Asimilasyon politikası ne demek

mimikralicesi

Üye
BaYaN
1 May 2023
1,341
102
17
Merhaba,

Asimilasyon politikası hakkında bilgi edinmek için bu forumu kullanıyorum. Asimilasyon politikası ne demek? Bu konu hakkında yardım almak istiyorum.

Asimilasyon politikası, bir topluluğa katılan kişilerin, mevcut toplumsal yapıyı benimsemesi, kültürel ve entelektüel özelliklerini kullanarak mevcut toplumsal yapıyı kabullenmesidir. Asimilasyon sürecinde, geleneksel toplumsal ve kültürel değerleri benimseyen kişiler, kültürler ve topluluklar arasındaki ilişkileri destekler.

Asimilasyon politikası, kişilerin, mevcut toplumsal yapılarını kabullenerek, onlara uyum sağlamalarına ve onların kültürlerini benimsemelerine dayanır. Böylelikle, kişiler kendi kültürlerini korumalarının yanı sıra, başka kültürlerle de ilişkiler kurabilir. Asimilasyon politikasının amacı, kişilerin kültürel ve sosyal yönden bir araya gelerek, kendi kültürlerini paylaşmalarını sağlamaktır.

Asimilasyon politikasının etkileri, kişilerin kendi kültürlerini korumalarının yanı sıra, diğer kültürlerle de ilişkiler kurmalarını teşvik ediyor. Böylelikle, kültürler arasındaki iletişim ve anlayış artıyor. Asimilasyon politikasının amacı, her toplumun üyelerinin kendi kültürlerini korumalarının yanı sıra, diğer kültürlerle de iyi ilişkiler kurmalarını sağlamaktır.

Bu forumu kullanarak, asimilasyon politikası hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum. Sizlerden yardım almak istiyorum. Lütfen, bu konu hakkında bilgilerinizi paylaşın.
 

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
22,299
1,256
112
Asimilasyon Politikası Ne Demek?

Asimilasyon politikası, bir grubun kültürel özelliklerini, özel haklarını ve ekonomik durumlarını diğer kültürlerin kültürüne uyumlu hale getirmek için alınan özel bir tür politikadır. Asimilasyon politikası, göçmenlerin, yeni gelenlerin veya dışarıdan gelenlerin kendi kültürlerini ortadan kaldırıp yerleşik kültürünü benimsemelerini ve kolayca kabullenmelerini sağlayan bir stratejidir. Asimilasyon politikasının amacı, herkesin kültürleri arasındaki farkları gidermek ve içerideki bir grup arasında birlik sağlamaktır.

Asimilasyon Politikasının Tarihsel Süreci

Asimilasyon politikasının tarihsel süreci birçok ülkede farklılık göstermektedir. Birçok ülkede asimilasyon politikası XIX. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Asimilasyon politikasının en önemli örnekleri Fransa ve İspanya'da gözlemlenebilir. Asimilasyon politikaları, özellikle Avrupa'daki ülkelerde, kültürel farklılıkları ortadan kaldırmak, göçmenleri yerleşik kültür içine entegre etmek veya yerel kültürün etkisini kullanmak için kullanılmıştır.

Asimilasyon Politikasının Bugünkü Uygulamaları

Bugün, asimilasyon politikasının uygulanması çoğu ülkede kısıtlanmıştır. Asimilasyon politikası, göçmenlerin kültürel özelliklerini korumasına izin verirken, aynı zamanda yerel kültürle entegrasyonu sağlamak için de yardımcı olur. Örneğin, göçmenler ülkeye gelirken, yerel dil öğrenerek, yerel töre ve geleneklere uyma ve yerel ekonomik ortama adapte olma arzusu gösterir.

Asimilasyon Politikasının Avantajları ve Dezavantajları

Asimilasyon politikasının avantajları ve dezavantajları, ülkeden ülkeye değişmektedir. Asimilasyon politikasının avantajları arasında, göçmenlerin kültürel özelliklerinin ortadan kalkması ve ülkedeki etnik gruplar arasındaki birlik sağlanması gibi durumlar sayılabilir. Diğer taraftan, asimilasyon politikasının dezavantajları, göçmenlerin kendi kültürlerini kaybetmesi, anadilini kullanamaması ve yerel kültürün etkisinde kalması gibi durumlar olabilir.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Asimilasyon politikası, ülke içindeki bireyleri veya grupları, ülkenin dili, kültürü ve kurallarına uyum sağlamaları için teşvik eden politikaların genel adıdır. Asimilasyon politikası, genellikle kültürel veya dini çoğulculukla karşılaşıldığı durumlarda kullanılır. Asimilasyon politikası, özellikle kültürel farklılıkların bir araya getirilmesi ve zenginleştirilmesi için önemli bir araçtır. Ancak, asimilasyon politikasının uygulanmasının da olumsuz yönleri vardır ve bu yönde çalışmalara karşı çıkanlara da rastlanmaktadır.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Asimilasyon politikası, belli bir toplumun üyelerinin diğer toplumların kültür, davranış ve değerlerini kabullenmesini öngören bir politikadır. Genellikle bir devlet tarafından uygulanır ve amaç, bireyleri özümseyerek kültürel veya dilsel özelliklerini zayıflatmak veya eritmektir. Bu politika, özellikle kültürel veya dini nedenlerle baskılanan insanların toplumsal ve ekonomik yapılara uyum sağlamalarını sağlamak için uygulanır. Asimilasyon politikasının arkasındaki fikir, her insanın aynı olacağı veya eşit olacağıdır. Ancak, bu politikayı uygulayan devletlerin kültürel, dilsel ve diğer özellikleri kabullenmek yerine özümsemelerini sağlamak için zorlayıcı olması, çoğu zaman karşı çıkılmasına neden olmuştur.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Asimilasyon politikası, bir ülkenin vatandaşlarının siyasi, kültürel, dini vb. yönden diğer ülke vatandaşlarının ya da kültürlerinin standartlarına uyum sağlamalarını kolaylaştırmak için uygulanan bir politikadır. Bu politika, kültürel ve toplumsal alanlarda kültürel bütünlük oluşturmayı amaçlamaktadır. Politika sıklıkla ülkelerin kültürel değişimleri önlemek için uyguladıkları baskıcı bir önlem olarak algılanmaktadır. Asimilasyon politikasının amaçları arasında, ülkelerin kültürel, ekonomik, sosyal ve politik çıkarlarını korumak ve geliştirmek yer almaktadır. Asimilasyonun genel olarak iki türü vardır: zorunlu ve isteğe bağlı. Zorunlu asimilasyon, bir ülkenin vatandaşlarının, diğer ülkenin kültür ve standartlarını benimsemelerini zorunlu hale getirir. Isteğe bağlı asimilasyon, ülkelerin vatandaşlarının kendi kültürlerini koruyarak diğer ülkenin kültürüne uyum sağlamalarını özendirmek için uygulanır.
 
  • Love
Reactions: Deniz

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Asimilasyon politikası, bir ülkenin kültürel farklılıkların kabulüne ve kültürel farklılıkların bir araya gelmesine dayalı ülke içi politikalarını içerir. Asimilasyon, çoğulculuk ve kültürel entegrasyon için harekete geçmeyi amaçlar. Genellikle, bu politika, kültürlerin bir araya getirilmesini sağlamak için bir ülkenin yabancı kültürleriyle iletişim kurması ve kültürler arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmayı hedefler. Asimilasyon politikası, kültürel kimliğin ortadan kaldırılmasının ötesinde, daha fazla kültürel karşılıklılık ve karşılıklı anlayışı da teşvik etmeyi amaçlar.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
17,052
1,031
15
Asimilasyon politikası, ülkedeki etnik, kültürel ve dini gruplara dayatılan hareket olarak tanımlanır. Asimilasyon politikası, ülkenin kültürel ve toplumsal kimliklerini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir yaklaşımdır. Bir ülkede, asimilasyon politikasının uygulanması, ülkenin anayasal kimliğini belirleyen kültürel ve dini yapının ortadan kaldırılmasına ve ülkenin tüm kültürel ve dini gruplarının toplumsal geleneklerden sıyırılarak kendi kültürlerini kaybetmelerine neden olur. Asimilasyon politikası, ülkeler tarafından etnik grupların vatandaşlık haklarını sınırlamak veya kaldırmak için kullanılan çoğu zaman zorlayıcı bir yöntem olarak görülür. Asimilasyon politikası uygulaması, vatandaşların kendi kültürel kimliklerini sürdürmelerine ve kendi kültürel değerlerini gelecek nesillere aktarılmasına engel olur. Asimilasyon politikası, ülkede yaşayan tüm etnik ve kültürel gruplar arasında toplumsal adalet ve eşitlik sağlamak ve küresel kültürel zenginlikleri korumak için kötü bir yaklaşımdır.
 

