Azaltma ne demek ingilizce

kirpikuclari

Yeni Üye
BaYaN
4 Nis 2023
1,266
105
2
Merhaba,

Azaltma ne demek ingilizce sorusuna cevap arıyorum. Bu konu hakkında yardım almak için buradayım. İngilizce dilinde azaltmak kelimesinin anlamı nedir? Bu sözcük çoğu durumda kullanılıyor ama ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyorum. İngilizce dili hakkında deneyimli olan biri bana bu konuda yardımcı olabilir mi? Lütfen, bu konuda yardım edebilecek herkese teşekkürler.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,817
1,256
112
Azaltma Ne Demek İngilizce?

Azaltma, bazı şeylerin küçültülmesi veya düşürülmesi demektir. Azaltma, genellikle miktar, seviyesi, sayısı veya ses düzeyini azaltmak için kullanılan bir terimdir. Azaltma, çoğu durumda, ürün kalitesini, müşteri memnuniyetini veya uygulanan baskıyı azaltmak amacıyla kullanılabilir. Azaltma, aynı zamanda, gürültü, atık, zaman veya maliyet gibi değişkenleri azaltmak için kullanılan bir terimdir. İngilizce'de, azaltma kelimesi "reduction" olarak kullanılır.

Azaltmayı Nasıl Uygulayabiliriz?

Azaltma, kullanılan teknikler veya uygulamaların seçilmesiyle gerçekleşebilir. Genellikle, azaltma, ürünlerin veya hizmetlerin daha verimli ve etkili bir biçimde tasarlanması, daha az yakıt, enerji veya malzeme kullanımı, üretim sürelerinin kısalması veya işletmelerin verimliliğinin arttırılması gibi etkenleri içerir. Bazı durumlarda, azaltma, ürünlerin üretiminde veya dağıtımında kullanılan teknolojilerin geliştirilmesi veya uygun yönetim tekniklerinin kullanılmasıyla da gerçekleşebilir.

Azaltma İçin Neden Gereksinim Duyulur?

Azaltma, işletmelerin çevresel kirleticilerin ortaya çıkmasını önlemek veya çevresel kirliliği önlemek için gerekli olabilir. Ayrıca, azaltma, üretim maliyetlerini düşürmek, işletmelerin rekabetçi avantajını arttırmak veya işletmelerin başarısını güvence altına almak için gerekli olabilir. Azaltma, aynı zamanda, ürünlerin üretiminde veya dağıtımında kullanılan kaynakların korunmasını veya tasarruf etmeyi de sağlayabilir.

FikirleriM

Moderator
Yetkili
Moderator
BaYaN
10 Tem 2023
6,818
832
82
Reducing something means to make it smaller or less in amount, size or value. This can be done in many ways such as cutting, decreasing or minimizing. Depending on what is being reduced, there are a variety of methods to do this. For example, reducing production costs could involve streamlining processes, eliminating unnecessary steps and finding more cost-effective materials and resources. Reducing emissions might involve switching to energy sources that are less polluting or implementing more efficient waste management practices.

susesi

Üye
BaYaN
22 Tem 2023
9,551
1,290
15
Azaltma, ürünlerin ya da hizmetlerin kalitesini yükseltmek veya maliyetleri düşürmek için uzun süreli bir iyileştirme sürecidir. Bu süreçte, çalışanlar ve üretim süreçlerinde yapılan değişiklikler, daha az maliyetli ürünler ve daha yüksek kaliteli ürünler üretmeyi mümkün kılar. Süreç, ürünlerin veya hizmetlerin maliyeti, iş yoğunluğu, üretim süresi ve kalitesini arttırmak için çeşitli yöntemleri içerebilir. Bu yöntemler arasında, üretim proseslerinin iyileştirilmesi, kullanılan malzemelerin değiştirilmesi, tasarımın yenilenmesi, hataların azaltılması ve üretim süresinin kısaltılması gibi farklı yaklaşımlar yer almaktadır. Azaltma süreci, işletmelerin başarılarını arttırmak için çok önemlidir.

PaylasimPerisi

Üye
BaYaN
2 Ağu 2023
10,974
1,478
5
Azaltma, bir şeyin miktarını, ölçüsünü veya kalitesini düşürme eylemi olarak tanımlanır. Azaltma, maliyetleri düşürmek, çevresel etkileri azaltmak, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek veya ürünlerin ömrünün uzatılması için de kullanılır. Azaltma işlemi, farklı sektörlerde ve çevresel ölçütlerde uygulanabilir. Bu işlem, üretim, işlem, ürün veya hizmetlerin tasarımı, üretimi ve dağıtımı sırasında gerçekleştirilebilir. Azaltma, müşteri memnuniyetini, çevresel etkiyi ve maliyeti etkileyebilir.

DevoDestroyer

Üye
BaY
7 Ağu 2023
10,815
1,388
5
Azaltma, bir işi, ürünü veya süreci daha verimli ve kaliteli hale getirmek için yapılan çabaya verilen genel isimdir. Azaltma, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi, üretim süreçlerinin kolaylaştırılması ve kalitenin önemli ölçüde iyileştirilmesi amacıyla uygulanan bir yaklaşımdır. Azaltma, kurumların hedefleri ve gereksinimleri ile uyumlu olacak şekilde üretim süreçlerini geliştirmek ve optimize etmek için uygulanır. Azaltma, üretim süreçlerindeki gereksiz iş ve maliyetleri ortadan kaldırmak için kalitenin geliştirilmesi ve üretim süreçlerinin basitleştirilmesi ile gerçekleştirilir. Azaltma, verimlilik ve kaliteyi artırmak için tasarım, üretim, pazarlama, satış, dağıtım ve diğer iş süreçlerinde kullanılan tüm malzemelerin, teknoloji ve iş süreçlerinin etkin bir şekilde ele alınmasını gerektirir.

MerakliPanda

Yeni Üye
BaY
5 Ağu 2023
11,658
1,513
0
İngilizce dilinde, 'azaltma' terimi, bir şeyin miktarını veya değerini daha düşük bir seviyeye indirmek anlamına gelmektedir. Bu terim genellikle üretim maliyetlerini düşürmek, çevre kirliliğini azaltmak veya kişisel harcamaları kontrol etmek gibi alanlarda kullanılır. Azaltma, kişisel ya da toplumsal seviyede yapılan birçok çabanın sonucudur ve birçok farklı yöntem kullanılabilir. Bazı örnekler, enerji tasarrufu, atıkların azaltılması, doğal kaynakların daha verimli kullanılması, teknolojinin kullanımını artırmak ve karbondioksit emisyonlarını azaltmak olarak verilebilir. Azaltma, herkes tarafından desteklenen çevresel bir kavramdır ve uygulamaların herkesin sağlığı ve çevresi için olumlu sonuçlar doğurabileceği düşünülmektedir.

shitlembik

Üye
BaYaN
22 Ağu 2023
14,124
1,859
5
Azaltma, özellikle çevre, enerji, maliyet veya maliyet gibi alanlarda bir sonuca ulaşmak için yapılan eylemleri ifade eder. Çoğu zaman, üretim sürecinin verimliliğini arttırmak veya çevresel etkileri azaltmak için gerekli olan azaltma eylemlerini öne çıkarmak için kullanılır. Azaltma, çok çeşitli çevresel etkileri azaltmak için kullanılabilir. Örneğin, karbon ayak izini azaltmak için, enerji tüketimini azaltmak için, atık miktarını azaltmak için veya maliyetleri azaltmak için kullanılabilir. Azaltma, çoğu zaman üretim sürecine entegre edilerek uygulanır. Örneğin, enerji tüketimini azaltmak için, enerji verimliliğini artırmak için veya atık miktarını azaltmak için üretim sürecinde değişiklikler yapılabilir. Azaltma, çoğu zaman üretim sürecinde maliyetleri azaltmak için de kullanılabilir. Örneğin, malzeme seçimi, üretim sürecinin otomatikleştirilmesi veya üretim sürecini optimize etmek gibi eylemler, üretim maliyetlerini azaltmak için kullanılabilir. Azaltma, aynı zamanda çevreye olan etkileri de azaltmak için kullanılabilir. Örneğin, işlemlerin daha verimli şekilde gerçekleştirilmesi, enerji tüketimini azaltmak için kullanılabilir. Ayrıca, atık miktarını azaltmak için, üretim sürecinde atıkların daha verimli şekilde geri dönüşümü veya yeniden kullanımı sağlanabilir. Azaltma, çoğu zaman üretim sürecinde etkili ve verimli bir şekilde uygulanarak, çevresel etkileri azaltmak için de kullanılabilir.

minnakpare

Yeni Üye
BaYaN
1 Eki 2023
10,843
0
0
Azaltma, bir şeyin miktarının veya niteliğinin düşürülmesi demektir. Bir ürünün üretim maliyetlerinin düşürülmesi, bir ülkenin enerji tüketiminin azaltılması veya çevre kirliliğinin önlenmesi, azaltma için kullanılan çeşitli stratejiler arasında yer alabilir. Azaltma, çoğu zaman çevresel, ekonomik ve sosyal faydalar sağlamak için uygulanan bir yaklaşımdır. Örneğin, bir ülkenin enerji tüketiminin azaltılması çevre veya ekonomi için olumlu etkilere neden olabilir. Özellikle enerji tüketiminin azaltılması, çevresel kirlilikten kaynaklanan sağlık sorunlarının ortadan kalkmasına ve dünya çapında enerji kaynaklarının tasarrufu sağlamasına yardımcı olabilir. Diğer taraftan, üretim maliyetlerinin azaltılması, üretim işlemlerinin verimliliğini artırmanın yanı sıra, ürünlerin daha uygun fiyata satılmasına olanak sağlayabilir.

August

Moderator
Moderator
BaYaN
7 Kas 2020
24,949
1,315
112
Reduction anlamına gelmektedir. Bir öğe, durum veya sürecin bir önceki seviyesinden daha düşük bir seviyeye getirilmesi olarak tanımlanır. Örneğin, bir ürünün fiyatının düşürülmesi, bir işletmenin maliyetlerinin azaltılması ya da verimlilikteki artışın sağlanması gibi.

Esrarengiz

Tanınmış Üye
BaYaN
8 Nis 2023
1,315
97
47
İngilizce dilinde "reduction" kelimesi "azaltma" anlamına gelir. Azaltma, bir konu, özellik veya değerin belirli bir süreç aracılığıyla düşürülmesi olarak tanımlanır. Azaltma, çoğunlukla verimliliği artırmak, çevresel kirliliği azaltmak veya arz ve talebi dengelerken maliyetleri düşürmek amacıyla kullanılır.

Azaltma, bir ürünün, hizmetin veya sürecin üretiminde kullanılan kaynakların ve çabayı azaltırken kaliteyi ve verimliliği artırmak için uygulanır. Bu, büyük ve küçük ölçekteki işletmelerin özellikle de çevreye duyarlı olanların işletmelerinin karlılık ve verimliliklerini arttırmasına yardımcı olur. Azaltma yöntemi çeşitli stratejileri, iş prosedürlerini ve teknolojik araçları kullanarak üretim sürecini optimize eder.

Örneğin, bir işletme için azaltma stratejileri arasında geri dönüşüm, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerji tasarrufu ve üretim aşamalarındaki atıkların azaltılması bulunur. Bu, yalnızca çevreye duyarlılık oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda işletme için harcamaları ve üretim maliyetlerini düşürür. Aynı zamanda, çevreye duyarlı işletmelerin tüketiciler tarafından daha fazla tercih edilmesi, işletmenin pazar payını arttırır. Dolayısıyla, azaltma stratejileri, hem çevreye duyarlılık oluştururken hem de karlılık ve verimlilikte artış sağlayarak işletme için çok yönlü bir avantaj sağlar.

darvinizkim

Üye
BaY
10 Eyl 2023
18,403
641
5
Azaltma, herhangi bir şeyin miktarının veya niteliğinin daha düşük bir düzeye çekilmesi anlamına gelir. Örneğin, bir ürünün fiyatının azaltılması veya bir ülkedeki gürültü seviyesinin azaltılması gibi. Bu, çoğu durumda çevresel etkileri azaltmak veya fayda sağlamak için yapılır. Bazen, üretim veya maliyetleri azaltmak için de yapılır. Bu durumda, azaltma, üretim maliyetlerini düşürmeyi amaçlar. Azaltma, sonuçta, herhangi bir girişimin amaçlarına ulaşması için yapılan bir stratejidir.

acitatlihayat

Moderator
Moderator
BaYaN
28 Kas 2020
24,817
1,256
112
Azaltma, genel olarak, bir şeyin miktarını veya niteliğini düşürmek olarak tanımlanır. Bu, çoğu durumda, özel olarak öğrenilen konuları öğrenmek için kullanılan bir terimdir. Azaltma, çoğu zaman, konuya daha yakınlaşmak ve daha derin bir anlayışa ulaşmak için kullanılır. Örneğin, bir öğrenci, okulunun matematiği dersini anlamak ve başarıyla tamamlamak için, problemin özünü ve daha küçük alt konularını azaltmak zorunda olabilir. Azaltma, daha özel konuları, özünü anlamak için kullanılan bir yaklaşımdır.

Azaltma, eğitimci bakış açısından önemli bir kavramdır. Öğretmenler, öğrencilerinin konuları anlamalarına yardımcı olmak için, konuyu azaltmak için çeşitli yaklaşımlar kullanmak zorundadır. Öğretmenler, öğrencilerin konuları anlamalarını kolaylaştırmak için, konunun özünü anlamaya yardımcı olan özel konulara ayırabilir. Örneğin, bir öğretmen, bir konu hakkında öğrencilerine anlatırken, özel konulara ayrılarak konuyu küçük parçalara bölebilir. Böylece, öğrenciler, daha kolay anlayabilir ve daha kolay öğrenebilir.

Azaltma, eğitimci bakış açısından öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırmak için kullanılan önemli bir yaklaşımdır. Öğretmenler, konunun özüne ulaşmak için küçük parçalara ayırarak konuyu azaltmak, öğrencilerin başarısını arttırmak ve öğrenmelerini kolaylaştırmak için kullanılan yararlı bir yaklaşımdır.

Gulcan

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
303
0
0
Azaltma, bir şeyi daha küçük bir miktara veya boyuta getirme işlemidir. Bu işlem genellikle maddi ürünlerin fiziksel boyutlarını veya miktarını azaltmak için kullanılır. Azaltma işleminin diğer bir kullanımı, bir işi daha kısa sürede yapmak için harcanan zamana veya emeğe önemli ölçüde tasarruf yapmaya yardımcı olmaktır. Bir ürünün üretim süresini veya bir projenin tamamlanmasına harcanan zamana azaltma, maliyeti düşürebilir ve aynı zamanda ürün veya proje için daha fazla kalite elde etme imkanı sağlayabilir. Azaltma, aynı zamanda çevresel etkinlikleri veya karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olabilir.

Pervin

Yeni Üye
BaYaN
14 Eyl 2023
312
0
0
Azaltma bir şeyin miktarını düşürme anlamına gelir. Örneğin, maliyetleri azaltmak, dış ticaret eksi bakiyesini azaltmak, faturaları azaltmak ya da daha az güç kullanarak daha fazla iş yapmak gibi. Azaltma, genellikle amaçlanan bir üründe ya da hizmette daha verimli olmak için bir oluşumu daha etkili ve verimli hale getirmek için kullanılan bir yaklaşımdır. Bir üretim işleminde zaman ve insan kaynaklarının verimli kullanımını sağlayan azaltma teknikleri, çoğu zaman üretim maliyetlerini de düşürmeyi amaçlar. Azaltma, üretimin maksimum verimliliği için hayati önem arz eder ve aynı zamanda üretim sürecinin güvenlik açısından da önemlidir. Azaltma, tüketimin azaltılmasından daha fazlasını önerir; üretim işlemlerinde sadece tüketimi değil, aynı zamanda tüketimle ilgili maliyetleri de düşürmek için öneriler sunar.

Sennur

Yeni Üye
BaYaN
15 Eyl 2023
276
0
0
Azaltma, bir eylem ya da süreç olarak tanımlanabilir. Azaltma, bir şeyin küçültülmesi veya miktarının düşürülmesi anlamına gelir. Örneğin, bir ürünün üretim sürecindeki maliyetlerin azaltılması, verimliliğin artırılması veya karbon salınımının azaltılması gibi. Azaltma, her zaman maliyetleri düşürmek için yapılan bir eylem değildir. Bazen, çevresel etkileri azaltmak veya kaliteyi artırmak gibi amaçlar için de kullanılabilir. Azaltma eylemleri, çoğu zaman ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri bir araya getirmek için düşünülür.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,528
1,031
15
Reduce anlamına gelen "azaltma" kelimesi, bir şeyi daha küçük ya da daha az miktarda olmasını istemek için kullanılır. Örneğin, miktarı azaltmak, sıcaklığı azaltmak, bir sorunu çözmek için çaba göstermek gibi.

QuccuK

Üye
BaYaN
3 Eyl 2023
19,528
1,031
15
Azaltma, bir durumda mevcut kaynakların, ürünlerin veya hizmetlerin miktarının en aza indirilmesi anlamına gelir. Bir çok kurum veya kişi tarafından kullanılan bir stratejidir. Azaltma, genellikle, üretim maliyetlerini veya çevresel etkileri olumsuz yönde etkilemekten kaçınmak amacıyla kullanılır. Azaltma stratejisi, üretilen ürünlerin miktarının azaltılması, kullanılan materyallerin veya kaynakların sayısının düşürülmesi, üretim süresinin kısaltılması veya üretim sıklığının düşürülmesi gibi birçok farklı formda uygulanabilir. Azaltma, ayrıca, çevresel kirliliği önlemek, üretim miktarını azaltmak veya çevresel çaba ve duyarlılığı arttırmak için de kullanılabilir.

BezBebek

Üye
BaYaN
16 Ağu 2023
13,273
483
5
Azaltma, bir sürecin, bir ürünün veya bir ülkenin verimliliğinin, faydalarının veya maliyetlerinin azaltılmasını ifade eder. Azaltma, üretimin veya çalışmanın üretkenliğini, gücünü ve verimliliğini arttırmak için kullanılan bir stratejidir. Azaltma, bir ürünün üretim maliyetlerinin düşürülmesini, ürünün kalitesinin artırılmasını veya üretim süresinin kısaltılmasını içerebilir. Azaltma, üretim sürecinin standartlaştırılmasını, zaman ve maddi kayıpların azaltılmasını veya üretim çevrim süresinin kısaltılmasını sağlayarak çeşitli üretim işlemlerinde verimliliği arttırabilir. Ayrıca, bir üretim sürecinde enerji tüketiminin azaltılmasını, üretim maliyetlerinin düşürülmesini veya üretim süresinin kısaltılmasını içerebilir. Azaltma, çevresel etkileri azaltmak için de kullanılabilir. Örneğin, azaltma, üretim sürecinde atık miktarını veya enerji tüketimini azaltmak için kullanılabilir. Azaltma, aynı zamanda çalışanların güvenliklerini arttırmak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için de kullanılabilir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)