Aslilik ve Ferilik, özellikle eğitim alanında kullanılan kavramların başında gelmektedir. Aslilik, çocuğun yaşamındaki çevresinde karşılaştığı eğitimsel, sosyal ve zihinsel koşullara göre belirlenen öz-güven ve öz-değer düzeyini ifade etmektedir. Bu düzeyin ölçülmesi, çocuğun yaşamındaki problemleri ve uygun çözümleri belirleyebilmeyi sağlamaktadır. Ferilik ise, çocuğun yaşantısındaki başarılarını sürdürmesini sağlayan bir özelliktir. Bu, çocuğun başarılarının sürdürülmesi ve gelişmesi için gerekli olan özellikleri ifade etmektedir. Aslilik ve ferilik arasındaki fark, çocuğun öz-değerini koruması ve geliştirmesi ile çocuğun başarılarını sürdürmesi arasındaki farktır. Aslilik, çocuğun öz-güveni ve öz-değerini geliştirmesini sağlar. Ferilik ise, çocuğun başarılarını sürdürmesi için gereken özellikleri ifade etmektedir. Örneğin, bir çocuk; öz-güveni kuvvetli bir öz-değere sahip olsa da, başarılarını sürdürmesi için gerekli olan özellikleri geliştirmezse, ferilik gösteremeyecektir. Aynı şekilde, bir çocuğun başarılarını sürdürmesi için gerekli özellikleri geliştirmesi, ancak öz-güveni ve öz-değeri de kuvvetli olursa mümkündür. Bu nedenle, aslilik ve ferilik arasındaki fark, çocuğun öz-güvenini ve öz-değerini geliştirmesi ile çocuğun başarılarını sürdürmesi arasındaki farktır. Eğitimciler, çocukların aslilik ve ferilik konularında desteklenmesi ve geliştirilmesi için çeşitli öğretim stratejileri ve öğretim teknikleri kullanabilir. Örneğin, çocukların öz-güvenlerini geliştirmek için ödül sistemi, ödevler veya çocukların öz-yeterliliklerini artırmak için öğrenme ortamları gibi stratejiler kullanılabilir. Bununla birlikte, çocukların başarılarını sürdürmesi için gerekli olan özellikleri geliştirmeleri için de çeşitli öğretim stratejileri ve teknikleri kullanılabilir. Örneğin, çocukların öz-disiplinlerini geliştirmek için görevler veya çocukların güvenliklerini artırmak için problem