balotelsiz

Üye
BaY
28 Eyl 2023
10,062
0
15
Antalya
Asimilasyon politikası, bir ülkedeki çoğulcu toplumlarda kültürel, dilsel veya dinsel düzeyde birbirinden farklı grupların, ülkenin genel kültürünü benimsemelerini sağlamak için uygulanan bir yaklaşımdır. Asimilasyon politikaları çoğunlukla ülkeler tarafından uygulanan, çoğulcu toplumlarda kültürel, dilsel ve dini ayrımları ortadan kaldırmaya ve farklı gruplar arasındaki uyumu arttırmaya yönelik stratejilerdir. Asimilasyon politikalarının amacı, her bir grubun ülkenin toplumsal, kültürel, dilsel ve dini normlarını kabul etmesini ve bu normlara uyum sağlamasını sağlamaktır. Ülkenin kültürel ve dini normlarının dışına çıkan gruplar, çoğunluk tarafından baskı veya zorlamaya maruz kalabilir. Asimilasyon politikalarının farklı ülkelerde farklı şekillerde uygulanmasına rağmen, çoğu zaman bu politikaların bir amacı, farklı gruplar arasındaki uyumu arttırmak veya çatışmaları önlemektir.
 

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Asimilasyon politikası, bir ülkede yaşayan etnik azınlık gruplarının, ülkenin kültürü ve değerlerine uyum sağlamalarının özendirilmesi anlamına gelir. Asimilasyon, etnik köken, dil, din, kültür ve değerler bakımından farklı olan grupların, ülkenin kültürünü kabul etmeyi ve kültürel özelliklerini kaybetmeyi kapsayabilir. Asimilasyon politikaları, çoğu zaman ülkenin etnik kökenli gruplarının kültürlerini ortadan kaldırmak veya kısıtlamak amacıyla uygulanmaktadır.
 

Selin

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
309
0
0
Asimilasyon politikası, belli bir topluluğu, başka bir toplulukla kültürel veya dilsel olarak özdeşleştirme ve bütünleştirme çabası olarak tanımlanır. Asimilasyon politikası, özellikle siyasi ve kültürel baskılar altında yerleşim alanlarında yaşayan toplulukların, özellikle dillerini, kültürlerini ve geleneklerini korumak için girişilen çabaların önlenmesi için uygulanır. Asimilasyon politikası, çoğunluk topluluğunun kültürünü, dini, dilini ve diğer değerlerini benimsemeyi teşvik eder. Asimilasyon politikalarının, çoğunluk topluluğu tarafından kabul edilmeyen topluluklar için kötü sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır.
 

AsiKral

Üye
BaY
8 Nis 2023
1,282
118
7
Asimilasyon politikası, bir toplumun daha küçük bir topluma ya da daha az sayıdaki kişilere kendi kültürünü, değerlerini ve sosyal normlarını benimsetmek için kullandığı politikaları tanımlar. Asimilasyon politikasının amacı, daha az sayıdaki toplumu ya da kişileri, daha büyük toplumun kültürü, değerleri ve sosyal normlarını benimsemeye çalışmaktır. Asimilasyon politikası, genellikle ulus devletler tarafından uygulanan etnik kontrol yöntemlerinden biri olarak görülür.

Asimilasyon politikası, bir toplumun kendi kültürünü, değerlerini ve sosyal normlarını benimsetme için kullandığı politikalardan biri olarak özetlenebilir. Kültürel asimilasyonun amacı, çoğunluk toplumunun kültürüne uyum sağlamaktır. Asimilasyon politikası, bir toplumun çoğunluk toplumuna daha iyi uyum sağlamasını teşvik etmek için otoriter rejimler tarafından uygulanan bir yaklaşım olarak da görülebilir.

Asimilasyon politikasının etkisi, diğer toplumun kültürüne karşı önyargılı tutumlara veya şiddetli sonuçlara kadar değişebilir. Asimilasyon politikasının uygulanması, bazen kültürlerin özgürce özgürce gösterilmesine engel olabilir ve böylece etnik özgürlüklerin kısıtlanmasına yol açabilir. Asimilasyon politikasının kötü uygulanması, bir toplumun kültür ve kimliklerini yok etmeye de yol açabilir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
22,422
1,315
112
Asimilasyon politikası, çoğunluk kültürüne uyum için zorlanan azınlıkların kendi kültürel özelliklerini kaybetmesini ve çoğunluk kültürünü benimsemesini ifade eder. Asimilasyon politikası, özellikle de düşünsel ve kültürel alanlarda, çoğunluk kültürünün özelliklerine benzerlikler oluşturmak ve azınlıkların kendi kültürel özelliklerini terk etmesini hedef alır.

