Artımsal inovasyon, ürünleri veya hizmetleri geliştirme veya yeniden şekillendirme yoluyla elde edilen yenilik anlamına gelmektedir. Artımsal inovasyon kavramının temel amacı, mevcut ürünleri veya hizmetleri kullanarak, daha üstün ürünler veya hizmetler üretmektir. Artımsal inovasyonu, mevcut ürünlerin veya hizmetlerin üretim maliyetlerini düşürmeyi veya ürünün veya hizmetin kullanımını kolaylaştırmayı hedeflemek olarak da tanımlayabiliriz.
Artımsal inovasyonun, teknolojik gelişimleri kullanarak çevrimiçi işlemleri kolaylaştırma veya ürünlerin kullanımını kolaylaştırma gibi çalışmaları kapsamında birçok farklı alanda kullanılabileceği söylenebilir. Bu alanlar arasında finansal piyasalar, tıbbi alan, eğitim, sağlık, ulaşım, turizm, iletişim, e-ticaret, çevre ve enerji gibi alanlar da bulunmaktadır.
Artımsal inovasyonun, mevcut ürünleri veya hizmetleri kullanarak yeni ürünler veya hizmetler üretmeye yardımcı olmasının yanı sıra, bu ürünleri veya hizmetleri daha verimli ve daha kolay kullanılabilir hale getirmeside önemli bir avantajdır. Örneğin, mevcut ürünlerin teknolojik gelişmeler sayesinde, üretim maliyetlerinin düşürülmesi veya ürünlerin iyileştirilmesi gibi artımsal inovasyonlar çok önemlidir. Ayrıca, artımsal inovasyonun, yeni ve özgün ürünler veya hizmetler üretmeye yardımcı olması da önemlidir. Örneğin, bir forum sitesinde, kullanıcıların katılımını arttırmak için, mesajların kolayca okunmasını veya paylaşılmasını sağlayacak özelliklerin eklenmesi gibi bir artımsal inovasyon olabilir.
Sonuç olarak, artımsal inovasyon, mevcut ürünleri veya hizmetleri kullanarak, daha üstün ürünler veya hizmetler üretmeyi hedefleyen önemli bir kavramdır. Bu kavram, teknolojik gelişmelerin kullanımı sayesinde, üretim maliyetlerini düşürmeyi veya ürünün veya hizmetin kullanımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Ayrıca, artımsal inovasyonun yeni ve özgün ürünler veya hizmetler üretmeye yardımcı olması da önemlidir.