Araplarda bedevi ne demek

baymax

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,364
124
62
Merhaba,
Araplarda bedevi ne demek? sorusunu çözmeye yardım edebilir misiniz? Bu konu hakkında bilgi sahibi olanların görüşlerini çok merak ediyorum. Araplarda bedevi kelimesi, çoğunlukla orta Doğu ülkelerinde yaşayan ve çoğunlukla kurak bir iklimde yaşayan nomadik göçebe grupları olarak tanımlanır. Bedeviler, çadırlarını her yerde taşıyabildikleri için, araziler arasında göç etmeyi tercih ederler. Aynı zamanda, günlük hayatlarını daha esnek bir şekilde yaşamak için, çoğunlukla tarım ve hayvancılık ile geçinirler. Bedevi kültürü, Arap kültürünün önemli bir parçasını oluşturur ve bu kültürün günlük hayatın birçok alanına etkisi vardır.

Bu konuda öğrenmek istediğim, bedevi kültürünün ne gibi özellikleri olduğu ve bu kültürün Arap kültürünün ne şekilde dönüşümüne neden olduğu hakkında. Herhangi bir konu hakkında yardım edebilecek olanların görüşlerini çok merak ediyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Teşekkürler.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,222
1,256
112
Araplarda Bedevi Ne Demek?

Arapça'da bedevi ne demek sorusu konuşulurken, Arap arkeolojik ve tarihsel kökeni anlamak için önemlidir. Arapça'da bedevi, özellikle Arap Yerlisi olan bedevilerin yaşadığı Arap Yarımadası'ndaki yerli halkını ifade eder. Bedeviler, M.Ö. 7. yüzyılda ortaya çıkan ve Arap Yarımadası'ndaki çöllerde sıkışmış olan yerli Arap halklarından oluşan bir etnik gruptur.

Bedevilerin Kökeni ve Tarihsel Geçmişi

Bedevilerin kökeni, Arap Yarımadası'nda yaşayan eski Arap halkının kökenine dayanmaktadır. Arap kabileleri, M.Ö. 7. yüzyılda ortaya çıkan ve çöllerin ötesinde kurulan farklı Arap kabileleriyle ilişkili olarak Arap Yarımadası'na göç ettiler. Bedeviler, aralarında çok sayıda farklı kabile olan Arap kabilelerinin üyelerinden oluşur. Arap kabileleri arasında en ünlü olanlar şunlardır: Kureyş, Adnânî, Tayy, Mudar, Hâşim, Kinânâ, Qahtân, Kays, Ja'd, Nizâr ve Nasr.

Bedevi Kültürü ve Gelenekleri

Bedevilerin kültürü ve gelenekleri, eski Arap kabilelerinin geleneklerinden türetilmiştir. Bedevi kültürü, savaşçı bir ruhla, özgürlük ve mücadele hakkını savunan bir toplum tarzını temsil eder. Bedeviler, çoğunlukla kabileler arasındaki çatışmaların önüne geçmek için ödünç alınan ve ödünç para olarak kullanılan törenlere sahiptir.

Bedevilerin Dini

Bedevilerin dini, çok az değişiklik gösteren ve esas olarak ve İslamiyet'in öncüsü olan Hicret Edebiyatına dayanan ve Arap kabilelerinin geleneklerine dayanan İslamiyet'tir. Bedeviler, Arap Yarımadası'ndaki göçebe kabilelerin İslamiyet'e geçişinin öncülüğünü yapmıştır.

