Arta kalmak ne demek

HyperGalactic

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,470
131
62
Merhaba,

Arta kalmak ne demek? sorusuna cevap arıyorum. İnsanların, hedeflerine ulaşma konusunda başarısız olduğu durumlarda arta kalmak ne anlama geliyor? İş hayatındaki başarısızlıklar, akademik başarısızlıklar veya sosyal hayatında başarısızlıklar için arta kalmak neyi ifade ediyor?

Konu hakkında kendi deneyimlerini veya başkalarının deneyimlerini paylaşarak yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca, arta kalmak hakkında konuşmak veya başkalarının yorumlarını dinlemek için hangi platformları önerirsiniz? Sizin desteğinizi çok önemsiyorum. Teşekkürler.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Arta Kalmak Ne Demek?

Arta kalmak, sözcüklerin tam anlamıyla, bir şeyin geri kalması veya başarısız olması anlamına gelir. Arta kalmak, bir çaba için izlenen hedeflerin tamamlanamamasına, başarısızlığa veya başarısız olmaya neden olan bir durumdur. Arta kalmak, genellikle bir başarısızlık veya yetersizlikle sonuçlanan bir durumdur. Arta kalmak, genellikle bir şeyin yeterli olmamasından kaynaklanır.

Arta Kalmak Neden Olur?

Arta kalmak, genellikle yeterli çaba ve çalışmaya gösterilmemesi nedeniyle ortaya çıkar. Bir çalışma veya projenin başarısız olmasının nedenleri arasında, yeteri kadar çalışma yapmamak, çalışma yeterince planlamamak, çalışmayı yeterince zamanında tamamlamamak da olabilir. Bunlar, arta kalmak için temel sebeplerden bazılarıdır.

Arta Kalkmak İçin Ne Yapılmalı?

Arta kalmanın önlenmesi için, çalışmanın planlanması çok önemlidir. Bir çalışma veya projenin başarıyla tamamlanması için, çalışmaya gereken çaba ve zamanın belirlenmesi gerekir. Bu, çalışmanın başarılı bir şekilde tamamlanması için çok önemlidir. Ayrıca, çalışmaya ihtiyacı olan kaynakların sağlanması, çalışma sürecinin denetlenmesi ve çalışmanın zamanında tamamlanması da önemlidir. Bunlar, arta kalmaktan kaçınmak için yapılması gerekenler arasındadır.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Arta kalmak, yeterince kullanılmamış kaynakların veya ürünlerin, herhangi bir nedenle kullanılamayan veya başka bir amaç için kullanılamayan artıkların kalan kısmını ifade eder. Arta kalan maddeler, üretim işlemlerinde ya da satın alma işlemlerinde üretim veya satın alma öncesinde planlanan miktardan daha fazla üretilmiş veya satın alınmış olabilir. Arta kalmak, çoğu zaman üretimi veya satın almayı daha verimli hale getirmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Arta kalmak, herhangi bir şeyin kullanımından daha çok geri kalan veya boş kalan miktarı anlamına gelir. Bir örnek olarak, bir araba için yakıt alırken, fazladan yakıt almak, arabanın yakıt deposunda arta kalan miktarın dolarını ifade eder. Arta kalmak, genellikle bir kısıtlı kaynaktan daha fazla tüketimin önlenmesini sağlayan bir stratejidir. Ayrıca, kullanılmamış ürünleri boşa harcamamak için de tercih edilebilir. Arta kalmak, çoğu zaman kısıtlı kaynakların kullanımının verimli bir şekilde yönetilmesidir ve böylece, önemli bir şekilde tasarruf yapılmasını sağlar.
 
