Astronot olmak için hangi üniversiteye gitmek gerekir

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
25,200
1,315
112
Astronot olmak için öncelikle astronotluk konusunda yeterli eğitim almak gerekir. Bu nedenle üniversiteye giderek astronomi, havacılık veya mekatronik gibi bilim alanlarında uzmanlaşmak için uygun bir eğitim almak gerekir. Astronot olmak için ayrıca gözlem ve kontrol yetenekleri gereklidir. Bunun için üniversitede fizik, kimya, matematik, astronomi veya bilgisayar bilimi gibi bir alanda akademik çalışmalar yürütmek gerekir. Üniversite eğitiminin ardından, özellikle astronomi veya havacılık alanlarında lisans veya yüksek lisans derecesi almak özellikle astronotluk konusunda faydalı olacaktır.

Bir üniversite seçerken, astronotluk konusunda eğitim veren üniversiteler arasından seçim yapmak iyi olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nde, üniversitelerin astronotluk konusunda eğitim veren birçok fakültesi vardır. Birkaç örnek arasında, NASA'nın Astronaut Candidate Programı'na katılmak için eğitim alabileceğiniz Georgia Tech, Purdue, Stanford, Texas A & M veya University of Colorado Boulder gibi üniversiteler bulunmaktadır. Ayrıca, çevrimiçi olarak astronotluk konusunda eğitim almak da mümkündür; bu tür eğitim programları arasında, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi üniversitelerin çevrimiçi kursları bulunmaktadır.

Astronotluğa katılmak için yukarıdaki üniversite programlarına katılmak veya çevrimiçi eğitim almak sadece başlangıç aşamalarıdır. Astronotluk için, birçok başka kritere sahip olmak ve NASA'nın Astronaut Candidate Programı'na başvurmak gerekir. Başvuruların değerlendirilmesi için, astronot adayının fiziksel sağlık, deneyim ve performansı, pilot yeteneği, mental sağlık, çevresel kabiliyet ve diğer konularda özel bir yetenek sergilemesi gerekir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)