Sonuç

Araplarda bedevi ne demek sorusuna cevap olarak, bedevi, Arap Yarımadası'nda yaşayan eski Arap kabilelerinin üyelerinden oluşan ve İslamiyet'in öncüsü olan Hicret Edebiyatına dayanan bir etnik grup olarak tanımlanır. Bedevilerin kültürü ve gelenekleri, özgürlük ve mücadele hakkını savunan savaşçı bir ruhla temsil edilir ve dini İslamiyet'tir.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Bedevi, Arap kültüründe Arap asıllı olsun ya da olmasın, çoğunlukla açık alanlarda yaşayan ve kendi kendine yeten kabileler ya da kabileler olarak bilinen insanlar anlamına gelir. Bedevi aynı zamanda kültürel, sosyal ve ekonomik anlamda bağımsızlık ve özgürlük için mücadele eder. Bedevi hayat tarzının özelliği, hayatta kalma yeteneklerini ve tarım ve kıtlık durumlarına uyum sağlamayı kullanarak çok değişken koşullara adapte olmaktır.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Bedevi, Türkçe kökenli bir kelime olup, çoğunlukla Arap kültürü ile ilişkili olarak kullanılmaktadır. Bedevi, düzensiz ve sürekli seyahate çıkan, çoğunlukla köyleri için arabayla seyahat eden, geleneksel olarak köyleri arasında yaşayan ve çoğunlukla çobanlık ya da hayvancılık yapan nomadik bir halk olarak tanımlanır. Bedevilerin çoğu Arap kökenli olmakla birlikte, Türk, İran ve Afgan kökenlerinden de gelenler bulunmaktadır. Bedeviler, zengin bir kültürün ve tarihin sahibidir. Çoğu insan tarafından sevgi ve saygı ile karşılanmaktadır. Bedevi kültürünün temel karakteristikleri arasında özgüven, güç, kararlılık, cesaret, ahlak, dürüstlük ve merhamet bulunmaktadır. Bedeviler, yaşamlarını geleneksel olarak sürmektedir ve bu yaşam tarzının özünde korunma ve dayanışma vardır.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Bedevi, Arap kültüründe, çöl yaşamının ve çöl hayatının simgesi olarak kullanılan bir terimdir. Bedevi geçmişte çöllerde yaşayan veya çöl yolculuğu yapan insanlara verilen bir isimdi. Bedevi, çöllerde yaşamını sürdüren ve aynı zamanda çölde köpekbalıkları avlayarak hayatını sürdüren insanların genel adıdır. Bedevi, çöl koşullarının zorluğuyla başa çıkma becerisi gösteren kahramanlara da verilen bir isimdir. Bedevi, çöl hayatının ve yaşam tarzının bir sembolü olarak hâlâ günümüzde kullanılmaktadır. Bedeviler, çölteki özgürlüklerinin altında, yüksek mertebelere ulaşma arzusuyla kendi geleneklerini yaşamaya devam ederler.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Bedevi, Arap kültüründe yaşayan ve bölgeye özgü olan insanların sınıflandırılması olarak tanımlanır. Bedevi, çoğunlukla karışık sert ve yaşlı bir yaşam tarzına sahip olan, gezgin, nomadik ve sağlam bir hayat tarzını yaşayan insanları tanımlar. Bedevi kültüründe, hayvancılık ve tarım öncelikli olarak gelir getirici faaliyetlerdir. Bedevi kültüründe, yaşam tarzının temel ilkeleri arasında özgürlük, paylaşım, misafirperverlik ve saygı vardır. Bedeviler, Arap kültüründe, çok sayıda isimle anılır, ancak genel olarak “Bedevi” olarak adlandırılır.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Bedevi, Arap kültüründe bir yaşam tarzını tanımlayan bir terim olarak kullanılır. Bedevi yaşamının kendine özgü bir toplumsal yapısı vardır ve bu yaşam tarzının özellikleri şöyle sıralanabilir:

1. Bedeviler, yüzyıllardır Arap çöllerinde yerleşik yaşamayı seçmiştir. Çöl hayatının temel aktivitesi otlaklarının korunması, koruyucu tarım ve hayvancılık yapmaktır.

2. Bedevi kültüründe, aile ve aile bağları çok önemlidir. Bedeviler yüzyıllardan beri aynı aileden gelen insanlar olarak bir araya gelmişlerdir ve aralarında yakın bağlar kurmuşlardır. Her aile genellikle aynı otlağı paylaşır ve çölde yerleşik yaşamaya karar verir.

3. Bedevi toplumunda, adalet ve takdir kuralları çok önemlidir. Çölde yaşayan insanlar arasında anlaşmazlıklar çok sık görülür ve bu durumlarda adaletli bir sonuca ulaşmak için, çöl halkının kendine özgü takdir kuralları uygulanır.

4. Bedevi kültüründe, insanlar arasındaki dayanışma ve yardımlaşma çok önemlidir. Aileler arasında yardımlaşma geleneksel olarak önemli bir yer tutar ve her aile diğerlerine yaşam için gerekli olan malzemeleri sağlarlar.

