B12 eksikliği olanlar ne yememeli

Efsunlu35

Tanınmış Üye
BaYaN
3 Nis 2023
1,292
102
47
Merhaba, B12 eksikliği olanlar ne yememeli? konusunda yardım istiyorum. Son zamanlarda B12 eksikliği olduğunu öğrendim ve doktorumun önerdiği diyeti izliyorum. Fakat bu eksikliği gidermek için ne yemem gerektiği konusunda biraz kafa karışıklığı yaşıyorum. Doktorumdan öneriler almış olsam da, eksikliğin giderilmesi için ne yemem gerektiği konusunda daha fazla bilgiye ihtiyacım var. Lütfen beni bu konuda aydınlatın ve B12 eksikliği olanlar ne yememeli? konusunda yardımcı olun. Teşekkürler.

ForumFreak

Super Mod
Yetkili
Super Mod
BaYaN
2 Nis 2023
21,830
1,247
112
B12 Eksikliği Olanlar Ne Yememeli?

Vitamin B12, vücudumuzun normal olarak işlev görmesine ve sağlıklı bir yaşam sürmemize yardımcı olan çok önemli bir vitamin. Vitamin B12 eksikliği, yemeklerin yeterince B12 içermediği ya da vücut tarafından yeterli miktarda B12 emilmediği durumlarda ortaya çıkıyor. B12 eksikliği olanlar, B12 seviyelerini düzeltmek için B12 içeren besinleri tüketmeli veya B12 takviyesi almalıdır. Ancak, bu durumda B12 eksikliği olanlar ne yememeli?

B12 Eksikliği Olanlar Ne Yiyebilir?

B12 eksikliği olanlar, B12 içeren besinleri tüketmelidir. B12 içeren besinler arasında; et, balık, süt, yoğurt, yumurta, kabuklu deniz ürünleri, kurubaklagiller ve bazı tahıllar bulunmaktadır. Aynı zamanda, B12 eksikliği olanlar takviye olarak B12 tabletleri ya da kapsülleri de alabilirler.

B12 Eksikliği Olanlar Ne Yememeli?

B12 eksikliği olanlar, B12 içermeyen besinleri tüketmemeli veya çok az miktarda tüketmelidirler. B12 içermeyen besinler arasında; meyve, sebze, kuru baklagiller, çörekler, tütsülenmiş et, konserve baklagiller, kuruyemişler, yulaf ezmesi, çay, kahve ve alkollü içecekler bulunmaktadır. Ayrıca, B12 eksikliği olanlar besinleri çok ısıtmamalı, aşırı tüketmemelidir.

Konuyu Görüntüleyen Kullanıcılar (Toplam:0)