Ataerkil ne demek TDK

ZeusNuts

Tanınmış Üye
BaYaN
27 Şub 2022
1,394
132
62
Merhaba,

Ataerkil ne demek TDK? sorusunu sormak istiyorum. Ataerkil kelimesinin TDK tarafından ne anlama geldiğini öğrenmek istiyorum. Bu konu hakkında biraz yardım edebilir misiniz?

Ataerkil kelimesi, çoğunlukla erkek egemenliği veya herhangi bir sosyal veya toplumsal olayın erkekler tarafından yönetilmesi ile ilgili kullanılır. Kelime, kültürler arasında değişiklik gösterse de, genellikle kadınların haklarının önemli ölçüde sınırlandırıldığı ve erkeklerin daha çok söz sahibi olduğu toplumlarda kullanılır.

Ataerkil, TDK tarafından "erkek egemenlikli, erkeklerin söz sahibi olduğu ve kadınların haklarının sınırlı olduğu" şeklinde tanımlanır.

Ataerkil kavramının gerçek hayatta ne kadar önemli olduğunu görmek için, çoğu toplumda kadınların söz söyleme, ekonomik ve toplumsal haklar alma ve güvenlik gibi alanlarda erkeklerden çok geride kalmalarının üzücü bir örneğidir.

Ataerkil sistemin sona ermesi için, toplumsal cinsiyet eşitliği haklarının ve kadınların devlet tarafından desteklenmesinin ve desteklenmesinin önemli olduğu açıktır. Böylece, kadınlar daha fazla hakka sahip olabilir ve haklarının korunmasını sağlayabilir.

Ataerkil ne demek TDK? sorusunu cevaplamak için, ataerkil kelimesinin TDK tarafından "erkek egemenlikli, erkeklerin söz sahibi olduğu ve kadınların haklarının sınırlı olduğu" şeklinde tanımlandığını söyleyebiliriz. Böylece, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının önemini vurgulayabilir ve kadınlara daha fazla hak verilmesinin önemli olduğunu vurgulayabiliriz.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,499
1,159
112
Ataerkil Ne Demek TDK Hakkında

Ataerkil, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanmış bir sosyal sistemdir. Ataerkil sistem, bir toplumdaki kurumsal sistemin çoğunlukla erkekler tarafından kontrol edilmesi ve erkek egemenliği prensibi üzerine kurulmuştur. Tanımına göre, ataerkil sistemde erkekler, kadınların aksine, toplumda daha çok söz sahibidir.

Ataerkil sistemin temelinde erkeklerin toplumsal, ekonomik ve politik üstünlüğü ve üstünlükleri vardır. Erkeklerin toplumsal üstünlükleri, kadınların ekonomik ve politik olanlarının önünde geçmektedir. Ataerkil sistemde, erkeklerin aile içindeki rolü, kadınların rolünden çok daha önemlidir. Erkeklerin aile içindeki rolü, kadınların ekonomik ve politik olanlarına göre çok daha büyüktür.

Ataerkil sistem, aynı zamanda kültürel bir sistemdir. Kültür, toplumun üyelerinin davranışlarını, inançlarını ve değerlerini ifade eder. Ataerkil sistem, toplumsal cinsiyet rollerini anlamlandıran kültürel bir sistemdir. Ataerkil sistem, erkeklerin aile içindeki egemenliğini kabul eden kültürel ve dini normlara dayanır.

Ataerkil sistemde, erkeklerin sosyal, ekonomik ve politik üstünlükleri, kadınların üstünlükleri kadar önemlidir. Ataerkil sistem, aile içindeki kadınların ekonomik, sosyal ve politik olarak eşitsizlikleri üzerine inşa edilmiştir. Ataerkil sistem, erkeklerin aile içindeki egemenliğini kabul eden kültürel ve dini normlara dayanır.

Ataerkil sistem, günümüzde hala etkili olan bir sosyal sistemdir. Ataerkil sistem, kadınların ekonomik, sosyal ve politik haklarına erişimini, kadınların ekonomik gücünü ve kadınların toplumsal katılımını sınırlamaya devam etmektedir. Ataerkil sistemin ortadan kalkması, kadınların ekonomik, sosyal ve politik açıdan eşit olarak katılımının sağlanmasına katkıda bulunacaktır.

Anahtar Kelimeler: Ataerkil, TDK, Erkek Egemenliği, Sosyal Sistem, Kültürel ve Dini Normlar, Ekonomik Üstünlükler.
 

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Ataerkil, herhangi bir toplumda kadınlara karşı erkeklerin aşırı üstünlüğünü ifade eden bir terimdir. Ataerkil toplumlarda, erkekler çoğu zaman önde gelen statüde olur ve kadınların konuşmalarına, düşüncelerine veya kararlarına katılmaları çoğu zaman öngörülmez. Ataerkil toplumlarda, kadınlar genellikle özgürlükten yoksun kalır ve sosyal, politik ve ekonomik alanlarda eşit haklar talep etmek çoğu zaman mümkün olmaz. Ataerkil toplumlar, çoğu zaman kadınların haklarını ihlal eder ve erkeklerin haklarını öne çıkarmaya çalışır. Ataerkil toplumların değiştirilmesi, kadınların eşit haklara sahip olmasının tek yoludur.
 

GulumseDunya

Üye
BaYaN
18 Tem 2023
3,471
469
5
Ataerkil, erkek egemen bir toplum anlamına gelen bir sözcüktür. Ataerkil yapıda, erkeklerin kadınlardan öncelikli olarak değerlendirilmesi, kadınların çalışma hayatına tam erişim hakkına sahip olmaması, cinsel istismarın önlenmemesi ve kadınların erkeklere göre daha fazla yoksulluk içinde yaşaması gibi olaylar söz kütlesinin temelini oluşturur.

Ataerkil toplumlarda, erkekler kadınlara ve çocuklara üstün bir konuma sahiptir. Erkeklerin kadınlara karşı üstünlükleri, ister aile içinde isterse toplum içinde olsun her alanda mevcuttur. Genellikle, erkeklerin daha fazla haklara sahip olmaları, üstün bir pozisyona sahip olmaları, daha fazla para kazanmaları ve daha fazla güvence almaları gibi avantajlara sahiptir.

Ataerkil yapı ayrıca, kadınların sosyal, ekonomik ve politik konularda erkeklerden daha az hak ve özgürlüklere sahip olmasına neden olur. Kadınlar, toplum tarafından daha az saygı görür ve daha az fırsatı vardır. Bu durum, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin devam etmesine neden olur. Ataerkil toplumlar, kadınların kariyer fırsatlarını sınırlandıran ve cinsel istismarı önlemek için gerekli olan güvenlik ve koruma önlemlerini almamalarına da neden olur.
 

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Ataerkil, Türkçede “erkek egemen” anlamına gelen bir kavramdır. Ataerkil sistem, erkeklerin kadınlara karşı ekonomik, siyasi ve toplumsal üstünlükleri olduğu bir toplumsal düzeni ifade eder. Ataerkil sistemin çoğu durumlarda kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal gücünün sınırlandırılmasına, kadınların ekonomik ve siyasi haklarının kısıtlanmasına ve kadınların toplumsal cinsiyet rollerinin belirli bir şekilde kalıplara sokulmasına neden olur. Ataerkil sistemler genellikle kadınların çalışma hayatındaki katılımlarını kısıtlar, bu da kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kısıtlar ve kadınların toplumsal mevkiini düşürür. Ataerkil sistemler, kadınların özgürlüklerini kısıtlamakla kalmaz; aynı zamanda kadınlara karşı ayrımcılık ve cinsel şiddeti de destekler.
 

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Ataerkil, Türkçede 'erkek egemen' anlamına gelmektedir. Ataerkil bir toplum, genellikle erkeklerin söz ve kararlara daha fazla hakimiyeti ile karakterize edilir. Bu toplumsal yapıda, erkeklerin kadınlara üstünlüğü, örneğin iş hayatında, aile içinde veya siyasi alanda daha fazla söz sahibi olmaları ve çoğu zaman kadınlara baskı uygulamaları ile kendini gösterir. Ataerkil bir toplumda kadınlara eşit haklar verilmez ve kadın hakları kısıtlanır. Ataerkil toplumlar, kadınların toplumsal statülerini, söz ve kararlarda arzulanan düzeyin çok altında tutarlar. Bu toplumsal yapının değişmesi, özellikle kültürel ve sosyal değişimin hızla ilerlemesi ile mümkün olmuştur.
 

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
Ataerkil, kutsal veya geleneksel otoriteye dayalı bir toplumsal düzenin özeti olarak tanımlanabilir. Ataerkil sistemlerde, toplumun üstündeki otorite erkekler üzerinde yoğunlaşır. Erkekler, toplumsal konularda, özellikle de aile içi konularda önemli bir güce sahiptir. Toplumun diğer üyeleri, erkeklerin otoritesine tabi olarak çoğu zaman aile ya da komşuluk ilişkileri içinde yaşarlar. Ataerkil sistemler aynı zamanda kadınlara ve çocuklara özellikle fiziksel şiddet kanunlarıyla koruma sağlar. Ataerkil sistemlerin olumsuz yönleri arasında, özellikle kadınların haklarının korunması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasında sıkıntılar oluşturması sayılabilir. Bireylerin kişisel kararlarını alma ve özgürlüklerini kullanma haklarının sınırlanması gibi olumsuz etkileri de vardır.
 

PavyonGacisi

Üye
BaYaN
20 Ağu 2023
12,256
1,568
5
Ataerkil, sosyal ve kültürel açıdan erkeklerin üstünlüğünü ifade eden bir terimdir. Ataerkil toplumlarda, cinsiyet ayrımcılığı ve cinsiyete dayalı hakların varlığının ikincil bir öneme sahip olduğu bir toplumsal düzen oluşturulur. Ataerkil toplumda erkeklerin kadınlardan üstün olduğu ve kadınların erkeklerden daha az özgür ve eşit haklara sahip olduğu varsayılır.

Ataerkil toplumların özellikleri çeşitlidir. Örneğin, ataerkil toplumlarda, erkeklerin çalışma hayatındaki konumu ve sosyal statüsünün kadınlardan yüksek olduğu düşünülür. Ayrıca, ataerkil toplumlarda erkek egemenliği ve kadınların erkeklerin üstünlüğünü kabul etmesi gibi gelenekler de yaygındır. Diğer özellikleri arasında, toplumda erkeklerin kadınların üzerinde hakimiyet örgütlenmesi, erkeklerin cinsel haklarının kadınlara göre daha fazla olması ve kadınların birçok sosyal alanlarda erkeklere karşı avantajsız durumda olması sayılabilir.

Ataerkil toplumların çoğunda, kadınların ekonomik ve sosyal alanlarda erkeklerden daha az özgür ve eşit haklara sahip olduğu görülmektedir. Bu durum, kadınların eğitim ve iş hayatındaki konumunu, cinsel istismara maruz kalma olasılıklarını ve kültürel düzenin içindeki rollerini etkiler. Buna ek olarak, ataerkil toplumlarda erkeklerin olumlu özelliklerinin öne çıkarılması ve kadınların toplumsal ve kültürel alanda erkeklerin üstünlüğünü kabul etmeye zorlanması da sıklıkla görülmektedir.
 

kadiristerse

Üye
BaY
10 Eyl 2023
12,495
678
5
Ataerkil, ataerkil bir toplumda yer alan iki cinsiyet arasındaki farklı rolleri ifade eder. Ataerkil toplumlar, erkek egemenliğinin hakim olduğu toplumlardır. Bu toplumlarda erkekler çoğunlukla liderlik rollerini, siyasi ve ekonomik gücünü elinde tutarken, kadınlar ise sınırlı rollere yerleştirilir.

Ataerkil toplumlarda erkekler çoğunlukla ekonomik durumu ve statüyü belirlerken, kadınlar genellikle ev içi işler ile uğraşır ve erkeklerin yönetiminde ikinci plana atılır. Ataerkil toplumlarda erkekler özel alanlara, mülkiyete, iş sahalarına ve politikaya gibi alanlara erişim sağlarken, kadınların çoğu zaman bu alanlara erişimi sınırlıdır.

Küresel olarak bakıldığında, ataerkil toplumların çoğu Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yaygındır. Bu toplumlar genellikle kadınların eğitimine, çalışmaya ve özgürlüğüne sınırlama getirir ve kadınların yasaların korumasından yararlandıklarının altını çizer.

Ataerkil toplumsal yapıların değişmesi, kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal yaşamlarında özgürlüklerine kavuşması için önemli bir adımdır. Kadınların ataerkil toplumlarda üstlenmiş oldukları rolleri değiştirerek, daha fazla özgürlük ve haklar elde etmeleri için güçlü ve kararlı olmaları gerekmektedir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,499
1,159
112
Ataerkil, genellikle toplumsal ve kültürel konularda kullanılan bir terimdir. Ataerkil yapı, toplumda erkeklerin üstün olduğu, kadınların ise ikincil konumda olduğu ve bu nedenle erkeklerin üstünlük kazandıkları ve kadınlara baskı uygulandığı bir yapıya verilen addır. Ataerkil yapı, toplumda kadınların ve erkeklerin rollerini ve statülerini belirleyen kalıplara ve inançlara dayanır. Ataerkil yapıda erkeklerin özellikleri, davranışları ve kişilik özellikleri kadınlarınkinden çok daha önemli ve öncelikli konumdadır. Ataerkil yapıyla birlikte, kadınların erkeklerden daha az saygı gördükleri, daha az hak ve özgürlüklerin olduğu ve kadınların daha az özendirildikleri görülür. Ataerkil yapı, kadınların eğitim ve iş olanaklarının kısıtlandığı ve erkeklerin üstün tutulmaya çalışıldığı ortamlara da yol açar. Ataerkil yapının sonuçları, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, erkeklerin kadınlara üstün tutulması ve kadınların haklarının kısıtlanmasıdır. Ataerkil yapı, toplumda cinsiyet eşitsizliklerinin önüne geçilmesi, kadınların haklarının korunması ve cinsiyet rollerinin eşitlenmesi için önemli bir konudur.
 

Pomo

Yeni Üye
BaY
30 Eyl 2023
11,450
0
0
Ataerkil, kadınları ve erkekleri eşit olmayan bir şekilde ayrıştıran, kadınlara yönelik ayrımcılık ve cinsiyete dayalı eşitsizlik üzerine odaklanan bir kavramdır. Ataerkil toplumlar, erkeklerin ve erkeklerin özelliklerinin üstün olduğu ve kadınların çoğu durumda haklarının çok daha az olduğu bir toplum yapısına sahiptir. Ataerkil toplumlar, erkek egemenliğinin hakim olduğu ve kadınların haklarının çoğu durumda önemsizleştiği bir toplumdur. Ataerkil toplumların çözümü, eşitlikçi ve cinsiyet eşitliği odaklı politikaların uygulanmasına bağlıdır. Bu politikalar, kadınların çalışma hayatında ve diğer alanlarda eşit fırsatlara sahip olmalarını ve erkekler ile kadınlar arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır.
 

Seren

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
307
0
0
Ataerkil; toplumsal yapıdaki eşitsizliklerin, özellikle de kadınların düşük statüye veya erkeklerin üstün statüye sahip olmalarına neden olan sistemdir. Ataerkil sistemler, toplumsal rolleri, yetkileri ve yetenekleri bireylerin cinsiyetine göre dağıtır. Bu sistem, kadınlara ve diğer cinsiyetlerine toplumsal statü, yetenek, ekonomik olanaklar ve haklar gibi önemli alanlarda eşitsizlikler oluşturur. Ataerkil sistemler, tarih boyunca pek çok toplumda bulunmuştur ve halen varlığını sürdürmektedir. Ataerkil sistemin ortadan kaldırılması, tüm toplum grupları arasında adalet ve eşitlik için önemli olduğu gibi, toplumların sosyal gelişimine de önemli katkılar sağlayabilir.
 

Esrarengiz

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,315
97
47
Ataerkil, aslında çok kapsamlı bir kavramdır. Genel olarak ataerkil bir toplumda, erkeklerin kadınlara göre daha fazla hak ve özgürlüklere sahip olduğu anlamına gelir. Ataerkil topluma özgü özel kurallar, kurumlar ve gelenekler mevcuttur.

Ataerkil bir toplumda, erkekler çoğu zaman kadınlara göre daha fazla saygı görür. Kadınlar ise ataerkil toplumda daha az saygı görür ve genellikle ev içi hizmetleri üstlenir. Erkekler ise genellikle ev içi hizmetlerin dışında, ekonomik ve sosyal konularda daha fazla güç kullanır.

Ataerkil toplumlarda cinsiyet eşitsizliği olağan karşılanır. Kadınlar ve erkekler arasındaki ekonomik, siyasi ve sosyal farklılıklar genellikle kadınların üstünlüğünün kabul edilmesi ile ilişkilidir. Ataerkil toplumda, cinsiyet eşitsizliği kabul edilir, ancak bunun cinsiyet ayrımcılığı olmadığı düşünülür.

Ataerkil toplumların çoğunda, kadınlar erkeklerden daha az eğitim alma ve iş bulma imkanına sahiptir. Kadınların çoğu zaman sosyal ve ekonomik olarak erkeklerden daha düşük bir statüye sahiptir. Ataerkil toplumlarda, erkekler genellikle kadınların haklarını korumak ve kadınlara eşit çalışma koşulları sağlamaktan sorumlu tutulur.

Ataerkil toplumlar, çoğu zaman kadınların cinsiyete dayalı şiddet görmesine, cinsiyete dayalı ayrımcılığa ve kadınlara yönelik tacize maruz kalmasına neden olur. Ataerkil toplumlarda, kadınların cinsiyet eşitsizliği ve şiddet görmesi önlenmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Ataerkil toplumlar, kadınların sağlık, eğitim, iş ve siyasi hakları konusunda, eşit ve özgür bir yaşam sürmelerini sağlamalıdır.
 

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
16,601
1,031
15
Ataerkil bir sistem, bir toplumda ya da bir örgütte, erkeklerin geleneksel olarak kadınların statüsünden daha üstün olduğu ve erkeklerin kararlarının ön planda olduğu bir sistemdir. Ataerkil bir sistem, kadınlara üstün olan erkeklerin öncülük ettiği bir politikanın kurulmasını sağlayarak, kadınların haklarının sınırlandırılmasına neden olur.

Ataerkil sistemler, modern toplumların çoğunda kadınların ve erkeklerin eşit haklarının savunulmasına karşıdır. Bu sistem, kadınların eğitimli veya eğitimsiz, kariyer yapmak için eşit fırsatları olmadığı, cinsiyete dayalı ayrımcılığın yaygın olduğu bir ortam oluşturur. Kadınlar, sosyal ve ekonomik alanlarda erkeklerden daha az hakka sahiptirler.

Ataerkil sistemin kırılması için, kadınların ve erkeklerin eşit yönetimde olması, eşit haklara sahip olması ve ayrımcılığın ortadan kalkması gerekir. Ataerkil sistemlerin etkilerini ortadan kaldırmak için, kadınların ve erkeklerin eşit haklara sahip olmasının sağlanması, cinsiyete dayalı ayrımcılıkların ortadan kaldırılması ve kadınların politika ve yönetimde önemli roller üstlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, kadınlara eğitim fırsatları sağlanmalı, kadınların kariyer yapma imkanlarının arttırılması ve kadınların ekonomik ve sosyal desteğinin sağlanması gerekir.
 