5. Bedevi kültüründe, sağlık ve eğitim çok önemlidir. Çölde yaşayan insanlar, sağlık hizmetlerinden ve eğitimden önemli ölçüde yararlanırlar ve bu alanlarda gösterdikleri özen, çölde yaşayan insanların yaşam kalitelerinin artmasına yardımcı olur.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Bedevi (Türkçe: bedevî), Arap kültüründe, yurttaşlık statüsünden bağımsız, bölgede yaşayan, göçebe bir topluluk olarak tanımlanır. Bu topluluklar, çoğunlukla kendi aralarında kültürel, dini ve etnik bağları olan, genellikle düşük gelirli, sosyal yapılarına bağlı olarak fakir ve mağdur gruplardır.

Bedeviler, çoğunlukla ticari faaliyetlerde bulunurlar. Bazıları ticaret yapar, hayvancılık yapar veya tarımda çalışır. Bedeviler, bölgede yaşayanlarla kültürel ve ticari ilişkiler kurarlar. Bedevi kabilelerinin kültürü, yönetim biçimleri ve toplumsal ilişkileri, diğer bölge halklarından çok farklıdır.

Bedevi kültürü, Arap dünyasında uzun bir tarihe sahiptir. Bedevilerin, kendi aralarında özgün kültürleri ve gelenekleri vardır. Bedeviler, otoriteyi kabile reisleri ya da çoğunlukla kadınlar aracılığıyla organize ederler. Bedevilerin aralarında geçen ticari ve kültürel ilişkiler, Arap ülkelerinin komşularını da kapsayabilir.

Bedevi topluluklarının kökeni, Mısır, Süryanî, Hint, Çin ve İran kültürlerinden gelmektedir. Bedevilerin kültürü, kendi aralarında özel ifade ve danslar, müzik ve eğlenceleriyle karakterize edilir. Bedevilerin geleneksel giysileri, kendilerine özgü ve oldukça renkli elbiselerdir.

Bedevilerin dini inançları, İslam'ın yanı sıra, kabilelerinin kültürel kökenlerine bağlı olarak, İbrahimî ve Animist inançları da içerir. Bedevilerin geleneksel değerleri, aşiret bağları, eşitlik, yarışma, hakkaniyet ve sadakat üzerine kuruludur. Bedevi topluluklar, İslam'ın çeşitli yorumlarını benimserler. Bu yorumlar, toplulukların kültürel kökenlerine ve geleneklerine bağlıdır.
 

tosunami

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
6,011
0
0
Bedevi, Arapların yaşadığı çöl ve kırsal alanlarda yerleşmiş nomadik kabileler anlamına gelmektedir. Bedevi kabilesi, kendi aralarında siyasi ve askeri bir birlik sağlamak için bir araya gelmiştir. Genellikle çobanlık ve hayvancılıkla uğraşan bedeviler, çadırlarının içinde kadınları, çocukları ve evcil hayvanlarıyla beraber yaşamaktadır. Bedevi kabilesi, sınırlı kaynaklarını etkin bir şekilde kullanmak ve aynı zamanda kendilerini korumak için hareket edebilmek adına büyük bir sosyal örgütlenme içinde yaşamaktadır. Bedevi kabilesi, toplumlarının kuralları ve geleneklerini koruma ve sürdürme için önemli bir rol oynamaktadır. Bedevi kabilesi, çoğu zaman sınırlı kaynaklarını etkin bir şekilde yönetmek ve koruyucu sosyal ilişkiler kurmak için uyum ve adaptasyon yeteneği göstermektedir. Bedeviler, çöl ve kırsal alanlarda yaşayan insanların özellikle de geleneksel kültürlerini yaşamak ve korumak için büyük bir öneme sahiptir.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,222
1,256
112
Bedevi, Arap kültüründe yaygın olan bir terimdir. Bedevi, Arapça'da "yabani veya vahşi" anlamına gelir ve Arap'ta çöllerde yaşayan kişileri ifade eder. Bedevilerin yaşam tarzının temel özelliği, sınırlı kaynaklara sahip olmaları ve bu kaynakları üretim, ticaret veya hayvancılık aracılığıyla kullanmalarıdır. Bedevi topluluklarının kültürleri, töreleri, gelenekleri, dini inanışları ve örf ve adetleri çok farklı ve benzersizdir. Bedeviler, tarih boyunca özgür ve bağımsız bir yaşam tarzına sahip olmuşlardır.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Bedevi, Arap kültüründe yaşayan, özellikle kumlu arazilerde yaşayan nomadik bir topluluk anlamına gelmektedir. Bedeviler, çoğunlukla koyun, keçi ve deve çobanlığı ile uğraşırlar. Genellikle kendi kültürlerini ve geleneklerini korumak için diğer topluluklardan izole olurlar. Aynı zamanda, bedevi toplulukları çok sayıda sanat ve ticaret gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirmiştir. Son zamanlarda, bedevi topluluklarının yaşam biçimleri modern toplumlarda önemli değişiklikler göstermiştir. Bedevi kültürünün gelenekleri, konuşma dilleri ve kültürel kodlarının çoğu, zaman içinde yitmiştir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,345
1,315
112
Bedevi, Araplar arasında, sığırlarını koydukları alanlara göç etmek için kullanılan herhangi bir yerel ya da düzensiz oluşumu tanımlayan bir terimdir. Bedevi köyleri, çoğunlukla çöl ortamında kurulur ve bu köyler, köyler arası seyahatleri kolaylaştırmak ve geçim kolaylıklarını sağlamak için tasarlanır. Bedevi yaşamı, insanların bir arada yaşamalarını sağlayarak, çöl ortamında hayatta kalmalarına yardımcı olan, kültürel ve sosyal bir topluluk oluşturmasını sağlar.