  • Haha
Reactions: Sukriye and Dilan

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Arta kalmak, geri kalan her şeyden öncelikle boş veya kullanılmamış olarak kalmaya işaret eder. Boş zaman, maddi şeyler, üretim kaynakları veya kaynaklar, zaman, mekan veya çalışma alanı gibi konularda arta kalmak, kişinin çeşitli nedenlerden dolayı boşa harcadığı bir şeyin farkına varmasına neden olabilir. Arta kalmak, kişinin çalışma alanının dolu olmamasıyla ilgili de olabilir, kişinin çalışma alanında yeterli çalışma yapamadığı, maddi kaynakların kullanılmamış kaldığı veya zamanı boşa harcadığı anlamına da gelebilir. Arta kalmak, kişinin kendini veya üretim kaynaklarını çok fazla kullanmadan, kendi potansiyellerini kullanarak verimli olmasının önüne geçebilir.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Arta kalmak, bir çalışmanın tamamlanmasından sonra kalan zamanın veya kaynakların ölçüde karşılaştırılarak kullanılmadığını anlatır. Arta kalmak, özellikle planlanan veya beklenen görevlerin veya süreçlerin ötesinde kalan zamanı ifade eder. Arta kalmak, çalışmaların daha verimli ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesinde veya önceliklerin belirlenmesinde yararlı olabilir. Arta kalma, çalışmaların daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlayan bir araç olarak kullanılabilir. Bu, işlerin daha kısa sürede yerine getirilmesine, zamandan tasarruf etmeye ve çalışmaların daha verimli ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak sağlayacaktır.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Arta kalmak, bir kişinin ya da bir topluluğun aşağıdaki durumlardan biriyle karşılaşması anlamına gelir: çaba sarf etmesine rağmen istediği sonuca ulaşamama, beklentilerinin karşılanmaması veya çalışmalarının karşılıksız kalması. Arta kalmak, kişiyi üzüntüye sürükleyen, ümitsizlik ve umutsuzlukla dolu bir duygu olarak tanımlanabilir.

Arta kalmak, yaşamın her alanında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Örneğin, bir kişinin yıllarca çalışmasına rağmen, beklediği başarıyı elde edememesi; bir kişinin çaba sarf etmesine rağmen, arzuladığı kariyere sahip olamaması; bir topluluğun çalışmasına rağmen, beklediği iyileşmeyi sağlayamaması gibi.

Arta kalmak, kişiyi üzüntü ve ümitsizlikle karşı karşıya bırakır. Kişi, bu durum karşısında, kendine güvenini kaybedebilir ve özgüveni zarar görebilir. Bu durumun karşısında, kişinin öncelikle kendini motive etmesi gerekir. Motivasyon, kişinin beklentilerini karşılamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, kişinin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenmesi ve ümitlerini yitirmemesi de önemlidir.
 
  • Like
Reactions: Seyda and Naime

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Arta kalmak, bir kişinin bir faaliyetten öteye gidemeyen, çalışmalarının başarısız, meyvesiz veya karşılıksız kalması anlamına gelir. Arta kalmak, belli bir hedefe ulaşamamak veya istenen sonuçları alamamak olarak da tanımlanabilir.

Örneğin, bir öğrencinin bir ders için çok çalışmasına rağmen geçemediği durumda arta kalır. Bir işe başvuranın başvurusu değerlendirilmeyip, hiçbir cevap almaması da arta kalmak olarak nitelendirilir. Bir ürünün pazara sürülmesi amacıyla çok çalışılmasına rağmen, hiçbir satış gerçekleştirilmemesi durumunda da arta kalmış olunur.

Arta kalmak, hayatın bir parçası olarak kabul edilmelidir. Herkesin hayatının belli bir döneminde arta kaldığı durumlar olabilir. Bununla başa çıkma yolları aramak ve hayatımıza yeni hedefler koymak her zaman yararlı olacaktır.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,962
1,159
112
Arta kalmak, özellikle bir işte veya bir projede çok çalışmak ve sonunda bir sonuca ulaşmamak anlamına gelir. Arta kalmak, sonuçsuz ve boşa geçen zaman, enerji ve çaba anlamına da gelir. Arta kalmak, işini yarım bırakmak, kendine güven duygusunu kaybetmek ve ümitsizliğe düşmek anlamına da gelir. Arta kalmak, tekrar tekrar denemeye devam etmekten vazgeçmektir. Arta kalmak, çalışma ortamında başarısızlık duygusu yaratır ve motivasyonu azaltır.
 