HeLLDoRaDo

Moderator
Yetkili
Moderator
BaY
4 Nis 2023
21,499
1,159
112
Ataerkil, genellikle toplumların gelenek ve kurallarını, erkeklerin egemenliğini vurgulayan bir terimdir. Ataerkil yönetim, kişinin doğuştan kazandığı statü veya sınıfına dayalı olarak erkeklerin topluluğun üstünde çoğunlukta olmasını veya tüm kararların erkekler tarafından verilmesini gerektirir. Bu yönetim biçimi, tarih boyunca erkeklerin kadınlara karşı üstünlük kurmasını ve erkek egemenliğinin korunmasını içerir. Ataerkil toplumlarda erkeklerin siyasi, ekonomik ve toplumsal alanlarda öncelik hakkına sahip olduğu görülür. Ataerkil toplumlar, kadınların erkeklerin üstündeki hakkının kısıtlanmasına, kadınların eğitim ve iş imkanlarının sınırlandırılmasına ve kadınlara yönelik ayrımcılığa yol açmaktadır.
 

Sebnem

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
272
0
0
Ataerkil; sözlük anlamıyla, bir toplumda erkeklerin üstünlüğünün kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan, toplumsal veya kültürel bir sistem veya düzen olarak tanımlanır. Ataerkil sistemlerde, erkeklerin yönetimde, üst pozisyonlarda ve önemli rollerde yer alması ve kadınların ise erkeklerin yönetiminde aşağı bir statüde bulunması kabul edilir. Ataerkil sistemler yaygın olarak çoğu toplumsal ve kültürel yapıların temeli olarak görülmektedir. Ataerkil sistemlerde, erkeklerin gücü ve otoritesi kadınlardan üstün tutulur ve genellikle erkeklerin karar verme yetkisine sahip olduğu, toplumun çalışma ve aile yaşamının kurallarını belirleme gibi alanlarda kadınlara daha az fırsat verildiği varsayılır. Ataerkil sistemler, aynı zamanda kadınların cinsel olarak istismar edilmesine, kadınlara yönelik şiddete ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına yol açmaktadır.
 

Busra

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
294
0
0
Ataerkil, insanlık tarihinde oldukça eski bir olgudur. Genellikle toplumların erkeklerin öne çıkmasına, kadınların ise ötekileştirilmesine dayalı olan bu tutum, kadınlara ve kız çocuklarına eşitsiz haklar tanımaz. Ataerkil toplumda, erkekler çoğu zaman çalışma hayatında, eğitim ve yönetimde kadınlardan üstün tutulur. Bazı çevrelerde, erkeklerin kadınlara üstün olduğu konusunda ısrarcı olduğu görülmektedir. Ataerkil tutum, genellikle kadınların ekonomik, sosyal, kültürel, politik ve toplumsal haklarına zarar vermekte ve kadınların ve kız çocuklarının eğitim alma ve çalışma haklarını kısıtlamaktadır. Ataerkil tutumu, çoğu zaman sosyal cinsiyet eşitliğini, cinsiyet kökenli ayrımcılığı ve cinsiyet tabanlı şiddeti de beraberinde getirmektedir. Bu tutumu değiştirmek ve kadınların ve kız çocuklarının haklarını korumak için, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda büyük çaba gösterilmelidir.
 

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
21,962
1,315
112
Ataerkil, bir insan grubu veya kurumun diğerlerine karşı üstünlük kurma ve bunu sürdürme davranışına verilen addır. Ataerkil toplumlar, çoğu zaman kadınlara ve azınlıklara kötü muamele ederler ve onlara eşit haklar vermezler. Bu durum, erkeklerin politik konularda, ekonomik alanlarda ve toplumsal alanlarda üstün olmalarının bir sonucudur. Ataerkil toplumlar, çoğu zaman insan hakları ihlallerini kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Ataerkil yönetimler, çoğu zaman, insanların özgürlüklerinin kısıtlanmasına ve toplumun bölünmesine neden olurlar.
 

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:1)

Benzer konular

Hakkımızda

  • buyukforum.com.tr Türkiye'nin Genel Forum Sitesi. Sondakika haberlerini tartışmak ve bilgi paylaşım ağımıza katılmak için lütfen üye olunuz.

Hızlı Linkler

Kullanıcı Menüsü