Bedeviler, çöl yaşamının zorluklarını karşılamak için gelişmiş çöl tarımı ve hayvancılık teknikleri kullanır. Bedeviler, çöldeki bitkileri, hayvanları ve diğer kaynakları kullanarak kendilerine gıda, giyecek ve barınak sağlar. Çöl ortamında hayatta kalmanın en etkili yollarından biri de paylaşım ve yardımlaşmadır. Bedevilerin toplu yaşamı, paylaşım ve yardımlaşma duygularının gelişmesi ve güçlenmesi için ideal bir ortam sağlar. Bedeviler, çöl yaşamının zorluklarını karşılamak için birbirlerine yardım etmeyi ve güven duygusu geliştirmeyi öğrenmiştir.

Bedevi kültürü, daha önce hiç olmadığı kadar önemli bir konu haline geldi. Bedevilerin çöl ortamında yaşamlarını sürdürmek için kullandıkları teknikler, çevresel etkilere karşı korumalı tarıma ve hayvancılığa dayanıyor. Bedevilerin, çöl ortamında kültürlerini ve geleneklerini sürdürmelerine ve yaşama şansını elde etmelerine yardımcı olan ekolojik ve sosyal uyumlarının anlaşılması, çöl yaşamının daha kalıcı olmasını sağlayacak önemli bir adım olacaktır.
 

learnedkiller

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,281
115
2
Bedevi, Arap kültüründe özellikle çöllerde yaşayan nomadik kabileleri ifade eder. Bedeviler, çöllerde kendilerine özgü bir yaşam biçimi geliştirmişlerdir. Bedevi kabileleri İslamiyet öncesi zamanlarda yaşamışlardır. İslamiyet'in yayılmasıyla birlikte, bedevi kabileleri de İslamiyet'in etkisi altına girmiş ve İslami kurallara göre yaşamaya başlamışlardır.

Bedevi kabileleri özellikle deve, at ve koyun gibi hayvanları kullanıp, aralarında ticaret yapmışlardır. Deve ve atlarının yanında, büyük koyun sürüleriyle de zaman zaman çöllerden çölere göç etmişlerdir. İslamiyetin yayılmasıyla birlikte, bedevi kabilelerinin sürüleri, insanların ihtiyaçları olan yiyecek, giyecek ve diğer malların taşınmasını sağlayan önemli bir araç haline gelmiştir.

Bedevi kabilelerinin yaşam tarzı çoğunlukla hayvancılık ve ticaretten oluşur. Bedevi kabileleri, çölün koşullarına bağlı olarak, çoğu zaman aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Bu sebeple, bedevi kabileleri, çölde yaşamlarını sürdürmek için birbirleriyle ilişkiler kurma ve ticaret yapma becerisine sahiptir.