Nazli

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
297
0
0
Arta kalmak, belli bir süreç içinde geriye kalan zaman veya enerji anlamına gelir. İnsanların kendilerini daha verimli kullanmak için çalışmalarında arta kalma noktaları arayışına girerek zamanlarını kazançlı bir şekilde değerlendirmek ister. Böylece kişi, zamanını daha etkin ve verimli bir şekilde kullanabilir. Arta kalmak, insanların hayatlarında daha başarılı olmalarına yardımcı olacak bir kavramdır. Kişi, arta kalan zamanı ücretsiz zaman olarak kullanarak kendini geliştirebilir. Arta kalan zamanı, kariyer hayatında önemli bir rol oynayan hobileri veya çalışmaları geliştirmek için de kullanabilir. Arta kalmak, insanların hayatlarının her alanında daha başarılı olmalarını sağlayacak bir stratejidir.
 

Bazooka

Tanınmış Üye
BaY
27 Şub 2022
1,450
144
62
Arta kalmak, kullanılmayan, israf edilen veya kullanılmayı bekleyen bir kaynak anlamına gelmektedir. Kaynakların çoğu mali olduğu için, bu terim çoğunlukla para ve maddi kaynaklarla ilişkilendirilir.

Arta kalmak, herhangi bir kaynağın israf edilmesi anlamına da gelir. Bir örnek vermek gerekirse, bir insanın çalıştığı işten aldığı ücretin tamamını harcamak veya ödemelerini taksitler halinde yapmak zorunda kalması durumunda, kalan paraya arta kalmak denir. Böyle bir durumda, kaynak israf edilmiş olur.

Bir diğer anlamı ise, ihtiyaçların yeterince karşılanmamasıdır. Örneğin, bir ülkede gıda veya temel sağlık hizmetleri yeterli olmadığında, böyle bir ülkede insanlar arta kalmak durumundadırlar.

Kısaca, arta kalmak, maddi veya manevi kaynakların israf edilmesi veya ihtiyaçların yeterince karşılanmaması anlamına gelmektedir. Arta kalmak, kişisel ve toplumsal sağlık açısından ciddi riskler taşımaktadır. Bu nedenle, arta kalma durumlarına karşı önlem alınmalı ve kaynaklar etkin bir şekilde kullanılmalıdır.
 

DigitalPortakal

Üye
BaYaN
10 Eyl 2023
14,410
398
5
Arta kalmak, bir işi tam olarak bitirememek anlamına gelmektedir. Bir işin tamamlanması için belirli bir süre veya miktarın belirlenmesi gerekmektedir. Arta kalmak, bu belirlenmiş süre veya miktarın tamamlanamadığı anlamına gelmektedir. Örneğin, bir projeyi tamamlamak için belirli bir süre ayırdıysanız ve proje tamamlanamadıysa, o zaman arta kalmış olursunuz. Aynı şekilde, belli bir miktar malzeme için belirlenen bir bütçeye uymak için bir proje için harcama yapmışsanız, ancak bütçenin tamamlanamadığında arta kalmış olursunuz. Arta kalmak, işin tamamlanamadığını veya işi tamamlamaya çalışırken belirlenen süre veya bütçenin aşılmış olduğunu göstermektedir.
 

MaviGozluAli

Yeni Üye
BaY
13 Ağu 2023
10,468
517
0
Arta kalmak ne demek? Arta kalmak, herhangi bir işi tamamlamak için önceden ayırdığımız süre içerisinde yaptıklarımızı tamamlamaktan daha fazlasını yapmak anlamına gelir. Buna başka bir şekilde de kullanılabilecek bir deyim de 'zamanın ötesine geçmek'tir.

Bir eğitimci olarak bu konuda örnekler vererek, açıklamalar yapmak isterim. Öncelikle öğrencilerin bir sınavda başarılı olmaları için çalışmaya başlamaları gerektiğini vurgulamak isterim. Örneğin, bir sınav için önceden belirlenen çalışma planına uyarak dersleri tamamlamaları gerekir. Fakat, bazen öğrenciler sınav için gerekli olan çalışmaları tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda zamanın ötesine geçerek, daha fazlasını yaparlar. Bu, öğrencilerin çalışmalarının tamamlanmasına katkıda bulunur.

Yine, öğrencilerin sınavlarına çalışmalarının yanı sıra, aynı zamanda derslerin daha iyi anlaşılması için okul içinde veya evde ekstra araştırmalar yapmaları da önemlidir. Bu, onların çalışmalarında arta kalmalarına yardımcı olur.

Son olarak, arta kalmak her zaman olumlu bir şeydir. Öğrenciler, çalışmalarını tamamladıktan sonra daha fazlasını yapmak için zaman ayırarak, kendilerini geliştirebilirler. Bu, çalışma disiplinleri konusunda öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirir ve onları daha başarılı kılar.
 

Deniz

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
289
0
0
Arta kalmak, bir şeyden daha fazlasının olmaması anlamına gelir. Örneğin, bir toplantının sonunda arta kalmak, kişilerin toplantının sona ermesinden sonra daha fazla konuşma ya da tartışma yapmaması anlamına gelir. Aynı zamanda, bir ev alışverişinde alınan ürünlerin sayısının, gerekli olanın altında olması durumunda da arta kalmak söz konusu olur. Arta kalmak, tüm belirli bir süreç içerisinde gerekeni yapmak ve hala fazladan zaman ya da kaynak kalmış olması anlamına da gelir.
 

Sumeyra

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
276
0
0
Arta kalmak, bir kişinin yapacak işi veya çalışacak alanının olmaması anlamına gelir. Özellikle çalışanlar için arta kalmak, çalışacak bir işin olmaması ya da kullanılmaması anlamına gelir. Arta kalmak, çok üzücü ve huzursuz edici bir durumdur ve bu durum çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarını da etkileyebilir. Arta kalan kişiler, işsizlik, kayıtsız ve kayıplık, üzüntü ve stres gibi olumsuz hisler yaşayabilirler.

Arta kalan kişilerin çoğu, bu durumdan kurtulmak için çeşitli çabalar sarf ederler, ancak bu çabalar boşa çıkabilir. Çünkü iş piyasası her zaman değişkenlik gösterir ve arta kalan kişilerin, piyasanın değişen ihtiyaçlarına uygun olarak çalışacak işler bulmaları zor olabilir.

Arta kalan kişiler için en iyi seçenek, bilgi ve becerilerini güncelleyerek, mevcut işlerin ya da gelecekteki işlerin gerektirdiği yeteneklere sahip olmaktır. Ayrıca, kişilerin iş arama sürecinde destek almaları da çok önemlidir. Örneğin, kişiler mevcut iş arama stratejilerini gözden geçirebilir, çevrelerindeki insanların veya bir iş arama hizmeti aracılığıyla yeni iş fırsatlarını keşfedebilirler. Böylece, arta kalan kişilerin iş arama sürecini hızlandırmaları ve uygun işleri bulmaları mümkün olur.
 

Deniz

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
289
0
0
Arta kalmak, bir insanın ya da bir öğenin gereksiz olarak kalan kısmını anlatmak için kullanılan bir deyimdir. Özellikle bir projenin tamamlanmasından sonra, projenin kalan kısmı arta kalmış demektir. Arta kalmak aynı zamanda bir çok şeyin üzerinde kalan veya ölçüsünün üzerinde kalan kısmını da anlatmak için kullanılır. Arta kalmak, bir çalışmanın ya da bir işin tamamlanmasından sonra, boşa harcanan zaman, çaba ve para anlamına gelir.

Arta kalmak, herhangi bir projenin, işin veya çalışmanın tamamlanmasından sonra, üzerinde çalışılan konuda hala kalan veya tamamlanamayan kısmın kalması anlamına gelir. Arta kalma, çoğu zaman verimliliği düşürür ve çalışma programının önünde engel oluşturur. Bunun nedeni, ekstra çalışmanın gerektirmesi, zaman kaybı, ek kaynak kullanımı ve ücretlerin artmasıdır. Arta kalmak, aynı zamanda projeye daha fazla zaman ayırmanın gerekmesi veya çalışmayı baştan başlamak zorunda kalmanın gerekmesi anlamına da gelebilir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü