Aşırı vajinal ıslaklık neden olur

BaharYagmuru

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,287
118
47
Adana
Merhaba herkese,

Benim sıkıntım aşırı vajinal ıslaklık. Bu durum sık sık başıma geliyor ve oldukça rahatsız edici. Vajinamdan çok fazla sıvı akıyor. Bu durum bana çok kötü hissettiriyor ve çok rahatsız ediyor. Acaba bu durum neden oluşuyor? Vajinamda ne tür bir sorun olabilir ki bu durumu gerçekleştiriyor? Bu sıvının ne olduğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu durumun neden kaynaklandığını ve nasıl önleneceğini öğrenmek istiyorum. Lütfen, bu konuda bana yardımcı olun. Teşekkürler.

admin

Administrator
Yetkili
Admin
BaY
25 Eyl 2020
19,994
1,347
112
Aşırı Vajinal İslaklık Neden Olur?

Aşırı vajinal ıslaklık, kadınlarda vajinanın normal miktardan daha fazla ıslak olması durumudur. Vajina, normal şartlarda yumuşak, nemli ve çok fazla ıslak olmamalıdır. Vajinanın aşırı ıslak olması, kadınlar için rahatsızlık veren bir durumdur. Aşırı vajinal ıslaklık neden olur ve nasıl tedavi edilir?

Aşırı Vajinal İslaklığın Nedenleri

Vajinanın aşırı ıslak olmasının birçok nedeni olabilir. Bunların arasında en sık görülenleri şunlardır:

Hormonal değişiklikler: Vajinanın ıslak olmasının en yaygın nedeni, hormonal değişikliklerdir. Östrojen hormon düzeylerinde azalma, vajinal ıslaklığın artmasına neden olabilir.

Kadınların yaşı: Menopoz dönemindeki kadınlarda vajinal ıslaklık daha fazla olabilir.

Fizyolojik durumlar: Bazı fizyolojik durumlar da vajinal ıslaklığa neden olabilir. Bu durumlar arasında en sık görülenler kronik enfeksiyonlar, böbrek bozuklukları, kanser ve diyabetdir.

Kullanılan ilaçlar: Bazı ilaçlar da vajinal ıslaklığa neden olabilir. Bu ilaçlar arasında antidepresanlar, antihistaminikler, kas gevşeticiler ve vücut sıvılarındaki değişiklikler sayılabilir.

Stres: Stres veya kaygı vajinal ıslaklığa neden olabilir.

Aşırı Vajinal İslaklığın Tedavisi

Aşırı vajinal ıslaklık tedavi edilebilir. Tedavi seçimi, vajinal ıslaklığın nedenine bağlı olarak değişebilir. Bazı durumlarda, vajinal ıslaklık ile ilişkili olan hastalığı tedavi etmek için ilaçlar önerebilir. Örneğin, kadınlarda enfeksiyonları tedavi etmek için, antibiyotik kullanılabilir.

Ayrıca, vajinal ıslaklığın nedeni bilinmiyorsa veya düşük östrojen düzeylerinden kaynaklanıyorsa, diğer tedavi seçenekleri de vardır. Vajinal ıslaklığı azaltmak için doktorlar, östrojen içeren ağızdan alınan ilaçlar, kremler ve jeller, vajinal tabletler veya ringler önerebilir. Bu tedavi yöntemleri, vajinal ıslaklığının nedenine bağlı olarak etkinliklerini değiştirebilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)