Bedevi kabilelerinin yaşam tarzı, İslamiyetin yayılması ile birlikte değişmeye başlamıştır. İslami kurallara göre yaşamaya başlamışlar ve farklı toplumlardan gelen insanlarla daha sıkı ilişkiler geliştirmişlerdir. Bedevi kabilelerinin yaşamı, İslamiyetin yayılması ile birlikte çok değişmiş ve zaman içinde daha modern bir hal almıştır.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,885
1,159
112
Bedevi, Arap kültüründe, genellikle sıkı bir ahlak ve onur kurallarına uymaya özen gösteren bir kabile ya da topluluk olarak tanımlanır. Bedevi kabileleri Arap Yarımadası'nda, çoğunlukla çöl ortamında yaşarlar ve tarımla uğraşırlardı. Bedevi kabilelerinin özellikleri arasında sert ahlak kuralları, savaşçı ruh ve dürüstlük sayılabilir. Bedevi kabilelerinin kültürü, davranışları, gelenekleri, müzikleri ve hatta dansları vardır. Ayrıca, bedevi kabileleri, özellikle de geleneksel çadırları ile tanınır.
 

Aysun

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
292
0
0
Bedevi, Arap kültüründe özellikle çöl ve kırsal alanlarda yaşayan bir gruptur. Genellikle çöl yaşamı sürüyorlar ve kendilerini bedevi olarak tanımlıyorlar. Bedevilerin yaşam tarzı çöl yaşamına uygun olarak, oldukça farklıdır. Çoğu zaman nomadik olarak yaşarlar ve gerçek anlamda özgürlük içinde yaşarlar. Çölde hayatın derecesi oldukça düşüktür ve bedeviler çoğu zaman hayvanların besinlerini avlamak ya da çölde biten bitkileri toplamak için çaba harcamak zorundadır. Bedevi kültürü çok eski zamanlara dayanmaktadır ve bu kültürde büyük önem taşıyan geleneksel değerler vardır. Bedeviler genellikle kendi aralarında sosyal ilişkiler kurarlar ve kendi aralarında çok iyi bir iletişim kurarlar. Bedevi kültürünün en önemli özelliklerinden biri de, kendi aralarında oluşturdukları kuralların günlük yaşamlarını kolaylaştırmasıdır.
 

Melis

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
273
0
0
Bedevi, Araplar tarafından kullanılan bir terimdir. Bedevi, bir kabileye veya köyüne ait olan, özgür ve bağımsız olan, içki, cinayet gibi suçların işlenmesi veya köyün ortak mallarının kullanılması gibi konularda kendi kurallarını koyan ve uygulayan sıradan insanları tanımlamak için kullanılır.

Bedeviler, geleneksel Araplardan farklı olarak, özgür olmaları ve kendi kurallarını kendi belirlemeleri nedeniyle, kabilelerin kurallarına uymak zorunda olmayan, bağımsız bir yaşam tarzına sahiptirler. Bedevilerin bazıları, özellikle çöllerde yaşayan bedeviler, sığırları otlatmak, kazıklar üretmek, köle ticareti yapmak ve çölün arazilerinden geçimlerini sağlamak için çalışmak zorunda kalıyorlar.

Bedeviler aynı zamanda genellikle çoğu zamanlarını kabilelerin çatışmalarını önlemek veya çatışmaların arasında siyasi olarak aracılık etmek için harcarlar. Bazı bedevilerin bazı kabileler arasında uzun süredir süregelen ticari ilişkileri de koruduğu bilinmektedir.
 

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
15,814
641
5
Bedevi, Arap kültüründe bir çöl yaşamının yaşandığı ya da yaşatıldığı kabileleri ifade eder. Bedeviler geleneksel olarak çöl ortamının sıcaklıkları ve su bulma zorluklarının etkisi altında yaşamlarını sürdürmek zorundadırlar. Bedeviler, özellikle atlara binmeyi ve çöl yolculuğu yapmayı kültürel olarak önemli bir etkinlik olarak görürler. Ayrıca, bedevilerin çoğu, geleneksel çöl yaşamının günlük görevlerini yerine getirmek için kabileler arasında hareket etmektedir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü