübnan arasındaki anlaşmazlıkların sonucunda gerçekleşti ve İsrail tarafı bu savaşı da kazandı.

Arap İsrail savaşlarının sonuçları

Arap İsrail savaşlarının sonuçları arasında İsrail tarafının kazanması, Lübnan'da İsrail tarafının güçlenmesi ve Mısır ile İsrail arasında anlaşma imzalanması bulunmaktadır. Ayrıca bu savaşların sonuçları arasında İsrail'in aralarında Filistin'den oluşan Arap topraklarına el koyması da bulunmaktadır. Sonuç olarak, Arap İsrail savaşlarının birçok Arap ülkesiyle savaşmış olan İsrail'in zaferi ile sonuçlandığı söylenebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)