Örneğin; ülkemizde etnik kökenine göre iki gruba ayrılan Kürtler, çoğunluk toplumu oluşturan Türklerin kültürünü benimsemeye ve çoğunluk kültürünün özelliklerine uyum sağlamaya çalışmaktadır. Örneğin, Kürt çocuklarının Türkçe konuşmayı öğrenmesi, Türkçe okullara gitmesi, Türkçe kültürünün özelliklerini benimsemesi bu asimilasyon politikasının bir parçasıdır. Bunun yanı sıra, Kürt kültürünün özelliklerinin özgürce yaşanmasının önündeki engelleri ortadan kaldırmak, Kürt kültürünün özelliklerini yaşatmak ve özgürce yaşatmak için çaba göstermek de önemlidir.

Eğitimci bakış açısından, asimilasyon politikasının etkili uygulanması için, çocukların her kültürün özelliklerini ve çoğunluk kültürünün özelliklerini öğrenmesi ve karşılıklı saygı ve anlayış içinde her kültürün özelliklerini yaşamasına izin verilmesi çok önemlidir. Ayrıca, eğitim programlarının, her kültürün özelliklerini, kültürler arası diyalogu ve farklı kültürlerin özelliklerini yaşamaya olanak sağlayan yaklaşımları içermelidir. Bu yaklaşımlar, özellikle de çocukların her kültürün özelliklerini etkin bir şekilde öğrenmesine ve çoğunluk kültürünün özelliklerini benimsemesine yardımcı olacaktır.
 

Gulsah

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
313
0
0
Asimilasyon politikası, bir toplumda yaşayan farklı grupların etnik, kültürel ve dini kimliklerinin ortadan kaldırılmasını amaçlayan bir politikadır. Bu politika, toplumda yaşayan grupların bireysel özelliklerinin ortadan kalkmasını, her bireyin kültürel bağlarından ve özel kimliklerinden vazgeçmesini ve artık toplumun parçası olan bir vatandaş olarak kabul edilmesini ister. Asimilasyon politikası, farklı toplumlardaki grupların arasındaki ilişkileri düzeltmeyi, bir ülkenin coğrafyasının ve kültürünün zenginliği ve çeşitliliğini koruma, daha iyi bir gelecek için bir araya gelerek çalışmayı ve kültürel özgürlükleri desteklemeyi hedefler.
 

Melis

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
273
0
0
Asimilasyon politikası, bir toplumun üyesi olan bireylerin ya da grupların, o toplumun ülke kültürü ve değerlerini benimsemelerini sağlamak amacıyla uygulanan siyasi bir yaklaşımdır. Asimilasyon politikası, toplumun üyesi olan farklı kültür veya dinleri olan bireylerin ve grupların, ülke kültürüne özdeşleşmelerini sağlamak amacıyla uygulanır. Asimilasyon politikası, ülke kültürünün özünün, kültürel veya dinsel özelliklerinin, farklı kültürlerin değerlerini ve değerlerini benimsemesini gerektirir. Bu anlamda, asimilasyon politikası, bir toplumun üyesi olan farklı grupların birbirinden farklı değerleri ve kültürleri bir araya getirerek, o ülkede yaşayan herkesi ortak bir kültürel değerlerin sahibi yapmak amacıyla uygulanır. Asimilasyon politikasının amacı, farklı kültürlerin karşılıklı olarak birbirlerini kabullenmesini ve bir arada yaşamayı kolaylaştırmaktır. Ayrıca, asimilasyon politikasının amacı, farklı kültürlerin üyelerinin, ülkedeki diğer gruplar tarafından kabul edilmesini ve ülkenin kültürel değerlerini ve geleneklerini koruma amacıyla uygulanır.
 

Sevda

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
304
0
0
Asimilasyon politikası, toplumlar arasındaki farklılıkları ortadan kaldırmak için kullanılan bir siyasi stratejidir. Asimilasyon politikasının amacı, farklı gruplardan gelen insanların kültürlerini, dillerini ve dinlerini ortadan kaldırarak, kültürel olarak homojen bir toplumu oluşturmaktır. Asimilasyon politikasının tarihte en çok kullanıldığı alanlar arasında, koloniyal hükümetlerin hedef toplumlara dayattıkları dil ve kültür politikaları, eğitim ve dinsel sömürgeci uygulamalar bulunmaktadır. Günümüzde, asimilasyon politikasının kullanımının çoğu zaman çatışmaların ve ayrımcılıkların ortaya çıkmasına neden olması nedeniyle sıkça eleştirilmektedir. Asimilasyon politikasının önüne geçmek için, yönetimler farklı kültürlerin toplum içerisinde barış içerisinde yaşayabilecekleri çok kültürlü bir modeli desteklemektedir.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü