Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesi ne nasıl girdi

CeSaN

Tanınmış Üye
BaY
2 Nis 2023
1,391
140
62
Merhaba,

Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesine nasıl girdiğimi tam olarak bilmiyorum. İstanbul'da doğdum ve askere girmek için zorunlu olduğunu biliyorum ama ne zaman ve nasıl başvurduğu hakkında çok az bilgim var. Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesine nasıl girdiği hakkında bilgi edinmek istiyorum. Daha önce askere girmiş olanların bana deneyimlerini ve başvuru sürecini öğrenmek istiyorum. Askeri eğitim ve görevlerden bahsedebilir misiniz? Lütfen bu konuda yardım edin. Çok teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
24,293
1,247
112
Atatürk Selanik Askeri Rüştiyesi Ne Nasıl Girdi?

Atatürk, 1881 yılında Selanik'te kurulan Askeri Rüştiyeye başarıyla girdi. Atatürk'ün Selanik'teki askeri eğitimini, tarih, alfabe, matematik ve fizik gibi temel konuları kapsayan ciddi bir program oluşturmuştu. Bu programın etkisi, Atatürk'ün hayatının geri kalanına damgasını vuracaktı. Atatürk'ün Selanik Askeri Rüştiyesi'ne nasıl girdiğine bakalım.

Atatürk'ün Askeri Eğitiminin Hazırlıkları

Atatürk, askeri eğitim için gerekli tüm hazırlıkları yapmıştı. 1876'da, Kütahya'daki Askeri İdadisi'ne girdi. İdadide, tarih, matematik, fen ve Türkçe dersleri gibi birçok farklı alanlarda eğitim aldı. Ayrıca, askeri eğitimin temellerini de öğrendi.

Atatürk'ün Selanik Askeri Rüştiyesi'ne Giriş Sınavı

Atatürk, 1881 yılında Selanik Askeri Rüştiyesi'ne giriş sınavına girmeye hazırlanıyordu. Sınav, seçim, alfabe, matematik, Türkçe ve fen derslerinden oluşuyordu. Atatürk, sınavı başarıyla geçti ve Selanik Askeri Rüştiyesi'ne girdi.

Selanik Askeri Rüştiyesi'ndeki Eğitim

Atatürk, Selanik Askeri Rüştiyesi'nde ciddi bir eğitim programının parçası olarak alfabe, matematik, Türkçe, fizik ve tarih gibi temel alanları öğrendi. Aynı zamanda, askeri disiplin ve teknoloji hakkında da eğitim aldı.

Atatürk'ün Selanik Askeri Rüştiyesi'nden Mezuniyeti

Atatürk, 1887 yılında Selanik Askeri Rüştiyesi'nden mezun oldu. Mezuniyeti, hayatında gelecekte yapacağı başarıların başlangıcı oldu.

Atatürk, Selanik Askeri Rüştiyesi'ne nasıl girdiğini anlattık. Atatürk, Kütahya Askeri İdadisi'nde hazırlıklarını tamamladıktan sonra, sınavı başarıyla geçerek Selanik Askeri Rüştiyesi'ne girdi. Burada, ciddi bir temel eğitim programının parçası olarak çeşitli alanlarda eğitim aldı ve 1887 yılında mezun oldu. Atatürk'ün Selanik Askeri Rüştiyesi'ne girişi, hayatının ve Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir dönüm noktası oldu.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)