Arttırmak ne demek TDK

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
24,421
1,159
112
Arttırmak, bir durumun, miktarının veya kalitesinin arttırılmasını sağlamak anlamına gelmektedir. Genellikle, satın alma, üretim veya hizmet gibi çeşitli alanlarda arttırmak kullanılır. Bu alanlarda arttırmak, ürün ve hizmetlerin kalitesini ve fiyatını arttırarak pazar payını ve karlılığını artırmak için çalışılır.

Örneğin, satın alma alanında arttırmak, bir üretim alanında arttırmak için kullanılan mal ve hizmetleri almak için daha iyi fiyatları elde etmek için müzakere edilmesini veya tedarikçi sayısını arttırarak daha iyi fiyatların elde edilmesini içerir. Çoğu durumda, satın alma arttırmak, maliyetleri azaltmak veya üretilen ürün ve hizmetlerin kalitesini arttırmak için kullanılır.

Üretim alanında arttırmak, üretim süreçlerini arttırarak veya üretilen ürün ve hizmetlerin üretim üretimlerini arttırarak üretim süreçlerini hızlandırmak, maliyetleri düşürmek veya üretim kalitesini arttırmak için kullanılır. Örneğin, üretim alanında arttırmak, üretim sürelerini kısaltmak için yeni teknolojileri kullanmak, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek için üretim süreçlerini yeniden tasarlayarak veya üretim maliyetlerini düşürmek için üretim materyallerini arttırarak gerçekleşebilir.

Hizmet alanında arttırmak, hizmetleri arttırarak, hizmet kalitesini arttırmak veya hizmet maliyetlerini düşürmek için kullanılır. Örneğin, hizmet alanında arttırmak, müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için müşteri anketleri uygulamak, hizmet kalitesini arttırmak için çalışanları eğitmek veya hizmet maliyetlerini düşürmek için hizmetleri arttırarak gerçekleşebilir.

Arttırmak, farklı alanlarda çalışanların, üretim, satın alma ve hizmet süreçlerini arttırarak, ürün ve hizmetlerin kalitesini arttırmak veya maliyetleri azaltmak için kullanılan bir kavramdır. Bu kavram, üretim süreçlerinin arttırılması, mal ve hizmetlerin satın alınması ve hizmetlerin arttırılması gibi farklı alanlarda çalışanlar tarafından kullanılmaktadır.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)