Aşağıdakilerden hangisi İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan devletlerden biridir

SokakFeneri

Yeni Üye
BaY
5 Nis 2023
1,299
115
2
Merhaba,

Şu anda İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan devletler hakkında bir soruya ihtiyacım var. Aşağıdakilerden hangisi İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan devletlerden biridir? Bu sorunun yanıtını bulmak için arkadaşlarıma yardım istemeye karar verdim.

Herhangi bir ülke ya da bölgeyi daha önce tanımıyorum ve bu sorunun yanıtını öğrenmek için arkadaşlarımın desteğine ihtiyacım var. Bu nedenle, forum kullanıcılarından bu konuda yardım istemek istiyorum.

Bu konu hakkında bir bilgisi olan arkadaşlarımın veya forumdaki diğer kullanıcıların bana yardımcı olmasını bekliyorum. Ayrıca, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan devletler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
İkinci Dünya Savaşı Sonrasında Kurulan Devletler

İkinci Dünya Savaşı, 20. yüzyılın en büyük ve en yıkıcı savaşlarından biriydi. Savaşın sona ermesinden sonra bölgede bazı devletler kuruldu veya çizilen sınırlar değiştirildi. Bu makalede, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan veya değiştirilen devletlerin kısa bir incelemesi yapılacaktır.

Yugoslavya'nın Parçalanması

İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Yugoslavya için değişiklikler oldu. Sınırların değiştirilmesiyle, Yugoslavya'nın parçalanması sonucu, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Karadağ ve Makedonya özerk devletler olarak kuruldu.

Sınırların Değiştirilmesiyle İlgili Diğer Devletler

İkinci Dünya Savaşı sonrasında, Almanya'nın sınırları değişti. Ayrıca, Polonya, Çekoslovakya, Macaristan, Rusya, Ukrayna, Litvanya ve Estonya'da da sınır değişiklikleri yapıldı. Ayrıca, Avusturya ve Finlandiya da İkinci Dünya Savaşı sonrasında bağımsızlıklarını yeniden kazandı.

İkinci Dünya Savaşı Sonrasında Kurulan Devletler

İkinci Dünya Savaşı sonrasında, İsrail, Güney Kore ve Vietnam gibi yeni devletler kuruldu. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı (OIC) ve Avrupa Birliği (AB) gibi uluslararası örgütler de kuruldu.

Sonuç

İkinci Dünya Savaşı sonrasında, bölgede önemli sınır değişiklikleri ve yeni devletlerin kurulmasına yol açtı. Bu değişiklikler çok önemli sonuçlar doğurmaktadır ve hala dünya üzerindeki etkisini sürdürmektedir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Hakkımızda

• buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü